Jump to content

Montes - Mons and Vallis, 27 Ma7 2007



Μωσαϊκό 2 εικόνων, εξοπλισμός ΟΟ 250mm at f/6.3, Barlow 2.5X, DMK 21AF04

From the category:

Σελήνη

· 2499 images
  • 2499 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ο κρατήρας Πλάτωνας και τα γύρω πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, στα αριστερά που μοιάζουν σαν νησάκια είναι τα MONTES RECTI - MONTES TENERIFFE - MONS PICO. Στα δεξιά του το RIMAE PLATO που τον κάνει να μοιάζει σαν ένα μπαλόνι που το έχουμε δεμένο με ένα σχοινί. Λίγο ποιο κάτω από το RIAME PLATO τα MONTES ALPES με το γνωστό σπαθί της VALLIS ALPES.

Μόλις που μπορούμε να διακρίνουμε το rimae μέσα του, με λίγη φαντασία σαν την δική μου ίσος το δείτε και εσείς.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Μια απο τις ποιο ωραιες περιοχες της Σεληνης. Βλεπω κρατηρισκους στην επιφανεια του Πλατωνα ... καθως και το ρηγμα με πλατος 700μ (!) στην κοιλαδα των Αλπων.

 

Σιγουρα και οι δυο στοχοι αρκετα δυσκολοι.

 

Καλη συνεχεια!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Σας ευχαριστώ !!! αυτό ήταν ένα ξεχασμένο και όχι καλό για να πάρω έστω και αυτό το αποτέλεσμα αναγκάσθηκα να παίξω πάρα πολύ με τα βίντεο αυτά. Βασικά με MAP 4 και με επεξεργασία του κάθε βίντεο πάνω από 3-4 φορές. Μέχρι να μου κάτσει το πιο καλό stacking!!! Και αυτές ήταν από το βράδυ που ο Δίας έμοιαζε ποιο πολύ με την Αφροδίτη. Η Σελήνη τελικά θέλει ίντσες και ποιότητα οπτικών, με ένα πχ. τηλεσκόπιο 12ίντσες και λ/24 αυτή η εικόνα θα είναι ένα από τα frame στο video και όχι μετά από stacking!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Έχω την εντύπωση πως αν ποτέ η Σελήνη γίνει τουριστικός προορισμός, οι καρτ-ποσταλ θα είναι από τον Γ.Ταρσούδη!! Η συγκεκριμένη φωτογραφία μου έφερε στο μυαλό αυτή ακριβώς την αίσθηση!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο
Να σε καλά Βαγγέλη για τα καλά σου λόγια, δεν είναι καλή και είναι μάλιστα όχι με το επιθυμητό f. Θέλω αν θέλει και η Σελήνη ένα VALLIS ALPES πάνω από τα f/30 και με καλή χωρίστρα. Όταν αγόραζα το ΟΟ το μυαλό μου 2 πράγματα ήθελε την χωρίστρα στο VALLIS ALPES και όσο ποιο πολλά craterlets στον Plato.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης