Jump to content

M31 Andromeda Galaxy


geobok

Image Details:

 

Telescope: Orion EON ED 80/500 refractor

Mount: Modified Vixen Sphinx (NexSXW)

Camera: Canon EOS 20Da

Light frames: 19 x 3 mins (total: 57 mins), ISO 1600, Daylight WB, no filter

Guiding: Skywatcher 80/400 refractor, Skywatcher Synguider autoguider

Date & Location: 23/9/2017 - Chalkidiki, Greece

Processing: DSS 3.3.4, Adobe Photoshop CS6

 

Ο Γαλαξίας της Ανδρομέδας (Messier 31) είναι ο πλησιέστερος μεγάλος γαλαξίας στον δικό μας Γαλαξία και ένα από τα πιο μεγαλοπρεπή αντικείμενα στον νυχτερινό ουρανό. Ορατό ως ένα μικρό σύννεφο από μια σκοτεινή τοποθεσία σε μια νύχτα χωρίς φεγγάρι, ο M31 είναι μια γιγάντια συνάθροιση εκατοντάδων δισεκατομμυρίων αστεριών σε απόσταση περίπου 2,5 εκατομμυρίων ετών φωτός.

 

Κάποτε θεωρούμενος ότι είναι ένα νεφέλωμα μέσα στον δικό μας Γαλαξία, η αληθινή του φύση ανακαλύφθηκε από τον Edwin Hubble το 1925, ο οποίος μέτρησε την απόσταση του μελετώντας μια ειδική τάξη παλλόμενων αστέρων γνωστών ως Cepheids (αν και η απόσταση που υπολόγισε ήταν περισσότερο από το ήμισυ μικρότερη από την τωρινή αποδεκτή, ήταν ωστόσο αρκετά μεγάλη για να βρίσκεται έξω από την έκταση του δικού μας Γαλαξία).

 

Το M31 είναι ταξινομημένο ως σπειροειδής γαλαξίας, με το γαλαξιακό του επίπεδο κεκλιμένο περίπου 13o από την οπτική μας γραμμή και επομένως φαίνεται σχεδόν σε προφίλ. Έχει, όπως και ο δικός μας Γαλαξίας, ένα αριθμό μικρότερων δορυφορικών γαλαξιών, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι ο Μ32 (η φωτεινή, αστεροειδής συγκέντρωση στο κάτω μέρος δεξιά στην άκρη του σπειροειδούς βραχίονα) και ο Μ110, το πιο εκτεταμένο φωτεινό νεφέλωμα στην επάνω αριστερή πλευρά (ο βορράς είναι στην κορυφή της εικόνας).

 

Οι αστρονόμοι έχουν βρει στοιχεία για την ύπαρξη μιας μεγάλης σε μάζα μαύρης τρύπας στο κέντρο αυτού του γαλαξία (όπως συμβαίνει και στην περίπτωση του δικού μας Γαλαξία).

 

Υπολόγισαν επίσης ότι βρισκόμαστε σε μια πορεία σύγκρουσης με τον μεγάλο μας γείτονα στο διάστημα: πλησιάζουμε ο ένας τον άλλον με ταχύτητα περίπου 100 Km / sec, οπότε οι δύο γαλαξίες θα συγκρουστούν σε περίπου 3 δισεκατομμύρια χρόνια και ίσως να συγχωνευθούν σε έναν γιγάντιο ελλειπτικό γαλαξία.


From the album:

Προσωπικό άλμπουμ του/της geobok

· 33 images
  • 33 images
  • 0 σχόλια
  • 0 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

δεν υπάρχουν σχόλια για εμφάνιση

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης