Jump to content

FotisR

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    484
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από FotisR

  1. Στην πραγματικότητα το νεφέλωμα είναι το ngc2174. Το ngc2175 είναι το ανοιχτό σμήνος που συνυπάρχει και δημιουργείται από το νεφέλωμα. Έχει φωτογραφιθεί αρκετές φορές παλιότερα και δημοσιευθεί εδώ και αλλού και η δική σου είναι πραγματικά μία πολύ καλή εκδοχή. Πολύ σωστά επεξεργασμένη.

    ngc 6520

          4

    Λοιπόν. ΝGC6888 στον Κύκνο, IC1805 (στο κέντρο του που έχει το σμήνος Melotte 15 με αρκετή νεφελότητα), ΝGC7635 (bubble), ένα αρκετά καλό που θα χωράει ίσα ίσα είναι το ic1795 (μέρος και αυτό του ic1805) και λίγο πιο δύσκολα το ic1396 (το κέντρο του)

     

    Όλοι αυτοί οι στόχοι με τον συνδιασμό φίλτρων που κάνεις μπορούν να αποδωθούν πολύ καλά με περίπου μία ώρα συνολικής έκθεσης και πάνω (αν θες). Το μόνο που θα σου πω είναι να κάνεις και λίγο streching (στο photoshop ας πούμε) γιατί νομίζω πως οι φωτογραφίες σου έχουν λίγη ακόμη πληροφορία μέσα.

    ngc 6520

          4

    Κώστα ακόμα είσαι στον ενθουσιασμό των πρώτων φωτογραφιών?!

    Σιγά σιγά πρέπει να επιλέγεις ένα στόχο και να ασχολήσαι με αυτόν για περισσότερη ώρα. Εκεί θα δεις "θαύματα"!

    Πολύ ωραίες και οι δύο. (ειδικά ο Μ27 λόγω του Ha σου έκανε πολύ "σφιχτά" αστέρια. Ότι περιμένεις από ένα 4ιντσο διοπτρικό!)

  2. Κώστα, είναι 25 λήψεις από 3-20 λεπτά συνολικού χρόνου περίπου 12000 δευτερολέπτων (λίγο παραπάνω!)

    Όχι δεν είναι μωσαϊκό. Που βλέπεις γραμμή στα αριστερά της εικόνας? Μόνο δεξιά έχει το ίχνος ενός δορυφόρου που πέρασε σε μία 20λεπτη έκθεση και δεν μου πήγε η καρδιά να την απορρίψω!

    Δίας 28/05/2006

          5
    Κώστα, η ανεπέξεργαστη είναι καταπληκτική και απόδειξη της ανωτερότητας ακόμα και των μικρών διοπτρικών. Η τελική μου φαίνεται πολύ πιεσμένη και τα χρώματα στην οθόνη μου δείχνουν έντονα και λίγο κίτρινα. Η δεξιά είναι πιο φυσική και πιο ρεαλιστική. Βάλε στο Registax λίγα wavelets και πιστεύω θα είσαι υπέροχος. Μπράβο!
  3. Χρήστο όπως σου είπα το guiding γίνεται με το Vixen το οποίο βρίσκεται σε κεφαλή μικρομετρικών κινήσεων της Vixen. (επιπλέον η εστιακή είναι 800 αφού βάζω barlow, αλλά έχω φτάσει μέχρι και 12 λεπτά έκθεση [όταν ζούσε η βάση μου] οδηγώντας στα 400mm)

    Ta spikes γίνονται με σταυρό από βελόνες ραψίματος!?!?!

    Το IIc είναι χαρακτηρισμός των νέων (2005 νομίζω) διηλεκτρικών φίλτρων RGB της astronomik. Aπλά είναι αυτά τα φίλτρα...

    Παναγιώτη περίμενε λίγο για το SII...

  4. Eυχαριστώ πολύ. Δυστυχώς αναγκάζομαι να ανεβάζω λόγω του περιορισμού του μεγέθους πολύ συμπιεσμένες εικόνες που ‘κομματιάζουν‘ το ιστόγραμμα...

     

    Όλες οι φωτογραφίες μου είναι από το Π.Φάληρο. Θα το βροντοφωνάξω όταν γίνει αλλιώς!

    Μ27

          10
    Nαι, το κόκκινο είναι πιο έντονο γιατί θέλω να αναδείξω το υδρογόνο του νεφελώματος. Όσον αφορά τα λίγο αλειωμένα χρώματα των αστεριών, είναι ένας συμβιβασμός που κάνω και θα συνεχίσω να κάνω όσο φωτογραφίζω από την Αθήνα. Το πολύ μπλέ σε μερικά δεν οφείλεται σε λάθος εστίαση, αλλά στην ατμοσφαιρική διαταραχή και στην έντονη χρήση του Ha.
  5. Έκανα μία πιο πολύπλοκη διαδικασία. Δημιούργησα δύο εικόνες. Μία tracking στον κομήτη, μία tracking στα αστέρια και τις ένωσα. Ήταν εκπληκτική η μετακίνιση του κομήτη από frame σε frame. Εντυπωσιακή.

    Επίσης να προσθέσω πως η φωτογραφία τραβήχτηκε ξημερώματα Παρασκευής 4.40-5.15 π.μ.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης