Jump to content

Western Veil Wide


teoplasm

Διπλό μωσαϊκό

Ha:red,OIII:blue,SII:green

 

Πρώτο (πάνω) μέρος

Ha : 8x900 bin1, 24x300s bin2

O : 6x900 bin1, 8x240s bin2

S : 4x600s bin2, 10x480s bin2

RGB : 8x300s bin1 each

 

Δεύτερο (κάτω) μέρος

Ha : 21x300s bin2, 14x900s bin1

O : 7x900 bin1, 10x240s bin2

S : 6x600s bin2, 6x480s bin2

RGB : 8x300s bin1 each

 

EQ6, FSQ 106, QSI683

Λήψεις : Σκύρος, καλοκαίρι 2013,

Επεξεργασία : Μάρτιος 2015

Pixinsight 1.8, Photoshop CS5.1


From the category:

Νεφελώματα

· 5214 images
  • 5214 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολύ ωραία καί τέλειο καδράρισμα.

 

Μαζεύεις πολύ καλή πληροφορία. Νομίζω ότι πρέπει όμως να επικεντρωθής περισσότερο στήν

επεξεργασία, γιά να αναδείξης καλλίτερα αυτήν τήν πληροφορία. Ή αποθορυβοποίηση π.χ.

είναι υπερβολική καί επίσης δέν αναδεικνύεται καλά τό χρώμα τών αστέρων. Είναι ύβρις πρός

το FSQ... :D Εάν αρχίσης να τα διορθώνης αυτά, νομίζω ότι θα βγάζης παπάδες...

 

Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε μου Γιώργο, ευχαριστώ κατ'' αρχάς για τη συμμετοχή σου, για τα καλά σου λόγια και τις συμβουλές σου. Σίγουρα προσπαθώ και επικεντρώνομαι στην επεξεργασία, επιζητώντας την προσωπική μου βελτίωση στη χρήση αυτών των τεχνικών και όχι μόνο. Πληροφοριακά, για την συγκεκριμένη φωτογραφία τώρα. Ιδιαίτερες διαδικασίες αποθορυβοποίησης δεν επιχειρήθηκαν στο καθ'''' αυτό νεφέλωμα, σε αυτή τη σειρά, γιατί δεν χρειάστηκαν. Τα frames είχαν ένα σχετικό πρόβλημα εστίασης, που έπαιξε κάποιο ρόλο στην οξύτητα της τελικής επεξεργασίας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτή η σειρά ανήκει στην πρώτη σειρά λήψεων που τράβηξα σαν αστροφωτογράφος (καλοκαίρι 2013). Αυτό βέβαια, δεν με αποθάρρυνε από την επανα-επεξεργασία τους και ούτε θα έπρεπε. Για το χρώμα των αστέρων, θα συμφωνήσω μαζί σου, υπάρχουν πάντα περιθώρια για την καλύτερη επεξεργασία τους όσον αφορά τον τονισμό και τον χρωματικό τους κορεσμό. Γιώργο πιστεύοντας ότι είσαι καλοπροαίρετος (αλλιώς δεν θα απαντούσα), θα ήθελα να επεκταθώ λίγο σε ένα παράλληλο θέμα που έθιξες και το οποίο συναντώ αρκετές φορές στο χώρο της ερασιτεχνικής αστροφωτογραφίας. Γιατί να θεωρείται ύβρις η δυνατότητα χρήσης ενός καλού εξοπλισμού από τον οποιονδήποτε ερασιτέχνη, που ίσως δεν μπορεί να τα καταφέρει τόσο καλά όσο άλλοι με υποδεέστερο εξοπλισμό για παράδειγμα; Όλα ρέουν. Και η πρόοδος και η οπισθοδρόμηση. Η δικιά μου μειονεξία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν γεννήθηκα γνωρίζοντας τα πάντα. Όμως μπορώ να προσπαθώ να μάθω, με πάθος και χωρίς φοβίες, στα όρια του ερασιτεχνισμού μου. Γιατί όχι να παρακινήσω και άλλους. Διεισδύσω όσο μου επιτρέπουν τα μέσα και οι δυνάμεις μου. Και εγώ προσωπικά δεν θεωρώ ύβρι τη χρήση του όποιου εξοπλισμού από τον οποιονδήποτε. Υβρι θεωρώ την απραξία, είτε από αδιαφορία, είτε από φόβο αποτυχίας. Ο μόνος αλάθητος (εκτός του πάπα) είναι αυτός που δεν κάνει τίποτε. Και εμένα μου αρέσουν τα λάθη μου, αρκεί να μαθαίνω από αυτά. Ερασιτεχισμός χωρίς αποκλεισμούς.

Πραγματικά φιλικά, πιστεύοντας στην ελεύθερη έκφραση, τη δική σου Γιώργο, μα και τη δική μου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Θεόδωρε

ωραία η φωτογραφία , φοβερή η προσπάθεια .....απίστευτη πληροφορία

σίγουρα έχει και αλλο υλικό να αναδείξει αλλα εχω μια απορία !!!

Γιατι \"μπερδεψες\" τα bin 2χ2 με Bin 1x1 ?

Δεν είχες αρκετό Χρόνο ? είναι η μόνη λογική εξήγηση φαντάζομαι.

Μόνο κάνε μου μια χάρη.....βγαλε με το scriptακι του photoshop λίγοοοοο την πρασινίλα.Γίνεται σούπερ

Φιλικά πάντα

Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιώργο, ευχαριστώ και σένα για τα καλά σου λόγια.

Θα ήθελα αρπάζοντας την ευκαιρία που μου έδωσες, να απαντήσω για τη χρήση των bin2. Και αυτό γιατί δεν φτάνει να μοιράζομαι μαζί σας τις όποιες φωτογραφίες μου, αλλά κυρίως και τις εμπειρίες που αποκομίζω από αυτές. Λοιπόν, ήταν η πρώτη φιλόδοξη σειρά λήψεων που είχα κάνει, με καθόλου έως ελάχιστη εμπειρία. Για την ιστορία, ο αρχικός μου σχεδιασμός ήταν για ένα τετραπλό μωσαϊκό με narrowbands και RGBs. Ένας σχεδιασμός που απαιτούσε 7 με 8 νύχτες (εστιακή 500 mm και τσιπάκι 8300). Τα λάθη που έκανα τότε ήταν πολλά. Σε ένα είδος πανικού, χρησιμοποίησα και τα bin2, για εξοικονόμηση χρόνου. Κάτι που δεν πρόκειται να επαναλάβω ποτέ πλέον (το επανέλαβα άλλη μια φορά για άλλους λόγους, με παρόμοια καταστροφικά αποτελέσματα, αλλά θα επανέλθω σε επόμενη φωτογραφία επ'' αυτού). Και εξηγούμαι. Απώλεια λεπτομέρειας που για τηλεσκόπια μικρού εστιακού μήκους (εστιακό μήκος 500 mm και κάτω) είναι καταστροφική από όλες τις έννοιες. Επιπρόσθετα, το δέσιμο στο μωσαϊκό έγινε προβληματικό (αλλαγή φωτιστικών συνθηκών και σχετικών μεγεθών των αστεριών και των νεφελωμάτων, σαν να πρόκειται για συνδυασμό λήψεων αντιδιαμετρικά διαφορετικών setup και καμερών ). Εμπειρίες μου από επόμενα μωσαϊκά, στα οποία υπήρξε ομοιογένεια στις λήψεις , στο δέσιμο δεν απαιτήθηκαν παρά ελάχιστες ενέργειες. Επιπλέον, μιας και ο ουρανός είναι εν τέλει στρογγυλός, οι στρεβλώσεις στα μέρη του μωσαϊκού μεγεθύνονται, καθιστώντας το ομαλό δέσιμο σχεδόν αδύνατο. Είναι κρίμα επεξεργασίες που μπορεί να επεκτείνονται και μήνες, να πατούν σε σαθρές βάσεις, όσον αφορά τις λήψεις.

Συμπέρασμα, το μπέρδεμα που σωστά σημείωσες Γιώργο, ήταν δείγμα εξαιρετικής μου απειρίας, ένα λάθος που ειδικά για τις συνθήκες που περιέγραψα, θα πρέπει να αποφεύγεται.

Τώρα για το πρασίνισμα, η τα μάτια μου έχουν πρόβλημα η οι οθόνες μου. Προς στιγμήν, επειδή έχω κουραστεί και από το θέμα αυτό, μετά και την ολική του ανάρτηση θα μπεί στο συρτάρι. Μελλοντικά, όλοι γυρίζουμε στις παιδικές μας γειτονιές, έστω για μιά βόλτα...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης