Jump to content

Νυχτερινό τοπίο στην Βλαχέραινα, Κέρκυρα


Bi2L

Νυχτερινό τοπίο στην Βλαχέραινα, Κέρκυρα

 

O μέγας Σκορπιός πάνω από την εκκλησία των Βλαχερνών, το Τέρας μέγα όπου σκότωσε τον γίγαντα κυνηγό Ωρίωνα αλλά και υπαίτιος της καταστροφικής πορείας των αλόγων που έσερναν το άρμα του θεού Ηλίου όταν το οδήγησε ο Φαέθων.

Ο Σκορπιός είναι αστερισμός που σημειώθηκε στην αρχαιότητα από τον Πτολεμαίο και είναι ένας από τους 88 επίσημους αστερισμούς που θέσπισε η Διεθνής Αστρονομική Ένωση.

 

 

Ο ναός της Παναγίας της Βλαχέραινας ή των Βλαχερνών χρονολογείται από τον 17ο αιώνα. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό νησάκι, το οποίο απέχει από τη στεριά 100μ. περίπου και ενώνεται με την παραλία του Κανονιού, μέσω της πεζογέφυρα που δένουν τα καϊκια και οι βάρκες. Είναι ένα μικρό κτίσμα, με λευκό χρώμα και κεραμοσκεπή και υψηλό καμπαναριό. Έχει ένα εντυπωσιακό ξυλόγλυπτο τέμπλο και αξιόλογες εικόνες και τοιχογραφίες.

 

Από την Παναγιά των Βλαχερνών ξεκινούν τα καΐκια που πηγαίνουν στο θρυλικό Ποντικονήσι. Είναι ένα μικρό κατάφυτο νησάκι, όπου στο λιλιπούτειο μέγεθός του οφείλει και το όνομά του.

Σύμφωνα με τη μυθολογία το νησάκι αυτό είναι ο βράχος που έριξε η καταιγίδα το πλοίο του Οδυσσέα με αποτέλεσμα να ναυαγήσει στο νησί των Φαιάκων. Μια άλλη εκδοχή του μύθου όμως, αναφέρει ότι το Ποντικονήσι είναι το πλοίο του ομηρικού ήρωα που ο Ποσειδώνας το μεταμόρφωσε σε βραχονησίδα.

Χαρακτηριστικό του είναι η πυκνή βλάστηση, ενώ πάνω στο νησί είναι κτισμένος ο ιερός ναός του Παντοκράτορα, βυζαντινού ρυθμού, που χρονολογείται από τα τέλη του 13ου αιώνα.

κείμενο holiday.gr

 

 

Canon eos 700D

ef-s 17-55 is usm

28mm

f2.8

iso100

13sec


From the album:

Προσωπικό άμπουμ του/της Bi2L

· 451 images
  • 451 images
  • 0 σχόλια
  • 30 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

δεν υπάρχουν σχόλια για εμφάνιση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης