Jump to content

Γεωστατικοι δορυφοροι


ΣΤΕΛΙΟΣ

Aγαπητοι φιλοι.Προσφατα ξεκινησα δοκιμαστικες ληψεις στον Μ11 γιατι ειχα σκοπο να φωτογραφισω στην περιοχη.

Μετα τα πρωτα καρε ειδα οτι τον \"εχω\" τον στοχο και σκεφθηκα γιατι οχι ? Ετσι ενεργοποιησα το phd και αρχισα να παιρνω 5 λεπτα καρε.Με εκπληξη μου ειδα ενα σωμα στην φωτο...Το προβλημα ηταν οτι σιγουρα δεν περνουσε με την ταχυτητα που περνανε συνηθως οι δορυφοροι.Πολυ μεγαλη.\"Κοβουν\" το καρε περα περα.Αυτο το σωμα ταξιδευε με σαφως μικροτερη ταχυτητα, για να μην μπορει να διασχισει μια τοσο μικρη περιοχη του ουρανου μεσα σε τοσα sec...Δεν εδωσα σημασια μεγαλη και συνεχισα...Ωσπου να σου ξανα η γραμμη, και ξανα και ξανα...Και εβλεπα με τεραστια μου εκπληξη οτι οι γραμμες ( οι τροχιες) των σωμματων ηταν παραλληλες...Εκει σταματησα.Καταλαβα οτι κατι δεν παει καλα και οτι σιγουρα φωτογραφιζα κατι που ποτε δεν ειχα ξαναφωτογραφισει.Απο το starry night αρχισα τον ελεγχο για δορυφορους στην περιοχη.Με εκπληξη μου διεπιστωσα οτι ο Μ11 \"εκοβε βολτες\" πανω στην ζωνη του Κλαρκ !!! Τα σωμματα ηταν γεωστατικοι τηλεπικοινωνιακοι δορυφοροι.Δυστηχως το starry night δεν τους εχει προφανως ολους.Ειχε ομως αρκετους και γνωστους.Οπως τον HOT BIRD 10 στις 7 μοιρες δυτικα.Ετσι πηρα απο τα fits την ακριβη ωρα των ληψεων και αρχισα να υπολογιζω την διαφορα του κεντρου των φωτο (με τον Μ11) σε μοιρες απο τον HB10.Πρωτα δοκιμασα τον HOT BIRD 10 σε σχεση με αλλους γνωστους που μου εμφανιζε το προγραμμα.Ειχε 100% επιτυχια.Σημειωνα την διαφορα λοιπον απο τον HB10 και μετα πηγαινα σε καταλογους που εχουν ολους τους γεωστατικους δορυφορους καταχωρημενους.Με εκπληξη μου εβρισκα οτι τα νουμερα που επαιρνα με εβγαζαν \"καρφι\" επανω σε τροχιακες θεσεις με γνωστους δορυφορους.Πηρα λοιπον ενα χαρακτηριστικο καρε,και προσθεσα επανω της γραμμες απο τα καρε συνολικα.Ετσι εκανα την φωτο αυτη.Μια πραγματικη εκπληξη για μενα.

Ειπα να την μοιραστω μαζι σας.

Ενας πολυ ενδιαφερων γριφος, μου αρεσε πραγματικα.

Να σημειωσω οτι εαν καποιος φιλος/η ενδιαφερεται να το ξαναψαξει ή εχει κατα νου καποια καλυτερη μεθοδο, με μεγαλη μου χαρα να του αποστειλω τα fits.

Nα τονισω οτι στα fits υπαρχουν οι WCS πληροφοριες,καθως και ολες οι αστρομετρικες πληροφοριες.Επισης υπαρχουν darks/flats/darks for flats/bias.Oποιος επιθυμει να το διασκεδασει ή να διορθωσει την φωτο μου πολυ ευχαριστως.

Να σται ολοι καλα.

 

υγ. Η φωτο ειναι αφιερωμενη στον ASTROC τον οποιο ειχα την τυχη προσφατα να γνωρισω προσωπικα.


From the category:

Τεχνητοί Δορυφόροι

· 75 images
  • 75 images
  • 320 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μπραβο Στελαρα!!!!! :D

 

Ειναι οντως αρκετα ενδιαφερον να περνα απο το πεδιο σου γεωστατικος δορυφορος, μου εχει συμβει αρκετες φορες το αστειο ειναι οτι αν σταματησεις εντελος το tracking τον εχεις στο πεδιο ακινητο :o

Σύνδεσμος για σχόλιο

Στελαρα ολο τετοιες μαγκιες εισαι τελευταια τι επαθες αναρωτιεμαι.Οπως και να εχει ειναι προτοτυπα και ομορφα μπραβο για την υπομονη σου και την ορεξη σου.

Υ.γ.Βαρα κανα νεφελωμα γιατι χανομαστε :twisted:

Σύνδεσμος για σχόλιο

Tι να κανω βρε Αγγελε ο καψερος ??? Ενα σφαιρωτο ειπα να κανω κι εγω και εγινε παρελαση !!! Λιγο ακομη θα βλεπα και nova μεσα απο το maxim !!!

 

Τωρα μεταξυ σοβαρου και αστειου Αγγελε επεξεργαζομαι μπολικο "πραμα" που κατεβασα,απλα το ξεζουμιζω απο αποψη επεξεργασιας...Ερχεται σφαιρωτο και μια μικρη νεμπουλα λουκουμι !!!

 

:D :D :D :D

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης