Jump to content

Rend

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    179
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    4

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από Rend

  1. Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του Astrovox. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι, γίνεται να κάνεις πολική ευθυγράμμιση χωρίς τον πολικό αστέρα. Δυστυχώς αυτές τις μέρες έχει δυνατό βοριά στην περιοχή μου και ενώ έχει πεντακάθαρο καιρό, δεν βγαίνω να κάνω αστροφωτογραφια επειδή θα τρέμοπαιζει το τηλεσκόπιο και το αποτέλεσμα θα είναι άθλιο. Έχω πολλές μέρες μπροστά με καθαρό ουρανο αλλά με τον δυνατό άνεμο να στέκεται στη γωνία να μου χαλάει τα σχέδια. Έχει κάποιος έναν τρόπο για πολική ευθυγράμμιση χωρίς τον Πολικό Αστέρα? 

    Χρησιμοποιώ την EQ3-2 για να δώσω περισσότερες πληροφορίες.

  2. Προσωπικά πιστεύω ότι έκανες την καλύτερη επιλογή για αυτό το budget. Έχω ακούσει ότι αυτό το τηλεσκόπιο έχει καλά οπτικά δίνει καλές εικόνες των αντικειμένων βαθέως ουρανού και των πλανητών και είναι φορητό. Το μόνο κακό είναι η στήριξη EQ2 που είναι ένα πιο παλιό μοντέλο αλλά δεν πιστεύω ότι θα ενοχλεί τόσο. Σίγουρα θα πρέπει να εκμεταλλευτείς το γρήγορο f ratio ώστε να μπορείς να κάνει αστροφωτογραφηση έστω και με ένα κινητό και έναν ανταπτορα που κοστίζει max 20€ απο το amazon. 

    • Μου αρέσει 1
  3. 1 hour ago, themis_kart said:

    Αναφέρεις παρατήρηση και αστροφωτογράφηση μαζί... Πρέπει να μας πεις τι θέλεις να κάνεις από τα 2 δεν μπορούν να δυνδιαστούν ανάλογα το τι (deep sky - πλανητική).

     

    Deep sky θα προτιμούσα να ακολουθήσω στην αστροφωτογραφια 

  4. Καλησπέρα σε όσους διαβάζουν αυτη τη συζήτηση, 

    Πριν μερικούς μήνες αγόρασα ένα τηλεσκόπιο, το οποίο ήταν το Starsense Explorer LT127 AZ και επειδή θέλω να αναβαθμίσω και να κάνω την παρατήρηση και την αστροφωτογραφια πιο εύκολη και αποδοτική, ψάχνω ένα τηλεσκόπιο κάτω από 400€ με ισημερινή στήριξη που να μεταφέρεται εύκολα και να δίνει πολύ ωραίες παρατηρήσεις και πλανητών αλλά και βαθεως ουρανού. Γνωρίζετε κάποιο τηλεσκόπιο που να ταιριάζει στις προτιμήσεις μου?

  5. Κοίταξε, εγώ πήρα κυάλια 1 χρόνο πριν όταν ήμουν 13 και προτίμησα κάποια πολύ καλά τα BRESSER SPEZIAL ASTRO 20×80 τα οποία προσφέρουν και μεγάλο οπτικό πεδίο και μεγάλη μεγέθυνση που καθιστά δυνατή την παρατήρηση των δορυφόρων του Δία εύκολα, των Δακτυλίων του Κρόνου αλλά θέλει καλό μάτι, τους φωτεινότερους γαλαξιες και πολλά σμήνη, και ανοιχτά και σφαιρωτά.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης