Jump to content

Εquilateral triangle of crater Ukert



Πριν λίγες μέρες είχε ανεβάσει ένα post ένας φίλος του Άστροβοξ (kekropas) "Τα παράξενα της Σελήνης .. ισχύουν???!"(και τα πήρα νομίζοντας ότι θα καταλήξει σε Ufology) και ένας άλλος φίλος (dimos) αναφέρθηκε στο site http://www.mufor.org/tlp/lunar.html

για την ιστορική καταγραφή TLP.

Βλέποντας εκεί είδα και τον κρατήρα Ukert με έναν παράξενο σχηματισμό ενός ισόπλευρου τριγώνου στο κέντρο του.

Όπα λέω κάτι μου θυμίζει αυτό!!!

Και αρχίζω και ψάχνω τις εικόνες μου, δυστυχώς σε close-up δεν είχα. Είχα όμως φώτο από την Πανσέληνο της 09 Αυγούστου όπου παρατήρησα πολύ καλά τον σχηματισμό αυτών.

Φυσικά εάν δείτε στο :

http://www.mufor.org/moon.htm

λέει ότι σε Πανσέληνο μπορεί να διακρίνουμε αυτό τον σχηματισμό ακόμη και με επίγεια τηλεσκόπια.

 

Μέθοδος φωτογράφηση afocal με SC 8" και 13mm Hyperion + barlow 2.5X, φωτογραφική Canon EoS 350d με φακό 55mm.

 

Τελικά για μια ακόμη φορά κατάλαβα ότι πρέπει να ψάχνουμε καλά τις εικόνες μας και ότι μας κάνει εντύπωση να ψάχνουμε να το διασταυρώσουμε.


From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Να στε καλά παιδιά!!! ναι όντως να πούμε για να μην αρχίσουν τα περί Ufology ο σχηματισμός είναι απλά μια περίεργη μορφολογική διαμορφώσει σαν το κεφάλι στον Άρη που τελικά οι εικόνες υψηλής ανάλυσης έδηξαν ότι απλά είναι ένα βουνό που απλά από μακριά και χωρίς ανάλυση θα το έλεγε κανείς κεφάλι. Η φαντασία των ανθρώπων ήταν πάντα σε όλες τις εποχές μεγάλη. Βέβαια έχει και το γούστο της και αυτή κάνει τον άνθρωπο να θέλει να εξερευνήσει και αυτό είναι καλό!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Γιώργο ευχαριστούμε για τη φωτογραφία! Ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακό το σχήμα του κρατήρα. Διαπιστώνω ότ γνωρίζεις καταπληκτική "Σεληνογραφία"!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Σε ευχαριστω για το μικρο μαθημα. Παρολο που εχω ασχοληθει αρκετο με την Σεληνη, δεν γνωριζα τον συγκεκριμενο κρατηρα μεχρι που διαβασα το κειμενο σου και ειδα την ενδιαφερουσα φωτογραφια.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Με τιμούν τα λόγια σας κ. Αντώνη και χάρηκα που το βρήκατε ενδιαφέρων.

 

Βρήκα και αυτήν την πολύ καλή εικόνα από το Clementine :

 

http://pdsmaps.wr.usgs.gov/explorer-bin/mapmars4.cgi?WHEREFROM=DOUBLE&DLINE=303&DSAMP=301&VERSION=ADVANCED&DATA_SET_NAME=moon_clementine_multi&PIXEL_TYPE=BIT8&SCALE=pixels/degree&PROJECTION=SINUSOIDAL&RESOLUTION=303&RESAMP_METHOD=NEAREST_NEIGHBOR&BANDS_SELECTED=%225,3,1%22&FORMAT=JPEG&LONBOX=1&LATBOX=1&GRIDLINE_FREQUENCY=none&STRETCH=AUTO&LAT=7.80&LON=1.4&LINE=606&SAMP=602

 

Επίσης να πω ότι είναι περίεργος όχι για το τριγωνικό σχήμα αλλά για το ότι σε άλλες φώτο με την Σελήνη σε άλλες φάσεις δεν μπόρεσα να παρατηρήσω το τρίγωνο. Τι να πω!!! είναι τα όμορφα και περίεργα που έχει τελικά αυτός ο πανέμορφος δορυφόρος της Γης μας.

 

Και μια που πιάσαμε κουβέντα να πω ότι ο αγαπημένος μου όλων είναι ο crater Aristarhus τον οποίο δυστυχώς μέχρι τώρα δεν τον έχω πάρει καλά.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης