Jump to content

ngc 4565


ΣΤΕΛΙΟΣ

Λοιπον φιλοι μου ο ngc 4565...Δυο εβδομαδες περιμενα για καθαρο ουρανο για να τον κανω. Αφορμη για τον στοχο ηταν μια υπεροχη φωτο του gvidos. Στην φωτο του προσεξα οτι ήθελα και οχι ολα τα στοιχεια. Ειδα δηλαδη οτι τα exposures ηταν 10 λεπτα. Αυτο με εκανε να πιστεψω οτι ηταν ενας σχετικα ευκολος στοχος, αν με δεκαλεπτες εκθεσεις δινει τετοια αποτελεσματα...Και ομως προκειται για οτι πιο δυσκολο δοκιμασα ποτε να φωτογραφισω.Το gso γονατισε...λες και ηταν το etx 70 ! 13 λεπτα εκθεσης και ο γαλαξιας με κοροιδευε...φως και λεπτομερεια ελαχιστα. Το PHD επισης γονατισε στα 13 λεπτα δειχνοντας μου οτι πρεπει να κατεβασω το pe κατω απο +/- 5. Ενω το +/- 5 σε φωτογραφιες 5 λεπτες εδειχνε αστρα μια χαρα στα 13 λεπτα τα αστρα "αυγα"... Δεν τα πειραξα στην φωτο για να δειξω τα τεχνικα λαθη που αναφερω...Επισης να αναφερω οτι μπορεσα να το φωτογραφισω για συνολικα 70 λεπτα μιας και βουτηξε στην περιοχη οπου η φωτορυπανση αρχιζει και βγαινει μετα απο 5 λεπτες εκθεσεις.

Συπερασμα.Ενας πολυ πολυ απαιτητικος στοχος.Απο ολες τις αποψεις.Οσα καταλαβα εμπειρικα απο 10-15 στοχους τα καταλαβα ολα μαζεμενα και αλλα τοσα με εναν.Καθολου καλη φωτογραφια, πολυ καλο μαθημα.

ΥΓ (ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ...)

Συγχαρητηρια στους gvidos,sakis,dimikolor που εχουν φωτογραφισει αυτον το στοχο αψογα. Τωρα που δοκιμασα και εγω καταλαβα.Επισης την φωτο την αφιερωνω στον Παναγιωτη...Μαλλον καταλαβαινει το γιατι.

Α και κατι ακομα. Ποτε δεν κοιταμε τιμες αποχρωματικων αργα την νυχτα,βλαπτει σοβαρα τον υπνο.

4 ΦΩΤΟ. 2Χ13 ΜΙΝ + 2Χ10 ΜΙΝ


From the category:

Γαλαξίες

· 2205 images
  • 2205 images
  • 10321 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

ΛΟΙΠΟΝ ΦΙΛΕ ΣΤΕΛΙΟ ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ,ΒΓΑΛΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑ.

ΚΑΤΟΠΤΡΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ ΚΑΙ GUIDER SCOP ΕΙΝΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΛΟΓΩ FLEXURE ΤΩΝ ΚΑΤΟΠΤΡΩΝ.ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΠΑΡΟΛΑΥΤΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΕΙΝΑΙ 4-5 ΛΕΠΤΑ.ΔΟΚΙΜΑΣΕ OAG ΘΑ ΦΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 30' ΑΝΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΗΡΗΞΗ.ΜΕ ΚΑΛΟ ΖΥΓΙΣΜΑ (ΔΩΣΕ ΒΑΡΟΣ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟ ΣΤΑ ΒΑΡΥΔΙΑ)ΚΑΙ ΚΑΛΟ POLLAR ALINGMENT ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑΥΜΑΤΑ.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ?

Σύνδεσμος για σχόλιο

OAG λοιπον...Μου βαζεις ιδεες.

Οσο για την φωτο εσκεμενα την αφησα με ολα της τα λαθη για να καταδειξω τις τεχνικες ατελειες. Δεν χρησιμοποιησα καμια μεθοδο για να την διορθωσω. Αν παρα ταυτα θελεις να ασχοληθεις μαζι της εχεις ολο το ελευθερο.

Ειμαι επανω εστησα ολο το setup και παω m 101.

Να σαι καλα φιλε

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης