Jump to content

Βόρειο ανατολικό χείλος Σελήνης, 04 Οκτ. 2007



Εξοπλισμός Telescope OO 250mm at f/6.3, DMK 21AF04 στα f/38, filter IR pass.

Μωσαϊκό 18 εικόνων με περίπου 2500 frames/AVI files και με MAP το καθένα 12-18 align points.


From the category:

Σελήνη

· 2494 images
  • 2494 images
  • 5181 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μια από τις μαγευτικότερες μεριές στην Σελήνη, στα νότια της εικόνας μας και από αριστερά στα Montes Recti (μοιάζει με τον Τιτανικό) ακριβώς και στις παρυφές διακρίνουμε και ένα μικρό rimae δεν ξέρω πως ονομάζετε.

Στα δεξιά των Montes Recti τα Montes Teneriffe και αμέσως μετά τα Mons Pico.

Στον κρατήρα Πλάτωνα μπορούμε να διακρίνουμε κάποια craterlets όχι βέβαια πολλά λόγο της κλίσης του φωτός του Ήλιου, αλλά οι σκιές στις παρυφές του κρατήρα σε κάνουν να ξεχνάς την απώλεια τους.

Πάνω από τον κρατήρα Πλάτωνα είναι η μικρή αλλά πολύ όμορφη θάλασσα η Mare Frigoris όπου διακρίνουμε τον μικρό κρατήρα Fontenelle και στα δεξιά του τον Birmingham ο οποίος σαν πρώτη ματιά δεν θα σου δώσει την αίσθηση ότι είναι κρατήρας. Στο βάθος και αριστερά ο κρατήρας Philolaus Στα αριστερά και κάτω οι κρατήρες Carpenter και Anaximander.

Η πραγματική διάσταση του μωσαϊκού αυτού είναι 1560 Χ 1744.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιωργη,

 

Οι ομορφες σκιες ειναι ολα τα λεφτα! Πετυχες τον φωτισμο (συν τις σκιες) τελεια. Φυσικα ολα αυτα σου επιτρεπουν για διαφορες μετρησεις αν δεν κανω λαθος. ;-)

 

Θα σου λεγα καλη συνεχεια αλλα δεν το χρειαζεσαι ... ειναι δεδομενο.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

κ. Αντώνη σας ευχαριστώ και ας ελπίσουμε να στρώσει ο καιρός για να δουλέψουμε. Αν και έχω πολύ υλικό για επεξεργασία από 04 Οκτ. (100 AVI/files) έρχονται ελπίζω και καλύτερα. Για το LTVT Program το μυαλό μου πήγε στα Mons και Montes και μαζί με μια άλλη εικόνα που πήρα με τα Montes Spitzbergen θα γίνουν ένα καλό project.

Νικόλα σε ευχαριστώ και το πρόβλημα δεν είναι το unsharp αλλά το ότι το seeing έπαιζε, μην ξεχνάς είναι αποτέλεσμα 18 λεπτών και με 18 εικόνες και την διαχωρίζουσα πολύ κοντά

Σύνδεσμος για σχόλιο

Μάνο σε ευχαριστώ, και ελπίζω να πάρω και από τα υπόλοιπα AVI από αυτό το βράδυ κάτι καλό. Απλά θέλουν χρόνο επεξεργασίας, το συγκεκριμένο μωσαϊκό μου έφαγε περίπου 3-4 μέρες μιλάμε βέβαια για 18 βίντεο, και το να τα βάλεις μετά 18 εικόνες με διαφορετική αντίθεση σε μωσαϊκό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι.

 

Αν κάποιος φίλος την βλέπει στο monitor πολύ φωτεινή έχω και μια 2η έκδοση στο

http://farm3.static.flickr.com/2246/1541603691_ec88a356a4_b.jpg

Σύνδεσμος για σχόλιο

Mας αρεσει Γιώργο,

ειναι απο τα καλυτερα stacking που έχω δει με αυτο το θεμα που ειναι αρκετα απαιτητικό. Η ατμόσφαιρα πρεπει να βοήθησε πολυ αλλα πιο πολυ η επιμονη σου... Ισως μια προσεκτικότερη ισοστάθμιση της φωτεινότητας των επιμέρους περιοχών να την βοηθουσε ακομη.

Εντυπωσιακή ειπα? Όντως πολυ καλή!

Σύνδεσμος για σχόλιο
Τί νά λέμε τώρα....Καλά που ειπάρχουν μερικοί-μερικοί μερακλήδες πού σταβώνονται στήν δουλειά,νά μαθαίνουμε καί εμείς.Μπράβο.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλία και Αγάπιε σας ευχαριστώ και ας ελπίσουμε για καλύτερες νύκτες γιατί ότι είναι να κάνουμε εμάς που μας αρέσει η Πλανητική και Σελήνη είναι οι επόμενοι 2 μήνες.

Προς το παρόν μετά την επιστροφή μου από το Συνέδριο ο ουρανός είναι μαύρος και άραχνος.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης