Jump to content

Orion Optics 10 inch f/6.3 και EQ-6 Pro mount



Τα δύο μου θυριάκια!!!

From the category:

Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός

· 480 images
  • 480 images
  • 1108 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Τελικά έκανα και αυτό το βήμα, η μόνη απώλεια το πολύ καλό LXD-75 SC 8inch. Βέβαια όταν έβαλα το θηρίο επάνω κατάλαβα τι είναι να έχεις σωστή στήριξη, φανταστικό κράτημα – κίνηση. Η EQ-6 τελικά είναι άλλο πράγμα, εντύπωση μου έκανα ο όγκος και το βάρος της. Άλλο να το βλέπεις από εικόνες και άλλο στην πραγματικότητα. Πιστεύω μια βελτίωση στην Πλανητική και Σελήνης γύρω στο 20% γιατί με την LXD και πάνω το ΟΟ έχανα πολλά frames.

 

Μένει καλός καιρός πλέον για να γίνουν και οι σχετικές δοκιμές σε Σελήνη!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργο,

 

Χαιρομαι για την νεα σου αποκτηση. Μια πολυ καλη βαση ειναι ολα τα λεφτα και αυτο ειναι κατι που γνωριζω εγω απο πρωτο χερι. Οσο καλη και να ειναι η δουλεια σου, μια καλη βαση θα οδηγηση σε μια διασταση επιπλεον!

 

Καλη συνεχεια.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Σπύρο σε ευχαριστώ!!!

Κάποιος φίλος που να έχει κάνει αναβάθμιση στο firmware? Προσπάθησα εχθές να φορτώσω την v.3.12 και ενώ με το πρόγραμμα DetectPC2SynScanConnection μου αναγνωρίζει το χειριστήριο Synscan μέσο της COM που το έχω, όταν πάω μέσο του ειδικού προγράμματος SynScanFirmwareLoader μου βγάζει μήνυμα ότι δεν βλέπει την COM. Δοκίμασα και μέσο του μενού του Synscan και της επιλογής στα Utility -> RS232 conection και πάλι τα ίδια μου έκανε.

Η προσπάθεια έγινε σε 2 διαφορετικούς Η/Υ σε ένα PC και σε ένα laptop με USB to Serial, ότι δουλεύουν τα COM είναι σίγουρο γιατί σε αυτές έβαζα και την LXD-75 και έκανα συχνά αναβαθμίσεις αλλά και έλεγχο του LXD μέσο υπολογιστή.

Μήπως υπάρχει και κάποια άλλη λειτουργία που δεν γνωρίζω (π.χ. συνδυασμός πλήκτρων για να μπαίνει σε firmware update mode).

 

Από την άλλη να έχει πρόβλημα το Synscan δεν νομίζω διότι δουλεύει άψογα και αν δεν δούλευε δεν θα το έβλεπε και θα το αναγνώριζε το πρόγραμμα DetectPC2SynScanConnection.

 

Κάτι άλλο είναι!!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης