Jump to content

IC 410 (RGB)



ED 103 Vixen f 7,5, Atik 16HR,AS GT Celestron,Star 2000autoguider.

®Ha 12x300 sec, (G)OIII 4X300 sec, (B)Hbeta 6X300 sec

Maxim DL-Photoshop CS

Ν. Επιβάτες-Θεσσαλονίκη


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Νίκο Κωστή και Γιώργο σας ευχαριστώ για τα σχόλια.

Χθές συνειδητοποίησα για δεύτερη φορά ότι οι μακροχρόνιες λήψεις παρέχουν και μια άλλη δυνατότητα.Να αποτυπώνουν αντικείμενα όπως περαστικούς αστεροειδείς , που κάτω απο άλλες συνθήκες θα περνούσαν απαρατήρητοι. Στο επάνω μέρος της φωτογραφίας υπάρχει μια μικρή γραμμή έγχρωμη που δηλώνει την παρουσία αστεροειδή.Όταν έκανα animatiοη τις λήψεις ,φάνηκε ξεκάθαρα και η πορεία του. Μόλις μάθω ποιός είναι θα το δημοσιεύσω στην ενότητα συζητήσεων.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπερα Νικο,

 

Ειναι ενα πολυ ομορφο αντικειμενο το IC 410 και χαιρομαι που βλεπω την φωτογραφια σου. Ηθελα να σε ρωτησω για τις ακτινες διαθλασης ... στο αριστερο μισο ολες ειναι μια χαρα και σε αντιθεση με το δεξι μισο οπου ειναι ποιο χοντρες και μαλιστα δεν ειναι ευθειες οι καθετες ακτινες.

 

Οσον αφορα τον αστεροιηδη, οντως ειναι προβλημα και μαλιστα συχνο. Πρεπει να στειλουμε τον Mπρους Βιλλις να του βγαλει απο την μεση.

 

Οι αστερες και ακτινες διαθλασεις ειναι μια πολυ καλη ενδειξη ποσο καλα εστιασες και ποσο καλη ηταν η πολικη ευθυγραμμιση και οδηγηση σου!

 

Το Flaming Star Nebula (IC 405) ειναι στην ιδια περιοχη και αξιζει μια προσπαθεια.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπέρα Αντώνη.

Οι κάθετες-οριζόντιες γραμμές διάθλασης είναι απο Astronomy tools του Photoshop που προσαρμόζονται ανάλογα με το μέγεθος του άστρου.(Δηλαδή "μούφα" spikes).Oι μικρές διαγώνιες γραμμές είναι απο ξυλάκια απο σουβλάκι που προσάρμοσα μπροστά στον σωλήνα, αφού πρώτα εστίασα απο το πρόγραμμα εστίασης του Astroart, με τις ενδείξεις που δίνει.

Πολύ καλή η ιδέα σου να στείλουμε τον Bruce Willis να καθαρίσει την περιοχή, αλλά ρε σύ Αντώνη, ποιός ξέρει τι μεροκάματο θα μας ζητήσει αυτός; Θα πρέπει να δουλεύουμε τρείς ζωές για να τον ξεπληρώσουμε!!!

Πράγματι οι διακεκομμένες γραμμές αποτελούν ένδειξη καλής εστίασης, αλλά είναι πιο εμφανές στην χρήση Ηα και Idas.Με το ΟΙΙΙ και Hbeta δεν είναι τόσο καλό το αποτέλεσμα,οπότε εκεί προτιμώ τα νούμερα.

Το IC 405 το έχω στο πρόγραμμα με 500mm f 5,2 και με την πρώτη ευκαιρία .Επίσης πολύ καλό θέμα είναι και τα δύο IC405-IC410 με φακό 135 mm.

Σ΄ευχαριστώ για το σχόλιο σου.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πναγιώτη σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Τελικά βρέθηκε και το όνομα του αστεροειδή που εμφανίστηκε στο επάνω μέρος της φωτογραφίας, και που

είναι ο (895)Helio που πρωτοανακαλύφθηκε το 1918.Βέβαια για αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τον Γιάννη Ηλιόπουλο που αφιέρωσε χρόνο του για τον αναγνωρίσει και να μου εξηγήσει τον τρόπο που βρίσκουμε τις συντεταγμένες σε μια φωτογραφία, καθώς και τον τρόπο που συμπληρώνουμε την φόρμα του Minor Planet Center.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης