Jump to content

M57 Ring Nebula


roryt

Μ57 Luminance - δοκιμαζοντας τον εξοπλισμο

 

Λήψη: C6 XLT(OTA) + FR 0.63 Celestron+ Q285M(QHY2 pro) @ -2C + nebulosity 2

Οδήγηση: WO 80 III triplet ED + Meade DSI Pro + PHD via Ascom

Κεφαλή: GPD2 + Littlefoot + Cartes du Ciel V3.0 via LX200

Εστίαση: bahtinov mask + Bahtinov_grabber

Φιλτρα: Baader IR Cut

 

L : 8x300sec + 24xflat + 24xbias + NO dark

 

Επεξεργασια: Deepskystacker + PS CS4 (levels, curves , brightness, gradientXterminator)


From the category:

Νεφελώματα

· 5207 images
  • 5207 images
  • 26765 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Μετά απο αρκετό καιρό που δεν ειχα ευκαιρεία να ασχοληθώ με το χόμπυ, καταφερα να βρω λίγο χρόνο χτες και προχτες. Κυρίως μαθαίνω τον καινούργιο εξοπλισμό. Επρεπε να κανω ευθυγραμμιση με star test στο C6, να μαθω να δουλευω την καμερα, να ξαναμαθω να κανω οδήγηση και goto με ολα αυτα πανω στην βαση (αλλαξε η συμπεριφορά της !!), τα καινουργια προγράμματα και τις ρυθμίσεις τους και να βρω και κατι να τραβήξω μεσα στην σούπα της Αθηνας απο το μπαλκόνι μου :roll:

Παλι καλα που το Μ57 εχει μεγαλη επιφανειακή φωτεινότητα.

 

Ο στόχος ητανε χαμηλά (απο 55 μέχρι 38 μοίρες) και τελικά ειχα gradient (που πιθανοτατα οφείλεται ΚΑΙ στην τροφοδοσία απο τροφοδοτικό ρεύματος της καμερας). Παρα όλα αυτα δεν εχω βαλει ΚΑΘΟΛΟΥ dark. Αυτο το CCD δεν παίζεται :) !!!

 

Παρακαλώ σχόλια για ότιδήποτε χρειάζεται διόρθωση, ιδίως για την καμπυλώτητα του πεδίου και την κόμη. Χρησιμοποιήθηκε ο FR 0.63 της Celestron

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη, καλό ξεκίνημα με το νέο σου setup!

Η κάμερα σου (ξέρεις την άποψη μου γι'αυτό το μικρό διαμάντι) μαζί με την επιμονή και το μεράκι σου είμαι σίγουρος πως θα μας δώσουν καταπληκτικά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρόνο.

Δεν μπορώ να διακρίνω κόμη ή καμπλυλότητα (όχι πως είμαι και κανένας ειδικός!), απλά στη θέση σου θα τραβούσα 16χ150δλ στην πόλη.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλία ευχαριστω, η καμερα ειναι ΑΠΑΙΧΤΗ!!. Μπορω να πω μια απο τις καλύτερες αγορες που εχω κανει σε αυτο το χομπυ (μαθαίνω :) ) και ειμαι ευγνωμων που ειχα δει τα αποτελεσματα απο την δικια σου και πηρα την αποφαση να την παρω.

 

Γιατι 150 δευτερα ; Δεν γεμιζε το διαγραμμα, επρεπε να παω στα 240 με 300 για να εχω διαγραμμα κοντα στο 30 -35% (φυσικα πρεπει να σοβαρευτω και να μετρησω το βελτιστο για τον ουρανο μου, αλλα ειναι τοσα πολλα που πρεπει να συμπιεσω σε λιγες ωρες ... :( )

Σύνδεσμος για σχόλιο

Γιάννη ο 6.3 έχει κάνει καλή δουλειά και σε συνδυασμό με το μέγεθος του chip, οι τυχόν "προβληματικές" περιοχές είναι εκτός - ίσως αρχίζει να φαίνεται κάτι αριστερά και δεξιά, στη μεγάλη διάσταση της φωτό;;; Πιο συγκεκριμένα: αν το "ψιρίσουμε" - όπως εξάλλου θέλεις να κάνουμε :D - τα αστέρια δεν φαίνεται να έχουν κατανεμημένα ομοιόμορφα την ενέργεια του φωτός. Πρακτικά, αν τράβαγες ένα frame εκτός εστίασης ίσως τα αστέρια σε αυτές τις περιοχές του κάδρου να είχαν *ελαφρώς* έκκεντρα diffraction rings.

Έχεις 1000 δίκια για το συγκεκριμένο CCD - δεν παίζεται! Εύχομαι ολόψυχα καλή αρχή και ακόμα καλύτερη συνέχεια!!

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης