Jump to content

NGC6946


Λιάκος

Τηλεσκόπιο Cassegrain 40cm, SBIG ST8XMEI CCD, σύνθεση φωτογραφιών στα Β-V-R φίλτρα. Απο το Γεροσταθοπούλειο Πανεπιστημιακό αστεροσκοπείο.

From the category:

Γαλαξίες

· 2196 images
  • 2196 images
  • 10318 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Λιάκο, δεν θέλω να σε στενοχωρήσω αλλά οι φωτογραφίες δεν είναι αντάξιες του εξοπλισμού... Δεν υπάρχει περίπτωση ένα τέτοιο τηλεσκόπιο με αυτή την κάμερα να βγάζει μόνο αυτό... Κάτι έχεις κάνει λάθος...
Σύνδεσμος για σχόλιο

καλησπέρα Παναγιώτη

 

Δεν με στεναχωρείς καθόλου. Λάβε υπόψην σου 1) ότι φωτογραφίζω μέσα απο την Αθήνα άρα εισάγεται πολύς θόρυβος απο το background, 2) Ο χρόνος έκθεσης στις περισσότερες δεν είναι αρκετός, λόγω του ότι το τηλεσκόπιο χρησιμοποιείται μόνο ερευνητικά και δεν υπάρχει χρόνος για τέτοιες φωτογραφίες, 3) δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την επεξεργασία εκτός απο το callibration (darks-flats) και το stacking και 4) σίγουρα γνωρίζεις πόσο <<χάνει>> η φωτογραφία απο τη μετατροπή απο .fit σε .png.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Φίλε Παναγιώτη, έχεις δίκιο, αλλά πλεόν είμαι στη φάση όπου μια φωτοκαμπύλη με συναρπάζει πολύ περισσότερο απο μία φωτογραφία, οπότε ότι photos βγάζω είναι τελείως για πλάκα και δυστυχώς δεν έχω τον χρόνο να ασχοληθώ περαιτέρω. Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ότι όλες οι φωτογραφίες δεν είναι παρμένες με πλήρη ανάλυση, αλλά σε binning 3x3 λόγω εξοικονόμησης χρόνου έκθεσης. Δηλαδή ποιότητα vs ποσότητας.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης