Jump to content

ΚΟΣΜΟΝΑΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΓΑΙΑΣ


dimos

Η αλλιώς που θα βρισκόταν σήμερα η ανθρωπότητα αν νικούσε η ελληνική-Ιώνια παράδοση της επιστημονικής μεθοδολογίας αντι της μετέπειτα σκοταδοκρατίας των μυστικιστών που κορυφώθηκε κατα τον μεσαίωνα (dark ages).

 

H φωτο απο τη σειρά ΚΟΣΜΟΣ - Carl Sagan


From the category:

Διάφορες αστρονομικές φωτογραφίες

· 434 images
  • 434 images
  • 883 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Πολυ ενδιαφερον!! Δυστυχως τετοιες σειρες δεν τις βαζουν ξανα και ξανα επαναλληψη :(

Ευτυχως ειχα προλαβει οταν ημουν μικρη και ειδα αρκετα επεισοδια τοτε (ισως κι αυτο να με επιρρεασε να αγαπω την αστρονομια γενικοτερα) :)

Νομιζω παλιοτερα σε καποια εφημεριδα εδιναν cd με επεισοδια των εκπομπων αυτων. Γνωριζεις κατι γι αυτο? Υπαρχει ακομα η διανομη?

 

Βαλε κι αλλες ενδιαφερουσες φωτογραφιες!!!

Σ ευχαριστουμε dimos!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κατ αρχήν αυτό δέν είναι αστροφωτογραφία.

Δεύτερον για ποιά ελληνική μεθοδολογία μιλάμε;

«Ο Αναξαγόρας μηνύθηκε για ασέβεια επειδή διακήρυσσε ότι ο ήλιος είναι μια διάπυρη μεταλλική μάζα, και καταδικάστηκε σε πρόστιμο 35 ταλάντων και εξορία. Κατά άλλους καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο» (ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΛΑΕΡΤΙΟΣ II, 7).

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλά τότε να ονομάσουμε το Διαστημόπλοιο «Ιωάννης Ο Χρυσόστομος» για την προσφορά του χριστιανισμού στην αστρονομία. Πρέπει να είναι πολύ βλάκες εκέι στην ΝΑΣΑ που ονομάζουν αποστολές και σκάφη με ονόματα της Ελληνικής μυθολογίας. Επίσης θα πρέπει να ονομάσουμε την επόμενη διαστημική αποστολή της ΝΑΣΑ "ΟΟΔΕ" για τις επιστημονικές του αναλύσεις.

 

Και μια και μιλήσαμε για Χρυσόστομο, να δούμε τι έλεγε για τους φιλοσόφους:

 

«Αν στα ενδότερα (των ελληνικών σκέψεων) κοιτάξεις θα δεις, τέφρα και σκόνη και υγιές ουδέν, αλλά τάφος ανεωγμένος ο λάρυγξ αυτών, (των Ελλήνων φιλοσόφων!) τα πάντα δε γεμάτα ακαθαρσίες και ιχώρ, (έμπυο!) και πάντα τα δόγματα τους βρίθουν σκωλήκων... Αυτά γέννησαν και αύξησαν οι Έλληνες, από των φιλοσόφων λαβόντες... Ημείς δε ου παραιτούμεθα της κατ’ αυτών μάχης.» - Ι. Χρυσόστομος (344-407 μ.Χ.), εις Άγιον Ιωάννην τον Ευαγγελιστήν, Ομιλία ξς΄ 59.369.12 - 370.11

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ο Χριστιανισμός ξεχώρισε τον Θεό από τον κόσμο και απάλλαξε τον κόσμο από τα μαγικά όντα. Αυτό είναι τεράστια πρόοδος φιλοσοφική κι επιστημονική.

 

%%%%%%%%%%%%%%

 

Αρχαίοι φιλόσοφοι... αλληλοϋβριζόμενοι

http://www.oodegr.com/neopaganismos/filosofoi/ivrizomenoi1.htm

Οι φιλόσοφοι όχι μόνο αλληλοβρίζονταν, αλλά ο Πλάτωνας είχε δοκιμάσει να κάψει τα βιβλία του Δημόκριτου, αλλά δεν προχώρησε πολύ, όχι διότι άλλαξε μυαλά και παράτησε τη νοοτροπία του αρχαιοέλληνα Ιεροεξεταστή, αλλά επειδή τον έπεισαν ότι όσα και να κάψει, ήδη τα κατείχαν ήδη πάρα πολλοί (Διογένης Λαέρτιος, IX, 40: «Πλάτωνα θελήσαι συμφλέξαι τα Δημοκρίτου συγγράμματα, οπόσα εδυνήθη συναγαγείν, Αμύκλαν δε και Κλεινίαν τούς Πυθαγορικούς κωλύσαι αυτόν, ως ουδέν όφελος? παρά πολλοίς γαρ είναι ήδη τα βιβλία»).

Σύνδεσμος για σχόλιο

Για σου ρε μεγάλε επιστήμονα Μακρη που μας παρέχεις τις επιστημονικές απόψεις του (Ζ)ΟΟΔΕ. Μετά σε πειράζουν οι κούφιες σελήνες. Δεν βλέπεις τις κούφιες θεωρίες που μας πάσαρε ο χριστιανισμός και μας τις πασάρεις και ‘συ για επιστημονικές αλήθειες. Μήπως γεννηθήκαμε από τον Αδαμ και την Εύα; Μήπως γεννιούνταν παιδιά με παρθενογέννηση. Μπήκαμε λοιπόν στο μεσαίωνα σύμφωνα με το Μακρή και ο κόσμος έγινε καλύτερος η επιστήμη έλαμψε και οι φιλόσοφοι και επιστήμονες επιτελούσαν το έργο τους ελεύθερα.

«Ο Χριστιανισμός ξεχώρισε τον Θεό από τον κόσμο και απάλλαξε τον κόσμο από τα μαγικά όντα.». Και έφερε το Ιαχβε τον μόνο αληθινό θεό που ο κ. Μακρής έχει επιστημονικές αποδείξεις για την ύπαρξή του.

«Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι». Έτσι δεν μας λέτε κ. Μακρή εσύ και οι ομοϊδεάτες σας. Παιδιά μην τολμήσει κανείς να είναι άθεος, μουσουλμάνος ή άλλης θρησκείας γιατί σύμφωνα με τις επιστημονικές απόψεις του κ. Μακρή και του (Ζ)ΟΟΔΕ όλες οι θρησκείες είναι μπαρούφες εκτός από την χριστιανική. Ουυυυ Ουυυυ 666 από ‘δώ. Pop go home.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Εκπαιδευτικός Ηλεκτρονικός ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ. Έχει κάποια σημασία αυτό; Ε αφού είσαι Χημικός Μηχανικός τότε προσκυνάω στις επιστημονικές απόψεις σου πάνω στην επιστήμη και φιλοσοφία. Να μας μυήσετε και μας του αμύητους στις επουράνιες αλήθειες μεγάλε γκουρού. Φαίνεται το καλάμι είναι πολύ μακρύ. Κατέβα σε παρακαλώ για να σε αντικρίσω εκλεκτέ του θεού.
Σύνδεσμος για σχόλιο
Και ‘γω χαιρετίζω τις δημοκρατικές και ανεξίθρησκες απόψεις σας. Φαίνεται επί χούντας θα διαβάζατε για να γίνετε χημικός μηχανικός όπως ο πνευματικός σας πατέρας και μάλλον δε θα είχατε χρόνο να μάθετε περί σεβασμού των θρησκευτικών δικαιωμάτων.
Σύνδεσμος για σχόλιο

>>>>Κατ αρχήν αυτό δέν είναι αστροφωτογραφία.

Σχετίζεται όμως με τα άστρα, την αστρονομία, το διάστημα και βρίσκεται στην κατηγορία Διάφορες Φωτογραφίες.

 

>>>Δεύτερον για ποιά ελληνική μεθοδολογία μιλάμε;

Για την επιστημονική μεθοδολογία (πειράματος&παρατήρησης) που εισήγαγαν πρώτοι οι αρχαίοι έλληνες και κυρίως η Ιωνική παράδοση.

Θα έχεις ασφαλώς ακουστά για τον Δημόκριτο, τον Θαλή τον Μιλήσιο, τον Αναξίμανδρο, τον Ίππαρχο κλπ κλπ. Που θα βρισκόταν η επιστήμη σήμερα αν δεν υπήρχαν αυτοί οι πρωτοπόροι έλληνες;;;

Επίσης γιατί εκείνη την εποχή και μόνο η ελληνική-ιώνια παράδοση ήταν στην ακμή της και παρήγαγε όλη αυτή την απίστευτη για την εποχή πρωτοποριακή επιστημονική γνώση, ενώ αργότερα κατα την διάρκεια του μεσαίωνα τα πάντα καταστράφηκαν και η επιστήμη διώχθηκε;; (βλέπε περίπτωση γαλιλαίου).

Θα έχεις ακουστά φαντάζομαι για το χειρόγραφο του Αρχιμήδη με σπάνιους μαθηματικούς τύπους και γεωμετρικά σχήματα του φημισμένου αρχαίου επιστήμονα τα οποία κατέστρεψαν σχεδόν ανεπανόρθωτα με παλίμψηστο χριστιανοί μοναχοί κατα τον μεσαίωνα για να γράψουν πάνω τους προσευχές(!!!)...

 

Τέλος, το κίνητρο της δίωξης του Αναξαγόρα που αναφέρεις ήταν καθαρά πολιτικό και όχι για αυτά που πίστευε. Απλά ήθελαν οι πολιτικοί αντίπαλοι να πλήξουν τον Περικλή του οποίου στενός φίλος ήταν ο Αναξαγόρας.

Ενώ αντίθετα τον Γαλιλαίο το ιερατείο των χριστιανών στον μεσαίωνα τον καταδίωξε για αυτά που πίστευε: Επειδή έλεγε ότι η Γη γυρίζει γύρω από τον Ήλιο!!!

 

ΥΓ: Πάντως το περίμενα αυτό το όμορφο rendering του Σάγκαν να προκαλέσει αυτή τη διαμάχη. Είναι λογικό...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης