Jump to content

nkalomiris

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    10
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από nkalomiris

  1. Καλησπέρα στην ομάδα. Σήμερα διαπίστωσα ότι στα προσοφθάλμια μου εισήλθε υγρασία. Πώς αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα. Θα φύγει μόνη της αν τα βάλω σε ένα ζεστό και ξηρό μέρος ή θα πρέπει να τα καθαρίσω; Στα multi coated πρέπει να βγάλω έναν έναν φακό; Ευχαριστώ.
  2. Είμαι κάτοχος του διοπτρικό astromaster 90eq. Η βάση - έδρα στήριξης είναι μικρή και δεν μπορώ να ζυγοσταθμίσω όταν βάζω το κινητό για μια φωτογραφία αλλά και για το λίγο βαρύ προσοφθάλμιο 32mm που αγόρασα προσφάτως. Υπάρχουν στο εμπόριο μακρύτερες; Θα είναι συμβατές; Ευχαριστώ.
  3. nkalomiris

    FB_IMG_1672785321454.jpg

  4. nkalomiris

    Σελήνη και Άρης πολύ κοντά

    Σε κύκλο είναι το οπτικό πεδίο από το διοπτρικό 90/1000 και προσοφθάλμιο 32mm
  5. Καλή και ευτυχισμένη χρονιά. Υγεία σε σας και τις οικογένειές σας.
  6. nkalomiris

    FB_IMG_1672613475069.jpg

  7. nkalomiris

    IMG_20221226_194933_085.jpg

  8. Για να γίνω πιο ακριβής, με προβληματίζει αν έχουν τζόγο τα κολωνάκια η προκαλείται μια σχετική στρέψη και λόγω αυτών αν είναι ευάλωτα. Πρόκειται να αγοράσω ένα 10" και δεν ξέρω τι να διαλέξω. Εννοείται ότι η φορητότητα είναι καλύτερη αλλά αν είναι πρόβλημα να πάρω σταθερή σωλήνα
  9. Απορία!. Τα αναδιπλούμενα dobsonian είναι πιο ευάλωτα στο collimation λόγο του κλείσε άνοιξε ή είναι το ίδιο σταθερά με τα συμπαγή; Θέλουν οπωσδήποτε κάλυψη στο άνοιγμα; Ευχαριστώ.
  10. nkalomiris

    IMG_20221208_2049512.jpg

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης