Jump to content

-gravitino

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    9
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της -gravitino Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. dkef είναι ενδιαφέρον που το επισημάνεις αυτό παρόλο που δεν είναι τόσο απλό. Έχει συγκεντρώσει τα φώτα της προσοχής το μη κωδικοποιούν κομμάτι και πολλοί ομολογούν ότι πρόκειται για error correction/prevention κομάτι. Πριν αναλύσουμε βέβαια την trial and error θεωρία να αναφέρουμε ότι η ζύμη με τα 7.000 γονίδιά της, που είναι ευκαρυωτικός οργανισμός με καμιά δεκαπενταριά χρωμοσώματα, δεν έχει και πολύ απο αυτό το άχρηστο DNA. Επίσης το "άχρηστο DNA" είναι χαρακτηριστικό των πολυκύτταρων οργανισμών. Μία άλλη γρήγορη απάντηση θα ήταν ότι όλο αυτό το μη κωδικό DNA εξυπηρετεί στη ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης που συνδέεται με το cross-talk των διαφόρων κυτταρικών τύπων, προκειμένου να λάβουν χώρα οι διαδικασίες της μορφογένεσης. Συνεχίζοντας μπορούμε να αναφέρουμε ότι και το προσφιλές στους βιολόγους σκουλίκι Ceanorabditis elegans, που έχει τα εντεράκια του, τους νευρώνες του, κ.λ.π. στερείται τέτοιου άχρηστου DNA. Μία άλλη υπόθεση είναι όι το περιττό αυτό DNA επιτράπηκε μόνο σε κύτταρα των οργανισμών που δεν απαιτούσαν rapid κυτταρικό πολλαπλασιασμό (καθότι η αντιγραφή όλου αυτού του junk DNA σε καθυστερεί). Στο κάτω κάτω τι ανάγκη έχουμε να βιαστούμε?
  2. Βασικά από ότι ξέρω δεν υπάρχε πανεπιστημιακή σύνδεση eligible. Μπαίνω με ip tunnel από ένα λογαριασμό που έχω στο cam. Anyway αν κάποιος θέλει κάτι συγκεκριμένο ας μου κάνει ένα pm να το κανονίσουμε.
  3. Ναι και εγώ δεν μπορώ να πω ότι είμαι πεπεισμένος από αυτόν τον ισχυρισμό, απλά τον ανέφερα σε προέκταση των παραπάνω Σε αυτή την επισήμανση έχεις δίκιο, και μάλιστα υπάρχουν θεωρίες που στην ουσία αφαιρούν κλάδους από το game tree εξέλιξης του γονιδιώματος με την μέθοδο των μεταλλάξεων μειώνοντας πολύ την complexity. Βασικά είχε πάρει το μάτι μου ένα άρθρο στο Nature που ισχυριζόταν κάτι τέτοιο. Αν το βρω θα κάνω ένα πιο εμπεριστατωμένο post.
  4. Βασικά ίσως να μην έγινε αντιληπτό το πνεύμα της παρέμβασής μου. Κατ' αρχήν ευχαριστώ για την ταχεία περίληψη των όσων διεμηνύθηκαν παραπάνω και τα οποία κακώς δεν μπήκα στον κόπο να διαβάσω Αυτό που επισήμανα όμως δεν το έκανα σε καμία περίπτωση ούτε για αποπροσανατολισμό ούτε για να κλιμακώσω το πλαίσιο την διαφωνίας. Νομίζω ότι στην τελευταίο παράγραφο του post σου πραγματικά συμφωνούμε μιας και εγώ προσπάθησα να απαντήσω σε κάποιον που θεωρεί εξέχουσα την εμφάνιση της ζωής σε αυτό το σημείο του Σύμπαντος την στιγμή που το Σύμπαν είναι στην ουσία και με τα τελευταία δεδομένα ένα τυχαίο γεγονός. Προφανώς και θα αντιλαμβάνεσαι ότι η πιθανοκρατία δεν είναι ένα τέχνασμα, αλλά μια intrinsic ιδιότητα της φύσης. Όσο για τις απόψεις περί ντετερμινισμού σε μεσο-μακροσκοπικό επίπεδο δεν νομίζω ότι αποτελούν θέσφατον μιας και για τον μηχανισμό απώλειας της κβαντικής φύσης κατά την μετάβαση από το μικροσκοπικό στο μακροσκοπικό τα τελευταία χρόνια αρχίζουμε να τον καταλαβαίνουμε. Υπάρχουν δε πολύ ενδιαφέροντα μακροσκοπικά συστήματα που παρουσιάζουν κβαντική συμπεριφορά.
  5. Χαχα!! Λοιπόν όσο αστείο και αν φαίνεται αυτό πριν από 3 χρόνια το CERN προχώρησε στην σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από κορυφαίους επιστήμονες με θέμα "Πιθανές Κατακλυσμιαίες συνέπειες του LHC". Βέβαια η επιτροπή απεφάνθη ότι οι πιθανότητες οι ενέργειες του κέντρου μάζας της σύγκρουσης δύο πρωτονίων αν και θεωρητικά θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιες συμπυκνώσεις ενέργειας στο εργαστήριο που θα προσομοίαζαν μικρές μαύρες τρύπες σαν και αυτές από τις οποίες το Σύμπαν ήταν γεμάτο μερικά δευτερόλεπτα μετά την γέννησή του, είναι αμελητέες.
  6. Χωρίς να έχω την υπομονή να διαβάζω όλη την προηγούμενη στιχομυθία να αναφέρω στα πλαίσια της συζήτησης περί τυχαιότητας και πιθανοκρατίας ότι κατά πολλούς το Σύμπαν όπως παρουσιάζεται σήμερα ως δηλαδή μια διακύμανση του κβαντικού κενού είναι μια εντελώς τυχαία διαδικασία. Κατά συνέπεια είναι υβριστικό να αποδίδουμε ισχυρό πιθανοκρατικό χαρακτήρα στην ύπαρξη και εξέλιξη της ζωής σε αυτήν την γωνιά του Σύμπαντος. Βασικά τώρα που το ξανασκέφτομαι είναι ισχυρά ανθρωπικό.
  7. Ο όρος σκοτεινή ιστορικά έχει να κάνει με την αδυναμία να αλληλεπιδράσουν αυτά τα σωματίδια είτε με ακτινοβολία είτε με ύλη και κατά συνέπεια να ανιχνευθούν. Προφανώς και κάτι ΄τετοιο δεν είναι εντελώς σωστό μιας και μάζα έχουν τα σωματίδια αυτά αλλά και ασθενές φορτίο. Πειραματικά δεδομένα υπάρχουν πολλά όχι όμως τόσο προφανή ώστε να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε μια ξεκάθαρη εικόνα. Γενικά αυτή την στιγμή για Quintessence και Dark Matter/Energy διεξάγεται το πείραμα CAST του CERN. Το CAST είναι το μοναδικό πείραμα Αστροφυσικής στο CERN και έχει σκοπό να ανιχνεύσει axions, υποψήφια σωματίδια σκοτεινής ύλης που, κατά την θεωρία, παράγονται άφθονα στον Ήλιο. To CAST κάνει χρήση ενός υπεραγώγιμου μαγνήτη, που κατασκευάσθηκε δοκιμαστικά για τις ανάγκες του LHC του CERN, για την ανίχνευση αξιονίων προερχόμενα από τον Ήλιο. Τέλος να αναφέρω ότι και πολλές Ελληνικές ομάδες συ μετέχουν στο consortium όπως του Δημόκριτοου και του Α.Π.Θ.
  8. Δεν θα έλεγα πάντως ότι πρόκειται για προσομοίωση του ίδιου του big bang μιας και οι ενέργειες αναμένονται πολύ μικρότερες, αλλά μερικών φάσεων millisec μετά και προτότυπων καταστάσεων ύλης όπως το quark - gluon plasma στο ALICE.
  9. Κατ' αρχήν γεια σε όλους. Είναι το πρώτο μου post Βασικά το θέμα του εποικισμού βακτηρίων με πιο εξελιγμένη δομή DNA από κάποιο κομήτη είναι αρκετά παλιό. Υπάρχει ένα αποδεδειγμένο κενό αν αναλογιστεί κανείς την στοχαστικότητα πάνω στην οποία στηρίζεται η θεωρία της φυσικής επιλογής. Με άλλα λόγια πολλοί επιστήμονες συμπεριλαμβανομένου και του Francis Crick πιστεύουν ότι το χρονικό διάστημα από την απαρχή της ζωής μέχρι σήμερα δεν είναι αρκετό ώστε από τυχαίες μεταλλάξεις να προκύψει η συγκεκριμένη δομή του ανθρώπινου DΝΑ. Συγκεκριμένα η θεωρία της κατευθυνόμενης πανσπερμίας πραγματεύεται ακριβώς αυτό, δηλαδή ότι βακτήρια με πιο εξελιγμένες δομές DNA μπορούν να μεταφερθούν από κομήτες και κατά συνέπεια να μετοικήσουν σε απρόσιτα κατά τα άλλα σημεία του γαλαξία.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης