Jump to content

NGC 7635 - Bubble Nebula


aristarchus

Αγαπητοι φιλοι,

 

Αλλη μια απογοητευτικη βραδια. Ξεκινησαμε με FWHM γυρω στα 2.6" και τρεις ωρες αργοτερα ξεπερασαμε το 7.0". Το δειγμα που βλεπετε ποιο κατω ειναι το αποτελεσμα τεσσαρων εκθεσεων 15 λεπτα ανα εκθεση στο κοκκινο οπου το FWHM ηταν περιπου 2.6" στην αρχη με την πρωτη εκθεση και μια αργοτερα εφθασε στα 3.9".

 

Ευχομαι ο χειμωνας φετος να μην ειναι μια σειρα δοκιμαστικων εκθεσεων καθε βραδυ και τιποτα αλλο.

 

Αντωνης.


From the category:

Νεφελώματα

· 5216 images
  • 5216 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Το FWHM ήταν μεγάλο αλλά προσωπικά μου άρεσε κ. Αντώνη το αποτέλεσμα και μάλιστα έκανα ένα zoom 400X και χαμογέλασα. Θερμοκρασία περιβάλλοντος???

 

 

Παρατηρώ το seeing στην Ευρώπη και βλέπω τελικά ότι η Ελλάδα έχει πάντα το χειρότερο!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπερα Γιωργο,

 

Πραγματι δεν πιστευω την εξελιξη αποψε! Απο 2.6" σε 3.9" μετα απο μια ωρα και προχωρησαμε στα 5.5" την επομενη ωρα με την ολοκληρωση των εκθεσεων στο πρασινο. Με τις εκθεσεις στο μπλε, η τριτη ξεπερασε τα 7.0" οποτε σταματησα την τεταρτη και τελευταια εκθεση προωρα.

 

Η ιστοσελιδα που ηδη εχουμε συζητησει - http://pages.unibas.ch/geo/mcr/3d/meteo/seeing/nmm22/ATVX.html - ειναι αρκετα καλη και ειναι μια αξιολογη ενδειξη περι τι να περιμενουμε. Δυστυχως οι προβλεψεις για τις επομενες δυο μερες ηταν για seeing "1" και δεν επεσαν εξω καθολου.

 

Θα ειναι ενας πολυ μακρης χειμωνας αν τα πραγματα προχωρησουν ετσι! Αν θυμασαι, περυσι ειχαμε το ιδιο προβλημα και με στενοχωρει παρα πολυ το ενδεχομενο να εχουμε την ιδια χρονια φετος.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Απογοητευτική, απογοητευτική, αλλά η "φούσκα" έγραψε!!! Το συγκεκριμένο αστέρι στο πάνω δεξιά κομμάτι της φούσκας είναι σαν αντανάκλαση, τέλειο!

 

Φαντάσου να σου κάνει και καλό seeing δηλαδή........ Ε ρε γλέντια!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αντωνη!ειναι απο τα αγαπημενα μου νεφελωματα,γι αυτο με αρεσε πολυ,νομιζω οτι επρεπε να συνεχισεις!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Βαγγελη,

 

Ο συγκεκριμενος αστερας (BD+602522) ειναι η πηγη της φουσκας. Μπορω να δεκτο το αρχηκο FWHM γυρω στα 2.6" αλλα δεν πιστευα τα ματια μου την εξελιξη κατα την διαρκεια των τρειων ωρων. Υπομονη, που θα παει!!!!

 

Σακη,

 

Οντως ειναι ενα πολυ ομορφο αντικειμενο. Ειχα προγραμματισει πεντε ωρες συνολικη εκθεση (H-a:R:G:B @ 120:60:60:60) και τα παρατησα με την τελευταια εκθεση του μπλε και δεκα λεπτα πριν ολοκληρωσει η τελευταια εκθεση. Λιγη υπομονη και θα το τσιμπησω!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης