Jump to content

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΙΚΟΥ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ "ΓΑΛΙΛΑΙΟΣ"


Arroway

Επανδρωση "Γαλιλαιου" με τηλεσκοπιο C-14 XLT,ρομποτικη βαση PARAMOUNT και αστρονομικη καμερα SXV-9H

From the category:

Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός

· 480 images
  • 480 images
  • 1108 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Φανταστικό Arroway το παρατηρητήριο σου αλλά και το θηρίο σου. Και εγώ αν κάποτε κάνω σκέφτομαι να το κάνω σε μορφή θόλου και μάλιστα έτσι με λαμαρίνα. Απλά θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί παρατήρησα ότι δεν έχεις κάνεις μόνωση και βλέπω μονάχα ένα φύλλο λαμαρίνας δεν έχεις πρόβλημα με την ζέστη? Θα έλεγα καλύτερα να το μονώσεις από μέσα και μετά να το ντύσεις πάλι με λαμαρίνα από μέσα.

Επίσης την κατασκευή ποιος σου την έκανε ή αν την έκανες εσύ γιατί γνωρίζω και εγώ την τριγωνομετρία (μέχρι πριν 3 χρόνια ήμουν κατασκευαστής οτιδήποτε έχει σχέση με γαλβανιζέ λαμαρίνα) για να βγάλεις τις φέτες του θόλου και δεν είναι κάτι το εύκολο!!! για αυτό ακόμη ένα μπράβο!!!!

 

Φιλικά Γιώργος

Σύνδεσμος για σχόλιο
Συναδελφοι γεια σας.Συγνωμη που δεν απαντησα γρηγορα διοτι αφενος αργησα να επιστρεψω απο την εργασια μου και αφετερου ασχοληθηκα με την τοποθετηση του καθοδηγητικου τηλεσκοπιου(Celestron ED 80).Θελω να ευχαριστησω θερμα τον Δημητρη Κολοβο για την αφοσιωση του και την μεταλαμπαδευση των γνωσεων του πανω στην παρατηρησιακη αστρονομια,αστροφωτογραφια και λειτουργικοτητα των οργανων και των λογισμικων που τα συνοδευουν.Τολμω να πω πως ειμαι "πνευματικο παιδι"του.Επισης θελω να ευχαριστησω τον κ.Ηλιοπουλο Ιωαννη(AKTIS) για την αγαστη γνωμη και συνεργασια για τον εξοπλισμο του αστεροσκοπειου.Τελος θελω να ευχαριστησω τον τεχνικο του θολου κ.Κουτρουμπα Αναστασιο ο οποιος χωρις να εχει κατασκευασει ποτε πριν κατι τετοιο παρεμφερες.Αγαπητοι συναδελφοι ολοι γνωριζουμε τα θετικα μιας μονιμης εγκαταστασης των τηλεσκοπιων,ιδιαιτερως η κατασκευη θολου.Δυστυχως για τα δεδομενα της χωρας μας δεν υπαρχει εταιρεια που να συνδυαζει κατασκευη μεταλλικου θολου και τιμη προσιτη για τον ερασιτεχνη.Μια περιηγηση στο διαδυκτιο σχετικα με θολους μεταλλικους,οσο και πολυεστερικους οι τιμες τους οντως ειναι αστρονομικες.Οποιος θελει να μαθει εντελως πληροφοριακα για τεχνικα χαραχτιριστικα μεταλλικων θολων,τιμων,παραγγελιων ας επικοινωνησει με τον κ.Κουτρουμπα στο τηλεωνο 6938437053.Τωρα, συναδελφε Γιωργο σχετικα με τη μονωση ειναι σωστη η παρατηρηση σου.Βεβαιως και θα μονωθει.Ο σταθμος "Γαλιλαιος" βρισκεται στη Κερατεα (Μεσογεια).Ευχομαι σε ολους καλες παρατηρησεις,ομορφες αστροφωτογραφιες και προσεκτικη μελετη και ερμηνεια των δεδομενων στους ερευνητες αστροφωτογραφους.Να ειστε ολοι καλα.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης