Jump to content

Συνεχίζοντας να χρωματίζω την Σελήνη



Μια δεύτερη εικόνα με χρωματική ανάδειξη των γεωλογικών περιοχών της Σελήνης μας. Σε μια από τις εικόνες που πήρα εχθές.

 

Περιμένω τώρα την Πανσέληνο!!!


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Heal τα κριτήρια που χρησιμοποιώ είναι στο

 

http://www.colormoon.pt.to/ του Filipe Alves που έχω αναφέρει και στο post που άνοιξα για το Color of Moon. Στην ουσία δεν βάζω το χρώμα απλά ενισχύουμε κάθε κανάλι διαφορετικά η πληροφορία στην εικόνα όταν βγει RGB υπάρχει, απλά όπως λέει ο φίλος Φώτης αν σου ξεφύγει το Saturation σου βγαίνει ο θόρυβος, βέβαια δεν είναι μόνο αυτό, είναι και λόγο κακής ποιότητας εικόνας που χρησιμοποιήθηκε και επίσης λόγο και χρήσης του unsharp φαίνετε πολύ ο θόρυβος.

 

Τι να κάνω Φώτη που θα πάει είναι η δεύτερη θα μάθω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλή Γιώργο, μας κάνεις να ανυπομονούμε γαι την πανσέληνο...

Γιά το "ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ" θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε για όσους δεν έχουν ασχοληθεί ότι δέν προκειται για τίποτε άλλο παρα την ανάδειξη των χρωματικών διαφορών που ήδη υπάρχουν στην εικόνα!!! Δεν χρωματίζει κανείς το φεγγάρι! Ισως κακώς χρησιμοποιήθηκε αυτή η λέξη, οδηγει σε παρεξηγήσεις.

 

Οσο για το afocal πιστεύω οτι σου στερεί πιο πολλά απο όσα σου δίνει... Δεν έχεις τρόπο να χωρέσεις το θέμα απ ευθείας στη μηχανή? Δοκίμασες να απομακρύνεις το reducer απο το σώμα ?

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη ακριβώς όπως τα λες είναι το είχα πει και εγώ ότι δεν βάζω το χρώμα απλά είναι πληροφορία που είχε στην εικόνα.

 

Για την Afocal που λες έχεις δίκιο για το focal το κάνω βάζοντας πρώτα το focal reducer και μετά τον εστιαστή Crayford ο οποίος έχει μια απόσταση 8-10 cm, το είχα αναφέρει και παλιά το θέμα.

 

Έχω τον 2" SC-Crayford Okularauszug θα το δείτε στο :

 

http://www.baader-planetarium.de/zubehoer/sonstiges/weitzube.htm#crayford

 

όποτε το προσοφθάλμιο μου κάθετε πάνω σε αυτό και έχει την απαιτούμενη απόσταση. Θα μου πεις τι τον θέλεις και αυτόν τον εστιαστή, απλά για την μικρομετρική ρύθμιση της εστίασης!!! και φυσικά μετά η Canon με τον φακό της κάθετε στο προσοφθάλμιο με ένα ring. Βέβαια για αυτό αγόρασα και προσοφθάλμιο Hyperion είναι ειδικά για αυτή την δουλειά.

 

Σε prime focus χωρίς το focal reducer δεν μπορώ να έχω όλη την Σελήνη μέσα στην κάμερα. Επίσης αν βάλω το focal reducer και πάω σε prime focus την έχω όλη αλλά είναι το μέγεθος της μικρό θα έλεγα. Για αυτό μου άρεσε το σύστημα που βρήκα με την afocal και το 13 mm προσοφθάλμιο.

 

Δεκτή βέβαια όποια άλλη συμβουλή ή ιδέα?

 

Φιλικά και πάλι ευχαριστώ, Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κώστα από ότι βλέπω ο καιρός θα είναι δράμα την Πέμπτη για εμάς σε εσάς τα πράγματα βέβαια θα είναι καλά, άρα χτυπάτε στο ψαχνό!!! Ξέχασα επίσης να πω στην Ελλάδα αν θέλει κανείς Hyperion τα φέρνει ο κ. Ηλιόπουλος.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κατάλαβα Γιώργο, το πρόβλημα τοτε ξεκινά απο οτι βάζεις το reducer πρίν το focuser και η απόσταση ειναι τεράστια και η σμικρυνση αντίσοιχα μεγάλη, άσε που θα δημιουργεί και πολυ μεγάλο vignetting. Το reducer πρέπει να μπει μετά το focuser αλλά πρέπει να έχεις ενα μετατροπέα 2 ιντσών σε SC σπείρωμα. Δέν ξέρω αν η baader έχει κάτι τέτοιο, γιατι εγώ έχω φτιάξει μόνος μου το κομμάτι αυτό, αλλα αξίζει να το ψάξεις απο άλλους κατασκευαστές...
Σύνδεσμος για σχόλιο

Μα στην afocal δεν έχω κανένα πρόβλημα Γιάννη, ούτε όπως λες vignetting. Το πρόβλημα είναι στην prime focus που όχι ότι δεν παίρνω καλή εικόνα απλά εκεί παίρνω μικρότερη Σελήνη με το focal reducer και χωρίς αυτό πολύ μεγάλη που δεν χωράει στην φώτο όλη.

Επίσης αν βάλω μετά από το focal reducer τον εστιαστή Crayford δεν εστιάζει σε prime focus οπότε σε αυτήν την μέθοδο δεν χρησιμοποιώ τον εστιαστή Crayford. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση έχεις δίκιο μάλλον το focal reducer στην prime focus πρέπει να πάει μετά τον εστιαστή Crayford!!! οπότε μου έλυσες το πρόβλημα, απλά που βρίσκεις 2" σε SC σπείρωμα. Μάλλον σε τορναδόρο πρέπει να πάω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης