Το Φάντασμα της Κασσιόπης
Σας παρουσιάζουμε το Φάντασμα της Κασσιόπης! Πρόκειται για μια συνεργασία μεταξύ εμού @Rend × @_And_ η οποία χρειάστηκε πολύ χρόνο και σχεδιασμό για να ολοκληρωθεί! Η συλλογή χρειάστηκε 17 ημέρες για να ολοκληρωθεί, λόγω των συνεχών συννεφιών και γενικά των κακών καιρικών συνθηκών, και το κομμάτι της επεξεργασίας φάνηκε δύσκολο, αλλά αφού αποκτήσαμε τις απαραίτητες γνώσεις καταφέραμε να συγχωνεύσουμε τα δεδομένα μας σε μία εικόνα μόνο με το SiriL!
Σε ευχαριστώ πολύ για την συνεργασία φίλε @_And_ και ευχόμαστε σε όλους σας,
Καθαρούς ουρανους! 🔭🌌
Equipment - Settings - Conditions:
(AstroRend):
🔭: Skywatcher Explorer 150P - SW EQ3-2 (tracked)
📸: ToupTek ATR585C
Guidescope: ZWO MiniScope 30F4
Cuide Camera: ZWO ASI 224MC
Automatic Focuser: Prometheus Astro InFocus
🟡: Optolong L-Ultimate 1.25" - 🟣: SvBony UV-IR Cut 1.25"
🔭: Skywatcher Explorer 130PDS - SW EQ5 ON-STEP tuned
📸: ToupTek ATR 533C
Guiding: ToupTek OAG L - Bresser GuideCamera
🟢: Optolong L-Enhance
Coma Corrector: Baader MPCC MARK iii
Automatic Focuser: DIY OnStep EAF
------------------------------------------
• Total Exposure: 🟡 -> 12hrs 30mins (500×90s)
🟢 -> 17hrs 51mins (357×180s)
🟣 -> 3hrs 5mins (370×30s)
• Gain: 252
• Offset: 400
• Binning: 1×1
• Temperature: -10C
• Mode: HDR
• Calibration Frames: D-F-DF: ×75
------------------------------------------
• Location: Anavyssos
• Bortle: 4.5 (SQM: 20.20)
• Transparency: 8/10
• Seeing: 2/5
• Humidity: 93% (extremely high)
• Precipitation Probability: 2%
• Wind Speed: 10 km/h
• Wind Direction: NNW'
• Ambient Temperature: 14-15C
• Average Moon Phase: Last Quarter
• Average Moon Illumination: 54%
• Imaged from 29/10-15/11/25
Project ran on NINA, guiding on PHD-2, stacked on SiriL, post-processed on SiriL, GIMP and Adobe Lightroom Mobile
-
2
Προτεινόμενα σχόλια
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα