Jump to content

Εξοπλισμός


sheliak

Ειναι πολυ εκνευριστικη η υποθεση του ζυγισματος οταν εχεις νευτωνιο πανω σε ισημερινη...δοκιμασα σημερα το στησιμο ολου του εξοπλισμου (εκτος απο την φωτογραφικη.......), και δεν μπορω να το ζυγισω καλα.

Τελικα αυτο το vixen plate ειναι μια πατατα .... θα πρεπει να αλλαξω το dovetail που εχει, για να μπορεσω να ζυγισω, κατι που θεωρω βλακεια να το κανω, εχοντας δωσει 100 ευρω για την ολη κατασκευη, ή να φοτρωσω οδηγητικο πανω στο κυριο ... τελος παντων χιλιες φορες καλυτερα με το πιατακι που ειχα φτιαξει που ειχε και οδηγους πανω του (http://www.astrovox.gr/forum/download.php?id=5084)

 

Περα απο αυτο βλεπω οτι το ολο setup ειναι αρκετα ελαφρυ και το σηκωνει πολυ ικανοποιητικα η eq6. Πιστευω να δουλεψει καλα και στην πραξη οταν επιτελους ερθει αυτη η φωτογραφικη...


From the category:

Τηλεσκόπια και Εξοπλισμός

· 480 images
  • 480 images
  • 1108 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Αγαπητε sheliak.Αν μπεις στον κοπο να μας το εξηγησεις λιγο...Εχω ακριβως ιδιο νευτωνιο (200/800 f4) την πλακα της vixen επανω στην heq5 pro.Δεν εχω κανενα απολυτως προβλημα με το ζυγισμα.Δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως σε προβληματιζει. Οι δακτυλιοι του νευτωνιου ειναι μονιμα βιδωμενοι επανω στην πλακα, και το ed 80 την βραδια που θελω να το χρησιμοποιησω το κουμπωνω κατευθειαν επανω στην πλακα.Εγω σε αυτο το θεμα ειμαι υπερ ευχαριστημενος.Παντως αν μας το εξηγουσες ισως βρισκαμε καποια ακρη.

Φιλικα Στελιος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Zυγιζω με αυτον τον τροπο: http://www.astroforum.gr/forum/viewtopic.php?t=1424&highlight=%E6%F5%E3%E9%F3%EC%E1.

 

Στο τριτο βημα εχω προβλημα, καθοτι το οδηγητικο ειναι ελαφρυ (πιο ελαφρυ απο το ed80) και κερδιζει η πελυρα του 8-ιντσου (που να βαλω και την φωτογραφικη πανω..) για να το διορθωσω αυτο θα ηθελα λιγο περισσοτερη διαδρομη στο dovetail του vixen plate το οποιο και ειναι μικρο.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Mαλιστα.Αυτο λυνεται...με τον τροπο που ηδη ξερεις φιλε ! Μεγαλυτερο dovetail.Απλα μου κανει εντυπωση γιατι το dovetail που ειχε ερθει εξ αρχης με την πλακα εχει αρκετη διαδρομη σε εμενα.Τουλαχιστον τοση οση χρειαζεται για να τα φερω ( gso+ed 80 )εκει που πρεπει.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Το προβλημα μαλλον λυθηκε μετακινησα λιγο (οσο γινοταν δηλαδη) το dovetail που ειχε η πλακα σε σχεση με την πλακα .... δεν ηξερα οτι γινετε αυτο...

Αρα αυτο που ειπα ''..Τελικα αυτο το vixen plate ειναι μια πατατα..'' το αλλαζω... τωρα λεω οτι απλα δεν ειναι οσο ευχρηστο θα μπορουσε να ειναι...

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης