Jump to content

Color of Full Moon, 13 April 2006



Επεξεργασία για αναδείξει γεωλογικών διαφορών της Σελήνης μας.

Επεξεργασία στο Photoshop, είναι η τρίτη προσπάθεια χρωματισμού. Δηλαδή έχει τριτώσει το κακό!!!


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Την χρωμάτισα ala Tarsoudi Ιφικράτη και από ότι βλέπω και ο Γιάννης έχει βρεί δικό του τρόπο. Όταν καταλήξω πως τελικά θα το κάνω, θα γίνει και αυτό σαν τον Ήλιο εργασία.

Και φυσικά action για Photoshop.

 

Δεν μου άρεσε και το ψάχνω ακόμη.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλό Γιώργο,

το καλό γίνεται καλύτερο όσο περνάνε οι μερες...

 

θα διαφωνήσω λίγο με το γαλάζιο των υπερκορεσμένων περιοχών (π.χ. κοντά στην τυχώ) σε αυτά τα σημεία υπάρχει πρόσφατα εκτιναγμένο υλικό απο συγκρούσεις μετεωριτών στην επιφάνεια που εμφανίζουν ένα χαρακτηριστικά υπόλευκο χρώμα σε όλες τις φωτογραφίες της NASA.

Ειναι πιθανό σε κάποιο της επεξεργασίας να επηρεάστηκε η χρωματική αναλογία και σε όλα τα higlights της φωτό εμφανίστηκε μια γαλαζια απόχρωση, όπως και πράσινο σε χαμηλούς τόνους.

Απο ότι έχω δει όποτε επέμβω ασύμετρα σε ένα χρώμα η τελική φωτο δεν ειναι εύκολο να ισορροπήσει πια... Κράτα tiff σε κάθε στάδιο ώστε να γυρνάς εύκολα πίσω...

Για το φώτο σσοπ δεν ειμαι σίγουρος οτι μπορει να γίνει ACTION, η κάθε λήψη έχει τα δικά της προβλήματα.

 

Πολύ καλή!

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο
photonut, το ότι φαίνεται στο ίδιο χρώμα τα εκτιναγμένα υλικά του τύχω, είναι αυτό που ζητάμε νομίζω. Το αν η NASA τους δίνει άλλο χρώμα και γενικά τα χρώματα είναι διαφορετικά, αυτό είναι θέμα κάμερας, αισθητήρα και επεξεργασίας.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιάννη ο λόγος που το έκανα για τον Tycho ήταν ακριβώς για ότι είναι πρόσφατες σχετικά οι συγκρούσεις στην επιφάνεια για να το αναδείξω, ίσως έπρεπε λιγότερο. Στον χάρτη του Filipe Alves έχουν αν δεις μια απόχρωση ελαφριά προς το γαλάζιο. Για το action που λες έχεις δίκιο απλά δεν θα το τρέχει με μιας θα μπορείς να επεμβαίνεις στις τιμές, στον ήλιο που το έκανα δούλεψε βέβαια δίνει κάθε φορά άλλα αποτελέσματα οπότε μετά απλά την ξανά διορθώνεις.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ιφικράτη, πέραν της προσωπικής αισθητικής την οποία πάντα θά χειροκροτώ, κάποιες φορές σαν ερασιτέχνες αστρονομοι, και όχι μόνο καλιτεχνικές φύσεις, πρέπει να προσπαθούμε όσο το δυνατόν να κρατάμε μια πορεια στην αστροφωτογράφηση, η κάνουμε μια false-colour απεικόνηση ενός θέματος (συνήθως έχει ληφθει με φίλτα σε επιθυμητά μήκη κύματος )με σκοπο την ανάδειξη κάποιων χαρακτηριστικών ή ιδιοτήτων, ή μια true colour προσπάθεια με αρκετή προσοχή σε όλες τις λειτουργικές παραμέτρους (white ballance, colour space, αντιστάθμηση της επιλεκτικής ευαισθησίας του αισθητήρα κλπ) , και τέλος στην επεξεργασία προσπαθούμε να επεξεργαστούμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όλα τα χρώματα ώστε να είμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε τί απο ολα αυτα ειναι αληθές και να αποκτήσουμε επαναλήψιμα συμπεράσματα και δεδομένα, κάτι που θα μπορούμε να μοιραστούμε και με άλλους ερασιτέχνες και ίσως κάποτε φανεί χρήσιμο και για τόν υπόλοιπο κόσμο.

Βέβαια μόνο όταν θέλουμε και μπορούμε!

 

φιλικά,

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης