Jump to content

NGC 6888 - Crescent Neb in Cyg


aristarchus

Αθηνα - 19-20/07/2007 @ 22:35 - 03:40 UT+3

 

AP160/f7.5 EDF, AP1200GTO GEM, SBIG ST-2000XM, SBIG CFW10

 

RRGB @ 190:50:50:50, 10-min subs, -2.5° C, 1x1 binning

 

Περισσοτερες πληροφοριες: http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-6888.htm


From the category:

Νεφελώματα

· 5221 images
  • 5221 images
  • 26768 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητοι φιλοι,

 

Τις τελευταιες δυο μερες ασχολουμαι με το νεφελωμα εκπομπης NGC 6888 στον Κυκνο. Βλεπεται την προσπαθεια απο χθες το βραδυ κατω απι αρκετα μεταβλητο seeing.

 

Η συγκεκριμενη φωτογραφια περιεχει 7983 αστρα ... ο Κυκνος γενικα ειναι ιδιαιτερα πλουσιος οσον αφορα αστρα και αυτο το παρατηρουμε και στο συγκεκριμενο αποτελεσμα.

 

Θα υπαρχει μια τριτη επισκεψη για καλυτερο αποτελεσμα σχετικα με τα αμυδρα τμηματα του νεφελωματος.

 

Για περισσοτερες πληροφοριες, δειτε http://www.perseus.gr/Astro-DSO-NGC-6888.htm .

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αντωνη!Ομορφο αποτελεσμα, ωραια αστρα!αλλα θελει και αλλο χρονο για το καλυτερο οπως λες!!!!!!!!!!!
Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ α σ τ ε ρ ά τ η φωτογραφία φίλε Αντώνη, αυτή η ποικιλία χρωμάτων την κάνει να ξεχωρίσει, μαζί βέβαια με όλη τη λεπτομέρια που τη διακρίνει.

 

Παναγιώτης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Καλησπέρα Αντώνη.

Μου κάνει εντύπωση το ότι στην οθόνη μου η φωτογραφία σου φαίνεται πολύ θορυβώδης στο φόντο αλλά και στο νεφέλωμα, ενώ στο επάνω μέρος του νεφελώματος ένας υπερκορεσμός του χρώματος μειώνει την λεπτομέρεια της ανάλυσης.''Ανοιξα" και άλλες φωτογραφίες απο την ενότητα των αστροφωτογραφιών αλλά δεν βλέπω κάτι αντίστοιχο.Εχω ρυθμισμένη την οθόνη μου σε ανάλυση 1024Χ 768 και την ποιότητα χρώματος στην ένδειξη "Πολύ υψηλή" 32bit. Δοκίμασα και στα 16 bit αλλά και πάλι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Καθώς επίσης είδα την ίδια φωτογραφία και απο τα δύο Laptop που έχω ACER και SONY VAIO πειραματιζόμενος με την κλίση στις οθόνες αλλά και πάλι το ίδιο.Μήπως η φωτογραφία ήταν μεγάλη σε περιεκτικότητα ώς αρχείο,και λόγω της συμπίεσης προκειμένου να την φορτώσεις στην ενότητα, "έχασε" πληροφορία;

Διαβάζοντας τα παραπάνω σχόλια των αστρόφιλων, αναρωτήθηκα μήπως κάτι δεν πάει καλά με μένα.Γι'αυτό άν έχεις χρόνο και διάθεση, ξαναπρόσεξε την φωτογραφία σου και πές μου άν βλέπεις και έσυ το ίδιο.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Πολύ καλή κ. Αντώνη, στην παρατήρηση του Νικόλα να πω ότι σε εμένα δεν μου παρουσιάζει αυτό το φαινόμενο που περιγράφει ο φίλος Νικόλας. Μήπως να ανεβάσεις Νικόλα την ανάλυση στα 1280Χ800, και εγώ ACER έχω. Την ποιότητα χρώματος την έχω και εγώ στην ένδειξη "Πολύ υψηλή" 32bit.

Καλά θα ήταν όμως να ανοίξουμε ένα post εδώ για προβλήματα με χρώματα και χρωματική απόδοση καθώς και σωστή ρύθμιση της φωτεινότητας οθόνης.

Κάτι που έχω παρατηρήσει είναι και το φως του δωματίου που έχουμε τον Η/Υ. Την έχω πατήσει πολλές φορές με αυτό το θέμα.

Μάλιστα πολλοί ξένοι ανεβάζουν 2 εκδόσεις φώτο μια υπό και μια σχετικά ποιο φωτεινή εικόνα.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Χιλια ευχαριστο στους φιλους για τα καλα τους λογια. Αν ολα πανε καλα αποψε, θα αποκτησω πεντε ωρες σημα σε Η-α ωστε να σημπληρωσω την συγκεκριμενη εργασια. Η πρωτη μου προσπαθεια με Η-α (12 εκθεσεις με 15 λεπτα ανα εκθεση) δεν ηταν καθολου ικανοποιητικη και θα προχωρησω αποψε με 10 εκθεσεις των 30 λεπτων ανα εκθεση.

 

Οσον αφορα τα σχολια του Νικου, και εμενα η αναλυση της οθονης ειναι 1280 επι 800 και ολα ειναι μια χαρα. Οπως περιγραφει και ο Γιωργος, υποψιαζω και εγω παρομοιος την αναλυση (1024 επι 768). Η συγκρεκριμενη φωτογραφια εχει ΠΑΡΑ πολυ πληροφορια και η καθε μιεωση στην αναλυση της οθονης θα επιρεασει την παρουσιαση της αρνητικα. Μαλιστα εχω δημοσιευσει την φωτογραφια και σε ξενα φορα και η ανταποκριση ηταν ιδιαιτερα θετικη χωρις καμια κουβεντα περι θορυβο.

 

Ευχομαι να τα πουμε αυριο με την νεα και τελευταια εκδωση του συγκεκριμενου νεφελωματος μετα την προσθηκη του Η-α απο αποψε.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης