Jump to content

Πρώτη φάση του Blue Moon, 01 Ιουνίου2007



Εχθές είχαμε πανσέληνο καθώς επίσης και στις 30 Ιουνίου θα ξανά έχουμε πανσέληνο. Σε ένα μήνα 2 γεμάτα Φεγγάρια, είναι το γνωστό Blue Moon.

From the category:

Σελήνη

· 2496 images
  • 2496 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Η Σελήνη βέβαια δεν γίνεται μπλε μονάχα σε εξαιρετικές περιπτώσεις και λόγο κάποιας έκρηξης ηφαιστείου ή πυρκαγιάς. Το χρώμα δεν προέκυψε από επεξεργασία αλλά με την ρύθμιση του WB κατά την ώρα της φωτογράφησης (χωρίς χρήση φίλτρου).

Εξοπλισμός/ Φωτ. Πρωτόκολλο :

ΟΟ 250mm στα f/6.3

Canon EOS 350d σε prime focus

Shooting Date/Time

6/1/2007 00:18:49 LT

Tv( Shutter Speed ) 1/250

Av( Aperture Value ) 0.0

ISO Speed 100

 

Εντύπωση μου έκανα το ΟΟ 250mm Νευτώνιο που με κάποιο τρικ κατάφερα να πάρω όλη την Σελήνη. Γιατί λόγο του μακρύ εστιαστή δεν μπορούσα να εστιάσω στην αρχή, αναγκάσθηκα και έβγαλα το 1.25 μετατροπέα του εστιαστή και έτσι κερδίζοντας 1cm κατάφερα και εστίασα.

Το μόνο μου πρόβλημα με το τρικ που έκανα, ήταν επειδή στην Canon έβαλα το ένα κομμάτι από τα 2 ενός telextender της Meade που έχω και είναι 2ιντσο (δεν έχω Τα-2ιντσο) να μην μπορώ να κάνω χρήση φίλτρων 1.25. Νομίζω με χρήση φίλτρων έχουμε καλύτερη απόδοση και αυτό είναι ένα πρόβλημα, έχει κανείς άλλος φίλος καμία ιδέα???

Να πω επίσης ότι στην εικόνα που βλέπετε αυτό είναι το πεδίο το πραγματικό που λαμβάνω με την Canon, κάτι που μου άρεσε πολύ (δεν έκανα καθόλου crop αλλά μόνο resize)!!!! Μάλιστα στην αρχή όταν κεντράρισα την Σελήνη στο εικονοσκόπιο της Canon έβλεπα ότι δεν μου την χωρούσε όλη!!! και τρόμαξα, όπα είπα πάμε για μωσαϊκό κάτι που δεν ήθελα!!! Με focal reducer που δοκίμασα είχα πρόβλημα εστιάσης.

Τελικά όταν κατέβασα τις εικόνες στον Η/Υ είδα με έκπληξη ότι όχι μόνο την χωρούσε αλλά μου άφηνε ψωμί και πάνω & κάτω. Συμπερασματικά το πεδίο που βλέπουμε στο εικονοσκόπιο μιας φωτογραφικής (τουλάχιστον για την Canon) δεν είναι το ίδιο με αυτό που λαμβάνει και μας δίνει τελικά ο αισθητήρας της.

Προσωπικά δεν το ήξερα!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Υπέρχοχη Γιώργο! Και εγώ προσπάθησα να βγάλω κάτι εχθές το βράδυ, αλλά δεν μου πολυαρέσει το τελικό αποτέλεσμα.Θα το δημοσιεύσω πιο μετά.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Αυτο που περιγραφεις σχετικα με το πεδιο ισχυει με ψηφιακες και αναλογικες μηχανες. Απο οτι θυμαμαι ειναι γυρω στα 92% ... δηλαδη, αναμεσα την μηχανη βλεπεις περιπου 92% απο το πεδιο που τελικα θα καταγραψεις.

 

Ειχα πολυ καλο καιρο χθες το βραδυ σε σχεση με το πρωτο μισο της εργασιας σε σχεση με το "Blue Moon".

 

Τα λεμε σε λιγο .... μπραβο για το αποτελεσμα σου!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Φίλε Γιώργο στην αρχή που είδα τη φώτο νόμισα οτι το χρώμα ήταν μετά από επεξεργασία,αλλά τελικά δεν ήταν έτσι !Μπράβο που το σκέφτηκες..

 

Παναγιώτης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Νικόλα σε ευχαριστώ και περιμένω LPOD και από εσένα!!!

κ. Αντώνη ειλικρινά δεν το ήξερα, αλλά με έκπληξη και χαρά το ανακάλυψα. Είναι το τέλειο πεδίο να την έχεις όσο μεγαλύτερη γίνετε και όλη μέσα με one shot!!! Περιμένω την δική σας!!!

Προσωπικά εχθές την μεγαλύτερη ώρα την πέρασα με την DMK με λήψης L-RGB και δεν άρχισα ακόμη την επεξεργασία τους. Ελπίζω να πετύχει αυτό που σκέφθηκα και μάλιστα για τις παρυφές.

Έχω ακόμη μια με Canon αλλά δεν την τελείωσα ακόμη.

Παναγιώτη αν θέλεις παίξε ένα βράδυ με τις επιλογές του WB θα το βρεις πολύ ενδιαφέρων!!!

Ερώτηση έχει παίξει κανείς σε B/W mode και την χρήση τvν software filter που έχει η Canon σε αυτό το mode????

Αν ΝΑΙ, έχετε δοκιμάσει ποτέ να κάνετε L-RGB????

Δεν ξέρω εχθές μου ήρθε, αλλά δεν πρόλαβα να το δοκιμάσω!!!

Ίσος θα έχει αποτέλεσμα καλύτερο για color of Moon project.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης