Jump to content

Υπολογισμοί και μετρήσεις με το LTVT σε κρατήρες Moretus & Short



Υπολογισμοί και μετρήσεις με το πρόγραμμα LTVT

From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Υπολογισμοί και μετρήσεις με το πρόγραμμα LTVT, στην αριστερή επάνω εικόνα μέτρηση διαμέτρου του Κρατήρα Moretus που βρίσκεται στον Νότιο Πόλο της Σελήνης. Για ποιο ακριβέστερη μέτρηση και υπολογισμού της διαμέτρου καλά είναι να παίρνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες μετρήσεις, και στο τέλος βγάζουμε τον μέσο όρο αυτών. Στα δεξιά έχω κάνει υπολογισμούς για το βάθος του Κρατήρα Short ο οποίος βρίσκεται όπως βλέπετε στην εικόνα στα αριστερά κάτω στο Νότιο χείλος του Κρατήρα Moretus. Και σε αυτήν την περίπτωση μετράμε όσο το δυνατόν περισσότερες μετρήσεις, κάτι που πρέπει να πω εδώ είναι ότι κοιτάμε στην εικόνα μας να έχουμε καλό διαχωρισμό της σκιάς καθώς και όσο μεγαλύτερη μεγέθυνση της μορφολογίας όπου θέλουμε να κάνουμε τις μετρήσεις μας. Στην περίπτωση μέτρησης του βάθους η τιμή της μεγέθυνσης ήταν 55Χ. Τα δεδομένα φαίνονται στο επάνω μέρος κάθε εικόνας μου.

 

Στην 4η εικόνα δεξιά κάτω έχουμε την δυνατότητα όπως και άλλη φορά σας παρουσίασα να τοποθετήσουμε μια φώτο μας με πολύ μεγάλη ακρίβεια στην σωστή τοποθεσία στον Χάρτη της Σελήνης. Έτσι πλέον γνωρίζουμε στην εικόνα μας κάθε pixel τι Lat και Log έχει!!!

Η όλη ιστορία είναι να βάλουμε απλά σωστά τα δεδομένα μας, φυσικά να έχουμε την σωστή ώρα που κάναμε την φωτογράφηση μας και να γνωρίζουμε το Lat και Log της περιοχής μας.

 

Ένα άλλο σημαντικό θα έλεγα και πονηρό σημείο της χρήσης του προγράμματος αυτού είναι ότι γνωρίζοντας τα ποιο πάνω δεδομένα που πρέπει να δώσουμε στο πρόγραμμα, μπορεί να μας κάνει υπολογισμό πότε αυτός ο Κρατήρας θα είναι ξανά στην θέση αυτή που τον φωτογραφήσαμε με ακριβώς την ίδια γωνία που το φως του Ήλιου θα τον χτυπάει!!! Στα δεξιά και κάτω έχω βάλει όλες τις ημερομηνίες που μου έδωσε το LTV T από 01-01-2007 έως 01-01-2008.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Thanks very much Fred for your comments, this program is amazing.

 

Σε ευχαριστώ Παναγιώτη για τα καλά σου λόγια, απλά είχα την τύχη σε ένα group που είμαι να έχω επαφή με τον ίδιο τον Jim Mosher που είναι συνεργάτης του προγραμματιστή που έκανε το LTVT. Και μου έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές στα σημεία που είχα λάθος.

Ελπίζω απλά να το βρούνε και άλλοι φίλοι της Σελήνης ενδιαφέρων.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Συνήθως δε γράφω Γιώργο, αλλά αυτό που βλέπω είναι καταπληκτικό. Έχεις ανάγει την φωτογράφιση της Σελήνης σε επιστημονική εργασία. Νομίζω οτι έχεις πολύ καλή πορεία. Καλή συνέχεια.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Καταπληκτική δουλειά! Προσωπικά δεν είμαι και πολύ φίλος της σελήνης γιατί μου προκαλεί φωτορύπανση.Όμως οι φωτογραφίες σου είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, γιατί ξέρεις πώς να επικοινωνείς στους άλλους αυτά που εντυπωσιάζουν εσένα.Ο τρόπος που τα παρουσιάζεις όμως, εντυπωσιάζει ακόμη και κάποιον που δεν ενδιαφέρεται για την σελήνη ιδιαίτερα (όπως εγώ π.χ) και κεντρίζεις το ενδιαφέρον,με αποτέλεσμα να προκαλείται αυτός ο θαυμασμός.

Να είσαι καλά Γιώργο και καλή συνέχεια.

 

Νίκος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια, απλά αν έχει κάποιος που λατρεύει την φωτογράφηση της Σελήνης να κάνει σωστή δουλειά από τις 10 Νοε. 2006 τον τρώνε τα ντουβάρια και δεν ξέρει πως να περάσει τον όσο πλέον ελεύθερο χρόνο έχει.

Τα συγχαρητήρια ανήκουν στην ομάδα που έκανε το πρόγραμμα, ίσος με τον καιρό το κάνουν και ποιο φιλικό γιατί είναι λιγάκι μπελάς στον χειρισμό του.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Να είστε καλά κ. Αντώνη, προσωπικά συνεχίζω να πιστεύω ότι είστε ο δάσκαλος μου στην παρατήρηση της Σελήνης. Δεν έτυχε να κάνουμε μαζί παρατήρηση αλλά η δουλειά που έχετε κάνει τόσα χρόνια με την Σελήνη δεν φτάνουν λόγια για να την περιγράψουν.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης