Jump to content

nkar72

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    2
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από nkar72

  1. Aν η λάμψη και η κίνηση του ήταν πολύ απότομη και γρήγορη μπορεί να ήταν και διάττοντας.

    Αν ήταν μετεωρίτης τότε θα κινούνταν πολύ πιο αργά, θα είχε εμφανή όγκο και πολύ μακριά και λαμπρή ουρά που στο τέλος καταλήγει μέχρι το έδαφος.

    Υπάρχουν στο διαδίκτυο αρκετά video με πτώση μετεωριτών όπου μπορείς να δεις και να συγκρίνεις με αυτό που είδες.

     

    Ενδεικτικά ένας μετεωρίτης που έπεσε Αυστραλία:

    http://www.unoriginal.co.uk/footage68_2.html

     

    Εδώ είναι για να συγκρίνεις video από τις Λεοντίδες (βροχή διάττοντων αστέρων) το 2001:

    http://www.space.com/scienceastronomy/astronomy/milan_video_011121.html

     

    Η λαμψη και η κινηση ηταν αποτομη και γρηγορη. Αυτο που κρατησε ηταν η φωτεινη δεσμη που αφησε (σχεδον 10") και ο καπνος (1'-2'). Ηχος δεν ακουστηκε. Οσο για την αποσταση απο το εδαφος, ηταν παρα πολυ κοντα για να σε μπερδεψει και να νομιζεις οτι ειναι κοντα...

    Απο τα 2 βιντεο που μου προτεινες για να συγκρινω, σιγουρα δεν μοιαζει με το 1ο. Το 2ο βιντεο δε μου παιζει για να το δω. Απο ενα gifaκι που εχει εκει, θα ελεγα οτι μοιαζει λιγο, αλλα εκει δε φαινεται ουτε η φωτεινη δεσμη ουτε ο καπνος που εμεινε..

  2. Ηταν 11-12 Αυγουστου και περιπου 1 μετα τα μεσανυχτα σε χωριο εξω απο το Μεσολογγι. Ειχε ξαστερια και καθομασταν στην αυλη με 2 φιλους και μιλουσαμε. Ξαφνικα:

    - μια λαμψη στον ουρανο (σαν αυτη που βγαινει απο τις αστραπες)

    - μια φωτεινη λεπτη γραμμη με μηκος περιπου 100 μετρα σε αποσταση 200-300 μετρα απο το εδαφος. Εμεινε φωτεινη για περιπου 10 δευτερολεπτα και μετα αρχισε να σβηνει σιγα σιγα.

    - μολις εσβησε στη θεση της εμεινε καπνος (οπως αυτος που αφηνουν τα αεροπλανα) και μετα απο 1-2 λεπτα διαλυθυκε και ο καπνος.

     

    Αυτο ειναι που λεμε διαττοντας αστερας; Φτανουν πολλοι τετοιοι μεχρι την επιφανεια της γης; Συνηθως τι μεγεθος εχουν οταν φτανουν στο εδαφος;

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης