Jump to content

Γαλαξίας Μ51 - Whirlpool Galaxy (final)


Rossolatos Antonios

-> Telescope: LX200GPS 14" - Hyperstar

-> CCD: ATIK 16HR

-> Guiding Telescope: SkyWatcher 4" f/5

-> Guiding Camera: Meade DSI 2

-> Guiding Software: PHD 1.10

-> Filter: Astronomik Lum, Red, Green, Blue

-> Processing: MaximDl / AstroArt / PhotoShop CS3

-> Exposure: Lum - 104min / RGB - 88min

-> Date: 26, 29 March & 13 April 2009

-> Place: Rafina Attikis

 

ONLINE Hellenic Observatory

http://www.greekastronomy.gr/main/main.html

 

Τώρα και με Πόστερ για όλους.

Ζωντανό Παράθυρο στο Σύμπαν....σας περιμένουμε!


From the category:

Γαλαξίες

· 2168 images
  • 2168 images
  • 10308 σχόλια εικόνας


Προτεινόμενα σχόλια

Αντώνη, η φωτογραφία φαίνεται πως περιέχει πολλή πληροφορία αλλά να σου πω την αλήθεια κάτι δεν μου αρέσει στην επεξεργασία, καλοπροαίρετα το λέω, για να γίνουμε καλύτεροι κάνουμε την κριτική άλλωστε. Σαν να είναι κοκκώδης η υφή; δεν ξέρω πώς να το περιγράψω... Μήπως έχεις κάνει υπερβολικό sharpening;
Σύνδεσμος για σχόλιο

Ευχαριστώ για τα σχόλιά σας.

Μάνο όλες οι κριτικές είναι πάντα καλοπροαίρετες και άξιες σεβασμού. Να σου απαντήσω σε αυτό που ανέφερες, βασικά κατάλαβα τι εννοείς και θα πρέπει να σου αναφέρω ότι η φωτογραφία έχει γίνει crop για να έρθουμε λίγο πιο κοντά. Αν δεις στην ιστοσελίδα μου θα δεις την διαφορά διότι στην πραγματικότητα το πεδίο και η ΑΤΙΚ δεν είναι για τόσο κοντινό πλάνο. Αυτό που αναφέρεις είναι κατά 90% αποτέλεσμα του cropping και της ανάλυσης της ATIK (1,4Mp). Στο θέμα του sharpening μπορεί όντως να έχω δώσει πολύ έμφαση και αυτό επειδή έχω μια ιδιαίτερη «τρέλα» με τις λεπτομέρειες.

Τέλος έχω προσέξει ότι οι αστροφωτογραφίες είναι πραγματικά όπως η ζωγραφική, δηλαδή είναι θέμα γούστου, π.χ. πολλοί φημισμένοι πίνακες του Picasso με τα τρελά σχήματα δεν μου αρέσουν προσωπικά καθόλου ή ακόμα και σε πολλούς άλλους.

Πάντως δοκίμασα και με λιγότερο sharpening και συμφωνώ στο ότι έδειξε μια διαφορετική ύφη αλλά και πάλι προτιμώ αυτήν την εκδοχή. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζουν και οι σχετικές ρυθμίσεις της οθόνης του υπολογιστή. Η ίδια φώτο σε τρεις διαφορετικές οθόνες έδειξε εντελώς διαφορετική υφή.

Χαίρομαι που υπάρχουν οι κριτικές και τα σχόλια ώστε να λαμβάνουμε υπόψη μας και τις απόψεις άλλων αστροφωτογράφων και να προσπαθούμε να καλυτερεύουμε τις τεχνικές μας κάτι που αλλιώς δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Αντώνη, έχεις δίκιο. Γιατί όμως δεν ανεβάζεις την ολόκληρη εκδοχή; Και στο site σου βλέπω την ίδια φώτο με εδώ...
Σύνδεσμος για σχόλιο
Ναι σωστά Μάνο. Λοιπόν σήμερα το βράδυ θα ανεβάσω την κανονική εκδοχή του Γαλαξία με το κανονικό πεδίο για να συγκρίνουμε. Επίσης είδα εικόνες αρκετών μεγάλων αστροφωτογράφων που εμφανίζει μια πρασινωπή απόχρωση, κάτι που δεν μου αρέσει τόσο πολύ. Π.χ. ο Gendler και ο Block έχουν αυτήν την απόχρωση (πράσινη) στον Μ51, ενώ ο Croman έχει την μπλε που για μένα είναι πιο φυσική.
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αντώνη, Σ Τ Ο Λ Ι Δ Ι με ΟΛΗ τη σημασία της λέξης. Ο Croman, έχει βγάλει τον πιο φυσικό Μ51 που έχω δει. Η επεξεργασίες του πρέπει να αποτελούν πρότυπο, πιστεύω. Θα συμφωνήσω με τον Πλανητάνθρωπο (το Μάνο λέω, τον planetman)σχετικά με την ''κοκκίαση''. Δεν παύει όμως να είναι ένα θαυμάσιο αντικείμενο (εφόσον είναι γαλαξίας).

Θα σου στείλω πληροφορίες αύριο. Ήμουνα Πάρο και γύρισα χθες.

Θα τις έχεις μέχρι αύριο το απόγευμα στάνταρ.

Τα λέμε.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης