Jump to content

gtgtstar_gazerltlt

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    119
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από gtgtstar_gazerltlt

  1. Γειά σας!

     

     

    Δεν έχω επισκεφθεί ποτέ το πλανητάριο. :oops:

    Υπόσχομαι στην επόμενη μου επίσκεψη στην Αθήνα να το κάνω. :roll:

    Ως τότε όμως μήπως ξέρει κάποιος αν υπάρχει κάποιο site σχετικό;

    Θέλω πολύ να διαβάσω περισσότερα για την γέννηση της γης.

     

    ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

    http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=935157&CFTOKEN=10369834

  2. Λοιπόν εγω πιστεύω οτι πράγματι βλέπουμε τον Ήλιο και την Σελήνη μεγαλύτερους κατά την ανατολή και κατά την δύση και το φαινόμενο αυτό οφείλεται στην ατμόσφαιρα.

    Δηλαδή: Κατ' αρχήν όταν "Σκάει μύτη ο Ήλιος " ουσιαστικά δεν εχει ανατήλει ακόμη, οι Ακτίνες του ερχονται σε εμάς διαθλώμενες και πλάγια μέσα από την ατμόσφαιρα και τον βλέπουμε ενω κανονικά δεν θά έπρεπε. Η ατμοσφαιρα δρά σαν φακός ,ανάλογα με την θερμοκρασία του αέρα της ατμόσφαιρας ο φακός αυτός μεγενθύνει το είδωλο του Ήλιου ή της Σελήνης και ετσι τά βλέπουμε μεγαλύτερα.

    Τώρα όταν ο Ήλιος μεσουρανεί οι ακτίνες ειναι κάθετες στην ατμόσφαιρα

    και το φαινόμενο δεν υπάρχει ή ειναι πολύ μικρό.

    Τ'ο Φαινόμενο αυτό ειναι πιο εντονο στις Βόρειες χώρες.

    Δηλαδη βλέπουν τον Ήλιο και την Σελήνη κατά την ανατολή και την δύση τους μεγαλύτερους απ' οτι τους βλέπουμε εμείς , αυτο γίνεται λογω του οτι οι ακτίνες τους ειναι πολύ πλάγιες κατά την δύση ή την ανατολή και η ατμοσφαιρα που μεσολαβεί αποτελείται απο θερμό αερα που εναλλάσεται σε ψυχρό (πιο βόρεια).

    :-# :-# :-# :-# :cheesy:

  3. [-X Δεν νομίζω, μην ανησυχεις!

     

    Η φαινόμενη ακτινοβολία τού ήλιου κατά τη δύση είναι πολύ μικρότερη

    από αυτή άλλων ωρών. Άλλωστε, εάν πάθαινες βλάβη στο οπτικό νεύρο

    θα το διαπίστωνες μάλλον αμέσως...

    γιάννης

     

    +φωνω!

  4. O Terence Dickinson είναι συγγραφέας 14 βιβλίων αστρονομίας, αρχισυντάκτης του περιοδικού SkyNews και αρθρογράφος θεμάτων αστρονομίας στο The Toronto Star και στο Canadian Discovery Channel. Το ενδιαφέρον του για την αστρονομία γεννήθηκε στην ηλικία των 5 ετών, όταν είδε ένα λαμπρό μετεωρίτη από το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι του. Στις δεκαετίες του '60 και του '70 ήταν μέλος του αστρονομικού επιτελείου δύο μεγάλων πλανηταρίων, ενώ από το 1976 ασχολείται αποκλειστικά με τη συγγραφή και την αρθρογραφία, πάντα με αντικείμενο την αστρονομία. Έχει λάβει πολυάριθμα εθνικά και διεθνή βραβεία για το έργο του, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Βιβλίου της Χρονιάς της Ακαδημίας Επιστημών της Νέα Υόρκης και το Βραβείο Klumpke-Roberts της Αστρονομικής Εταιρίας του Ειρηνικού, για διακεκριμένη συνεισφορά στην μετάδοση της αστρονομίας στο κοινό. Το 1994, ο αστεροειδής 5272 Dickinson πήρε το όνομά του. Το 1995, έλαβε τη διάκριση της Τάξης του Καναδά, το υψηλότερο βραβείο του έθνους για επιτεύγματα πολιτών. Είναι, ακόμα, φτασμένος φωτογράφος - οι περισσότερες φωτογραφίες στο παρόν βιβλίο είναι δικές του. Ζει στην ύπαιθρο, στο ανατολικό Οντάριο. Έχει στην αυλή του παρατηρητήριο κυλιόμενης οροφής, γεμάτο τηλεσκόπια και φωτογραφικές μηχανές, από το οποίο απολαμβάνει τον έναστρο ουρανό μακριά από φωτορύπανση.

     

    Aπο 5 ετων να του δημιουργιθεί ενδιαφέρον για την αστρονομία :?: :shock:

  5. ΤΙΤΛΟΣ:ΑΣΤΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ένας οδηγός για τη συμβατική και την ψηφιακή φωτογράφηση

    EKΔΟΣΕΙΣ: ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ Θεσσαλονίκης

    ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Σίμος Οικονομίδης

    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: H.J.P. (“Douglas”) Arnold

    ΤΙΜΗ: 24,87

     

    Aπο το οπιστόφυλο:

    Το Αστροφωτογραφία είναι ένας κλασικός εισαγωγικός οδηγός στο συναρπαστικό αυτό χόμπι. Ο H.J.P. Arnold οδηγεί τον αναγνώστη βήμα προς βήμα σε όλες τις πτυχές της αστρονομικής απεικόνισης - με μια μηχανή μόνο, με ένα τηλεσκόπιο και με την πιο σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία. Πλούσια εικονογραφημένο με περισσότερες από 100 έγχρωμες και ασπρόμαυρες φωτογραφίες καθώς και αστροχάρτες και διαγράμματα, το Αστροφωτογραφία είναι ένα βιβλίο ενδιαφέρον και προσιτό, πρακτικό και ενημερωτικό.

     

    Για τον συγγραφέα:

    Ο H.J.P. (“Douglas”) Arnold ήταν βοηθός του διευθυντή της Kodak Ltd πριν δημιουργήσει τη δική του φωτογραφική βιβλιοθήκη αφιερωμένη στην αστρονομία και στις διαστημικές πτήσεις. Είναι ο ανταποκριτής του British Journal of Photography σε θέματα αστρονομίας και διαστήματος. Ο Arnold έχει γράψει διάφορα βιβλία και πολλά άρθρα πάνω στην αστρονομική απεικόνιση καθώς και βιογραφίες ιστορικών προσωπικοτήτων της φωτογραφίας. Είναι τακτικός καλεσμένος στο “The Sky at Night” του Sir Patrick Moore και ήταν στην ομάδα του τηλεοπτικού στούντιο του BBC για τις τελευταίες προσεδαφίσεις του Apollo. Ζει στο Havant, Hampshire.

    AP_Main.thumb.jpg.c522cf6624fe00c5a5b8f38a36a583b2.jpg

  6. ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΡΟΜΠΟΤΙΚΟ ΤΗΛΕΣΚΟΠΙΟ NEXSTAR 4 GT Maksutov Cassegrain σε άριστη κατάσταση και περιλαμβάνει ολόκληρο τον εργοστασιακό εξοπλισμό του.

    Τιμή : 700,00 Ευρώ

     

    Περισσότερα:

     

    http://www.astronomy.gr/index2.cfm?page=main.cfm&CFID=935157&CFTOKEN=10369834

  7. Ενα πολύ καλό βιβλίο με χάρτες μέχρι το 2008.Με μια μικρή εισαγωγή στην αστρονομία.

    Μερίκα ακομά χαρακτηριστηκά:

    :arrow: Eγχρωμο

    :arrow: Επικείμενες εκλείψεις για κάθε μήνα εώς το τέλος του 2008

    :arrow: Οδηγιές για την εξερεύνηση των αστεριών

    :arrow: Πλήρης κατάλογος με τις θέσεις των πλανητών

    :arrow: Χρήσιμο στις εξωρμήσεις όταν δεν υπάρχει φορητό PC! :wink:

     

    Συγγραφέας:Ian Ridpath-Wil Tirion

    Μετάφραση:Σίμος Οικονομίδης

    Εκδοσείς:Πλατάριο Θεσσαλονίκης

  8. Δέν το γνώριζες αυτό απο πρίν :?: Προσωπικά πιστεύω οτι η NASA αν ήθελε να δώσει πληροφορίες όσον αφορά τη διημουργία κάποιου ανάλογου Google Mars,θα το έκανε :!:

     

    Συμφωνώ!

    Το GoogleEarth στην φημησμένες "area"(π.χ area 21) δεν έχει καθόλου καλή ανάληση,και σε άλλα σειμία συμβένει το ίδιο.Πιστεύω οτι κάποια πράγματα δεν θέλουν να τα δείξουν :!:

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης