Jump to content

Globular Cluster - M15 (Α' Μέρος)


Rossolatos Antonios

-> Telescope: SkyWatcher SK1025AZ3 - 4" f/5

-> CCD: ATIK 16HR

-> Guiding: Celestron Radial Guider / CCD Meade DSI 2

-> Guiding Software: Meade Envisage

-> Filters: Astronomik Lum

-> Lum = 193min

-> Processing: MaximDl / CCDSharp / Nebulosity / PhotoShop CS2

-> Date: 17 Sep 2007

-> Place: Rafina Attikis

 

ONLINE Hellenic Observatory

 

http://www.greekastronomy.gr/main/main.html

 

Ζωντανό Παράθυρο στο Σύμπαν....σας περιμένουμε!


From the category:

Σμήνη

· 934 images
  • 934 images
  • 3496 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Αν κρίνο από το πρώτο μέρος σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και η συνέχεια φίλε Αντώνη. Υπάρχη αρκετή λεπτομέρια και ευκρήνια .Καλη συνέχεια....

 

Παναγιώτης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντωνη,

 

Υπαρχει κανενας συγκεκριμενος λογος που βλεπουμε "Α' Μερος", "Β' Μερος" και "Τελικη" με ΚΑΘΕ φωτογραφια σου; Υπαρχει κανενα προβλημα με το να βλεπουμε μονο την τελικη εκδοση;

 

Αν δεν κανω λαθος, ολοι οι φιλοι της παρεας αυτο κανουν. Ουτε θελω να φανταστω αν ολοι μας καναμε αυτο που κανεις εσυ τωρα εδω και αρκετο καιρο.

 

Ο Σακης εχει αποτελεσματα με 16 ωρες συνολικο χρονο εκθεσης. Δεν τον βλεπω να φορτωνει "Α' μερος" (90 λεπτα), "Β' μερος" (180 λεπτα), "Γ' μερος" (270 λεπτα) .... "Φ' μερος" (880 λεπτα) και "Τελικη" (16 ωρες).

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

ΥΓ. Εχουμε και λεμε απο αυτα που εψαξα ....

 

12/08/2007 - Helix Nebula - 1ο Μέρος...

13/08/2007 - Helix Nebula - 2o Μέρος...

15/08/2007 - Helix Nebula - Final Photo

 

21/08/2007 - Cocoon Nebula - IC5146 (1o Μέρος)

22/08/2007 - Cocoon Nebula - IC5146 (2o Μέρος)

 

12/09/2007 - Pinwheel Galaxy M33 (Α' Μέρος)

14/09/2007 - Pinwheel Galaxy M33 (B' Μέρος)

17/09/2007 - Pinwheel Galaxy - M33 (Final Photo)

 

18/09/2007 - Globular Cluster - M15 (Α' Μέρος)

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη, πολύ όμορφο αποτέλεσμα! κ.Αντώνη, προσωπικά εγώ δεν θεωρώ να υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο στον οποίο ανεβάζει τις φωτογραφίες ο κ.Ροσσολάτος.Αντιθέτως μάλιστα, νομίζω έτσι μπορούμε να έχουμε μια καλύτερη ιδέα της διαδικασίας και να συνοψίσουμε καλύτερα τις διαφορές, ακόμα και απο έναν που δεν έχει ουδεμία εμπειρία με την αστροφωτογράφηση.

 

Υ.Γ Αυτό που δεν καταλαβαίνω όμως κ.Αντώνη, είναι γιατί δεν του στείλατε προσωπικό μήνυμα υποδεικνείοντας τα παραπάνω.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Katarxas thanks gia ta kala sas logia, kai tha ithela na sou apantiso Antoni gia ton logo pou kano afta ta uploads.

 

1. Exo proseksi oti polles fores iparxoun akoma kai 4-5 sinexomenes diorthomenes eikones. Apo ekei ormomenos katalaba oti den iparxei kapoio idiaitero problima stin methodo pou efarmozo.

2. Epeidi den tixainei na kano kathe bradia fotografisi kai den ksero pote tha olokliroso mia eikona, dino tin eikona ston kosmo afti pou exo mexri tote fotografisei kai epeksergastei.

3. Pistevo oti einai kalo san texniki na blepoun oi endiaferomenoi filoi tin diadikasia kai ta bimata (to pos diladi fainete ena ouranio soma) analoga me ton xrono ektheseis kai ta filtra.

4. An iparxei kapio idiatero problima stin methodo afti pou efarmozo tha ithela ena minima apo ton moderator tou forum pou na lei na stamatiso afto pou kano.

Pantos an iparksoun kai alles diamartiries pano se afto to thema tha stamatiso aftin tin methodo uploads.

 

Telos tha ithela na anafero oti den eixa kamia kakia prothesi, opos p.x. na problitho perissotero eite na deikso kati perissotero apo tous allous filous erasitexnes, kok. Pote mexri simera den exo dei (oute tha do) antagonistika tin astrofotografisi (p.x. pios bgazei tis kaliteres photografies). To Simpan kai i Astronomia einai to pathos mas kai eimaste polloi mikroi mprosta se afto to megaleio gia na asxoloumaste me aftes tis mikroprepeis antagonistikes taseis pou eimai sigouros oti iparxoun edo stin Ellada.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Εμένα πάντως μου αρέσει αυτή η μέθοδος. Έχει ενδιαφέρον να βλέπεις διάφορες φάσεις και θα μπορούσε να είναι και εκπαιδευτικού χαρακτήρα

για εμάς τους αδαείς. Ειδικά αν συνοδεύεται κι από ένα κειμενάκι για τις συνθήκες φωτογράφησης ή ό,τι άλλο θεωρεί

ο άλλος χρήσιμο πως πρέπει να το γνωρίζουμε.

Υπάρχει πρόβλημα με το χώρο για τις αστροφωτογραφίες;

Σύνδεσμος για σχόλιο
Ο κ. Αγιομαμίτης δε διατύπωσε καμία κατηγορία και δεν υπάρχει λόγος να τεθούν θέματα "ανταγωνισμού" και "μικροπρέπειας", απλά έκανε μια ερώτηση και πιστεύω έλαβε μια απάντηση. Το θέμα θα το ξεκαθαρίσω με τον κ. Ροσσολάτο, ευχαριστώ για τις απόψεις όλων.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη, τρομερό το σμήνος! Πολύ δυνατή είσοδος στο site ως νέο μέλος!

 

Προς aristarchus:

Κύριε Αντώνη, κατά την ταπεινή μου γνώμη πάντα, πιστεύω ότι θα ήτανε πράγματι καλύτερα να φαίνονται όλες οι διαφορετικές απόψεις των ουράνιων αντικειμένων, και όπως πολύ σωστά προανεφέρθη, να συνοδεύονται και από κείμενο. Για παράδειγμα, δε θα μου κακόπεφτε να έβλεπα την τελική Ηα, την τελική SII, τελική OIII, τελική rgb, και μετά, την τελική από όλα, σε ένα πλανητικό νεφέλωμα. Ίσα ίσα κι όλας, που ο κόσμος που βλέπει τις εικόνες που δημοσιεύονται, αντιλαμβάνεται καλύτερα τη φύση του φωτογραφηθέντος αντικειμένου. Πιστεύω ότι το Αstrovox, έχει ακόμα πάρα πολύ χώρο σε όλες τις κατηγορίες των αντικειμένων, για δημοσίευση εικόνων.

 

Clear skies

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοι φιλοι (και Αντωνη),

 

Το θεμα ΔΕΝ ειναι ο ανταγωνισμος η κατι αλλο παρομοιο. Αν πραγματι υπαρχει ενδιαφερον για καθε τμημα μιας ολοκληρωμενης φωτογραφιας, υπαρχουν δυο λυσεις:

 

(1) στο Photoshop εχουμε την ικανοτητα να βλεπουμε καθε καναλι απονομενο φορτωνοντας την τελικη φωτογραφια .... οποτε ειναι πανευκολο να δουμε την συμμετοχη και προσφορα καθε τμηματος ....

 

(2) παρομοιος, ειναι παλι πανευκολο μια φωτογραφια να δημοσιευθει σαν μωσαικο επι τεσσερα ... πανω-αριστερα εχουμε την συνολικη φωτογραφια (πχ. LRGB), κατω-αριστερα (πχ) εχουμε το R, πανω-δεξια υπαρχει το G και κατω-δεξια το B (αυτο γινεται πολυ συχνα με φωτογραφιες πλανητων).

 

Με το να φορτωνουμε ενδιαμεσα και ημιτελες αποτελεσματα, η ερευνα του Album γινεται πολυ ποιο δυσκολα και μαλιστα κουραστικη. Τι θα γινει σε δυο μηνες οταν ολοι μας θα εχουμε την δικη μας εκδοση του Μ42; Θα πλημμυρισουμε το album με 100 απονομενες εκδοσεις και τμηματα;

 

Μια αλλη λυση ειναι να ανοικτει μια ενοτητα κατω απο "Αστροφωτογραφηση" και να υπαρχουν τα αναλογα μηνυματα και ενδιαμεσες φωτογραφιες. Οποτε αν ο φιλος ο Νικος θελει να δει την προσφορα του Ηα, SII και OIII το αντικειμενο "ΑΒΓ", δεν εχει παρα να διαβασει το συγκεκριμενο μηνυμα με φωτογραφιες του φωτογραφου καθως θα υπαρχει μια καλυτερη "εικονα" και συζητηση. Οι σποραδικες κουβεντες και σχολια σε πολλαπλες εκδοσεις της ιδιας φωτογραφιας στην τελικη αναλυση ειναι περισσοτερο ζημια παρα καλο.

 

Θα ηταν ωραιο να υπαρχει μια "ταξη" στο album για διαφορους λογους!

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοι φιλοι!δεν θα εγραφα κανενα σχολιο αλλα αναφερθηκε το ονομα μου.Να χαλαρωσουμε λιγο εδω μεσα γιατι μαλλον το astrovox ετσι που παμε θα το κανουμε σχολειο.Ειναι ενα forum που μπορει ο καθενας μας να φορτωνει καποια φωτογραφεια,για να την δουν και τα αλλα παιδια,αλλα οχι και το καθε βημα της φωτογραφειας,ο Αντωνης εχει δικαιο νομιζω, και δεν το εκανε κακοπροαιρετα,φανταζεσται να βαζω εγω καθε μερα την ιδια φωτογραφεια θα το κανω τουλαχιστον 10 φορες στην ιδια φωτο ειναι μαλλον κουραστικο στο ματι οσο για το εκπεδευτικο μερος να το αφησουμε για αλλο forum,εχει τοσα πολλα να μαθει εδω μεσα καποιος στις συζητησεις που μαλλον δεν χρειαζεται κατα την γνωμη μου να βλεπει το ιδιο θεμα για 10 φορες.Ξεχασα να σας πω εχω τωρα μια φωτογραφεια που την βγαζω 9 μερες εχω μαζεψει τουλαχιστον στο φιλτρο(L)περιπου 2000λεπτα φανταζεσται καθε μερα να βαζω απο 200λεπτα τι θα γινει, μαλλον θα πρεπει να αγορασω το forum εσυ τι λες Ανδρεα το πουλας;

(Θα ηταν ωραιο να υπαρχει μια "ταξη" στο album για διαφορους λογους! Αντωνης).ΤΕΛΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!!!!!!!!!Χαλαρααααααααααα!sakis veroia

Σύνδεσμος για σχόλιο

Αν και δεν είμαι του βαθέους!!! Θα συμφωνήσω με τον κ. Αντώνη και τον Σάκη.

Πιστεύω ότι αν δεν έχει μια εικόνα να μας δώσει κάτι το διαφορετικό δεν θα πρέπει να ανεβαίνει 3-4 φορές.

Βέβαια ο Αντώνης Ρ. είμαι σίγουρος δεν το έκανε με πρόθεση να προβληθεί, κάνει αυτό που κάνει σαν ερασιτέχνης και το χαίρεται όπως όλοι μας εδώ μέσα στο forum.

Ξέρω και τον κ. Αντώνη καλά, και ότι είπε δεν το είπε με κακή πρόθεση, πρέπει να έχουμε μια καλή gallery και συμμαζεμένη σε λίγα ακόμη χρόνια δεν θα βρίσκουμε άκρη.

Το να ανεβάσεις για μια ακόμη φορά μια εικόνα με κάποιον άλλο τρόπο ή να την ξανά επεξεργαστής και να εμφανίσεις καλύτερα κάποιες λεπτομέρειες που ίσος δεν εμφανίστηκαν στην πρώτη σου εικόνα, σίγουρα δεν είναι κακό.

Αν πάλι κάποιος θέλει να κάνει κάτι εκπαιδευτικό ας κάνει ένα workshop την εικόνα του, κάτι που πιστεύω θα ήταν πολύ ενδιαφέρων για πολλούς.

Και σίγουρα θα είχε να δώσει πιο πολλά για εκπαιδευτικούς λόγους!!!!

 

Επίσης καλά είναι στην πρώτη σελίδα να μην εμφανίζονται οι εικόνες!!! Το είχα πει και παλαιότερα.

 

Καθώς επίσης να βλέπω και καλά post από έμπειρους πλέον αστροφωτογράφους στο forum. Πως κάνουν επεξεργασία!!! Παράδειγμα για την Σελήνη είχα ανεβάσει ένα post και μέχρι σήμερα δεν έχω δει μια

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=6138

συμμετοχή σοβαρή στο post!!! Μόνο ευχαριστώ!!! Περιμένω ένα πιο ενεργό forum από τους παλαιότερους!!! Δεν ξέρουν και άλλα παιδιά από επεξεργασία???

ή κάτι αντίστοιχο να γίνει και για τον βαθύ???? ας είναι και homework.

 

 

Επίσης στο post για το LTVT program

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5063

μόνο εγώ τελικά το διάβασα!!!

 

Το να ανεβάζουν 2-5-10 δεν γίνεται δουλειά

 

Βέβαια ξέφυγα από το θέμα!!! Όπως πάντα!!!! Αλλά νομίζω ότι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται και μιας και άρχισαν κάποιες γκρίνιες εδώ στην φώτο του Αντώνη Ρ. τα είπα και εγώ.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Mε όλο το σεβασμό, αλλά κύριε Σάκη αν δεν συζητήσουμε για τις αστροφωτογραφιες στο συγκεκριμένο φόρουμ, σε ποιο φόρουμ να το συζητήσουμε;

Δεν πάμε να το κάνουμε σχολείο, είναι ήδη σχολείο για τους λόγους που εσείς επισημάνατε. Είναι άλλωστε η φύση του φόρουμ τέτοια.

Όλο το θέμα έγινε για 5 επιπλέον φωτογραφίες (τόσες μέτρησα), όταν στο φόρουμ υπάρχουν εκατοντάδες φωτογραφίες, με καράβια, με κεραυνούς

και άλλα φυσικά φαινόμενα, οι οποίες ναι μεν είναι πάρα πολύ ωραίες αλλά άσχετες.

Κατά τη γνώμη μου, αν θέλουμε να μπει τάξη στις αστροφωτογραφίες, δεν ξεκινάμε απ την κορυφή του παγόβουνου...

Σίγουρα θα μπορούσαν να γίνουν υποκατηγορίες π.χ ο κάθε πλανήτης ξεχωριστά, ή τα αντικείμενα messier επίσης ξεχωριστά.

Πολύ καλή ιδέα μοιάζει κι αυτή του κ. Αγιομαμίτη με το μωσαϊκό, όμως δεν γνωρίζω το όριο upload για κάθε φωτογραφία. Αν ανεβάζουμε μια φότο

στο 1/5 της ανάλυσης, χάνει κάτι απ την πληροφορία που δίνει;

Τώρα το κατά πόσο είναι εύκολο για έναν αδαή να "διαβάσει" τα στοιχεία μιας εικόνας από το photoshop όπως προτείνει ο κ. Αγιομαμίτης, ούτε αυτό το γνωρίζω,

γιατί δεν έχω photoshop (δυστυχώς) και φαντάζομαι πως δεν θα είμαι η μόνη.

θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Ταρσούδη πως θα ήθελα να βλέπω περισσότερες δημοσιεύσεις απ τους έμπειρους αστροφωτογράφους, τόσο σε θέματα λήψης

όσο και σε θέματα επεξεργασίας. Κατανοώ όμως πως ο χρόνος δεν είναι απεριόριστος και ο καθένας προσφέρει στο βαθμό που ο χρόνος του και οι

υποχρεώσεις του, το επιτρέπουν.

Κύριε Γιώργο, το θέμα με το ltvt, μέχρι στιγμής έχει διαβασθεί 808 φορές που σημαίνει πως πολλοί το διαβάζουν αλλά είτε δεν είναι σε τόσο προχωρημένο

στάδιο όπως εσείς για να σχολιάσουν, είτε ντρέπονται να ρωτήσουν κάτι όταν βλέπουν τόσα πολλά λινκς και νιώθουν πως πρέπει να είναι ενημερωμένοι πριν

κάνουν μια ερώτηση ή διατυπώσουν ένα σχόλιο.

Σίγουρα τέτοιες δημοσιεύσεις είναι παρακαταθήκη για το φόρουμ τόσο για τους υπάρχοντες όσο και για τους μελλοντικούς επίδοξους αστροφωτογράφους.

Τέλος, ξεφευγοντας κι εγώ από το θέμα (δε χαλάω εύκολα τις σηνήθειες μου :Ρ) θα ήθελα να προσθέσω πως πολύ θα ήθελα να είχα τη δυνατότητα, να βλέπω

τη συνολική δουλειά τού κάθε φωτογράφου πατώντας ένα λινκ απο το προφίλ του, όπως γίνεται στις αναζητήσεις δημοσιεύσεων κι όχι να κάθομαι να ψάχνω σε όλες

τις κατηγορίες των αστροφωτογραφιών για να βρω ποιες άλλες φότος έχει ανεβάσει ο συγκεκριμένος.

Εύχομαι σε όλους, να συνεχίσετε με το ίδιο μεράκι και την ίδια αγάπη ώστε να απολαμβάνουμε μαζί σας την ευμορφία και το μεγαλείο, του μυστικιστικού Βασιλείου

τού Σύμπαντος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης