Jump to content

X-rays scan the Moon



Μια επεξεργασία σε μορφή αρνητικού για την ανάδειξη των ραβδώσεων των κρατήρων.

Προσέξτε τον κρατήρα Tycho και Copernicus σε τι έκταση φτάνουν τα υλικά από την σύγκρουση.


From the category:

Σελήνη

· 2519 images
  • 2519 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

gohan

Δημοσιεύτηκε

Φανταστικο συγχαρητηρια, με τι το τραβηξες?
Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Μιχάλη ευχαριστώ, είναι η εικόνα της 09 Αυγούστου απλά επεξεργασμένη στο photoshop. Μετά το Color of the Moon λέω να το ρίξω και στο X-Rays of the Moon.

 

Τα στοιχεία της είναι :

Μωσαϊκό 21 εικόνων με Canon EoS 350d, οι λήψεις έγιναν κάτω από όχι καλές συνθήκες με έντονες νεφώσεις από της 1:39 LT εως 1:50 στις 09 Αυγούστου.

Χρήση Barlow 2.5X + 13mm Hyperion + φακός Canon 55mm.

 

Φωτογραφικά στοιχεία :

TV : 1/25

AV : 5.6

ISO : 100

Foehammer

Δημοσιεύτηκε

Γιωργο εξαιρετικη δουλεια! Αναρωτιεμαι αν μπορει να χρησιμοποιηθει η τεχνικη σου αυτη σε συνδυασμο με "παραδοσιακες" ληψεις για να αναδειχτουν οι ραβδωσεις αυτες σε κανονικες φωτογραφιες...
krubetis

Δημοσιεύτηκε

Tα υλικά του κοπέρνικου φτανουν και τον ξεπερνούν τον κρατήρα kepler στα νοτια τμήματα. τέλια πρωτη φαρά γιώργο το βλεπω αυτό πολύ εντιπωσιακό!!!
sergios

Δημοσιεύτηκε

Tα συγχαρητήρια μου Γιώργο! Ακόμα μια φορά η δουλειά σου ξεφεύγει από τα πλαίσια της μιας απλή φωτογραφίας και μας δείνει το κάτι παραπάνω!

Θα ήθελα να προσθέσω κάτι για το πόσο μακριά φτάνουν τα υλικά από την σύγκρουση που δημιούργησε τον κρατήρα Tycho: Μερικά από τα πετρώματα που έφερε στη Γη η αποστολή Apollo 17, η οποία προσεληνώθηκε 2000km (!) από τον κρατήρα Tycho στα ανατολικά της Mare Serenitatis, πιστεύεται ότι προήλθαν από αυτόν τον κρατήρα. Αν κοιτάξετε σε ένα χάρτη της Σελήνης θα καταλάβετε ότι μιλάμε για τεράστια απόσταση (αντίστοιχη με το να υπάρξει σύγκρουση στην Αθήνα και να φθάσουν τα συντρίμια μέχρι και το Λονδίνο!)

Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Ευχαριστώ πολύ παιδιά και χαίρομαι και εγώ που το βρήκατε και εσείς πολύ ενδιαφέρων, δεν ξέρω κατά πόσο Αγάπιε μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε παραδοσιακές λήψεις αλλά αν γινόταν θα είχε και εκεί πολύ ενδιαφέρων.

Ήταν κάτι που ήθελα να κάνω από καιρό αλλά δεν είχα την κατάλληλη εικόνα για να παίξω. Ας ελπίσουμε τους επόμενους 3 μήνες να έχουμε καλό seeing και καιρό και θα δούμε πολλά από όλους μας τους Σεληνιασμένους.

 

Σέργιο θα ήθελα να ήμουν την περίοδο της σύγκρουσης θα πρέπει να ήταν ένα πολύ θεαματικό φαινόμενο.

 

Μια σύγκρουση θα γίνει τώρα τον Σεπτέμβριο με τον Smart-1 αλλά τελικά δεν θα είναι ορατό στην Ελλάδα βέβαια από ότι θυμάμαι θα κάνει κρατήρα μονάχα 10 μέτρα.

Κωστής Κανάκης

Δημοσιεύτηκε

Γιώργο εξαιρετικά ενδιαφέρον και αυτό. Είναι τελικά συναρπαστικό το τι μπορείς να μάθεις με μία φωτογραφία!
Γεώργιος Ταρσούδης

Δημοσιεύτηκε

Σκέψου στην Σελήνη μια φώτο τι μπορείς να δεις!!!

Αν πάμε στον βαθύ εκεί τα πράγματα είναι ποιο τρέλα και μπορείς να ψάχνεις για πολλά πράγματα.

Βασικά εκεί θα έπρεπε να τις ξεσκονίζουμε τις εικόνες και να κάνουμε συγκρίσεις 2 εικόνων διαφορετικής περιόδου η και από το ίδιο βράδυ.

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης