Jump to content

George30

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της George30 Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. 1)Διάβασε προσεκτικότερα τι γράφω για τους τυφώνες. Πως εξηγεί το ΝΟΑΑ σε μια πολύ θερμή χρονιά φέτος ότι είχαμε ελάχιστους κυκλώνες; Η εξήγηση είναι αυτή που σου γράφω προσεκτικά, ότι σε έναν θερμότερο πλανήτη δεν θα αυξηθεί ο αριθμός των τυφώνων αλλά θα αυξηθεί η πιθανότητα ένας τυφώνας να φτάσει σε κατηγορία 4 ή 5 όταν δημιουργηθεί. Ευνοείτε η ενίσχυση τους όταν δημιουργηθούν και όχι η δημιουργία τους. 2) Δες λίγο τα στατιστικά των θερμοκρασιών. Θα δεις οτι από το 1940 εως το 1970 υπήρχε τάση ψύχρανσης της ατμόσφαιρας ενώ τα αέρια του θερμοκήπιο αυξανότουσαν. Η ηλιακή δραστηριότητα και οι συγκεντρώσεις των αερολυμμάτων φαίνεται να έπαιξαν ρόλο σε αυτή την συμπεριφορά. 3) Θύελλες χειρότερες από το Κύριλλο ήταν ο Burns Day Storm το 1990 με βιβλικές καταστροφές στην Βρετανία. 4) Δες το 1 Προς θεου δεν είμαι αρνητής του φαινομένου του θερμοκηπίου. Άπλα οι διατυπώσεις μου είναι πιο συγκρατημένες επειδή προσπαθώ να μείνω στα γεγονότα. Ο χρόνος θα δείξει που πηγαίνουμε.
  2. Ας συνοψίσουμε λίγο τα γεγονότα. Για το βόρειο ημισφαίριο τα στοιχεία δείχνουν οτι 1) Από το 1880 εως το 1940 υπήρχε άνοδος της μέσης θερμοκρασίας 2) Από το 1940 εως το 1970 υπήρχε πτώση της μέσης θερμοκρασίας 3) Από το 1970 εως και σήμερα έχουμε φάση νεας ανόδου στην θερμοκρασία η οποία δείχνει να κλίμακώνετε από το 1990 και μετά 4) Ο βασικός ύποπτος (και πρωταγωνιστής στο φαινόμενο του θερμοκηπίου ) CO2 όλο αυτό το διάστημα αυξάνει διαρκώς στην συγκέντρωση του. 5) Η ηλιακή δραστηριότητα φαίνεται ιδιαίτερα έντονη ( κύκλος 23 1990-2001) και από τα πρώτα στοιχεία και ο κύκλος 24 φαίνεται να είναι έντονος Από τα παραπάνω το συμπέρασμα που είναι περισσότερο αποδεκτό είναι οτι η επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου μαζι με την ηλιακή δραστηριότητα συμμετέχουν στην μεταβολή της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη. Η βαρύτητα των παραπάνων παραγόντων δεν είναι πλήρως εξακριβωμένη και διατυπώνονται αρκετές θεωρίες. Όμως τείνει να γίνει αποδεκτό ότι η ανθρώπινη συνεισφορά στην θέρμανση αυτή δεν είναι αμελητέα. Για το φετινό χειμώνα μερικά σχόλια γιατί η παραπληροφήρηση από την τηλεόραση δημιουργεί σύγχυση. 1) Φέτος στο Νότιο Ειρηνικό είχαμε την εμφάνιση του ΕΛ Νίνιο (μέσης έντασης). Η εμφάνιση του Ελ Νίνιο πρόκαλεσε μετατόπιση του πολικού και υποτροπικού αεροχειμάρρου στο Βόρειο Ημισφαίριο με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να ζήσουν ένα πολύ ήπιο χειμώνα (Ευρώπη , Ανατολικές ΗΠΑ , Δυτική Σιβηρία) ενώ αλλές περιοχές ιδιαιτέρα βαρύ ( Κεντρικές ΗΠΑ , Ανατολική Σιβηρία) 2 ) Τα χαμηλά με μεγάλο βάθος στον Ατλαντικό δεν είναι σε καμιά περίπτωση πρωτοφανή. Η ζωνική κυκλοφορία που επικράτησε φέτος ευνοήσε τον σχηματισμό στον Βόρειο Ατλαντικό υφέσεων με πολύ χαμηλές πιέσεςι στο κέντρο. Η αλλαγή από ζωνική σε μεσημβρινή στα μέσα Γενάρη έστειλε μια πολύ ισχυρή ύφεση (Κύριλλος) στην κεντρική Ευρώπη. 3) Όσο αφορά τους τυφώνες , ΄φετος ήταν χρονιά χωρίς πολλούς τυφώνες κυριώς λόγω μεγάλου wind shear που δεν επέτρεπε στις τροπικές διαταραχές να ενισχυθούν. Για να μην κουράσω πολύ είναι μεγάλη βλακεία αυτό που ακούγεται οτί η υπερθέρμανση του πλανήτη θα προκαλεί πολλούς τυφώνες. Τα ζεστά νερά παιζούν ρόλο μόνο στα τελευταία στάδια της δημιουργείας του τυφώνα και κυριώς συντηρούν ή ενισχύουν έναν τυφώνα. Ελπίζω να μην κούρασα.
  3. Καλησπέρα 1)Για την αποκατάσταση της αλήθειας ( η τουλάχιστον της περισσότερο αποδεκτής αλήθειας) η διακοπή του ρεύματος του Κόλπου είναι σενάριο με μικρή πιθανότητα πραγματοποίησης . 2) Προφανώς αναφέρεσαι στο younger dryas. H αλήθεια είναι οτι το επικρατέστερο σενάριο για την εμφάνιση εκείνη της κλιματικής μεταβολής θεωρείτε το προσωρινό σταμάτημα του ρεύματος του κόλπου όταν άρχιζε να διοχευτεύει γλυκό νερό στον Ατλαντικό μια μεγάλη παγετωνική λίμνη . 3 ) Το 1816 η έκρηξη του ηφαιστείου Tambora είχε ως αποτέλεσμα το βόρειο ημισφαίριο να μην γνωρίσει καλοκαίρι. Είχε παγετούς και τον Ιούλιο. Για να μην μας φαίνεται μακρινή η αλλαγή εκείνη πολύ πρόσφατα το 1991 η έκρηξη στο Πινατούμπο προκάλεσε έναν από τους πιο απολαυστικούς χειμώνες στο Βόρειο ημισφαίριο ( για όσους αγαπούν το χιόνι) Θυμηθείτε μόνο πόσες φορές χιόνισε τον χειμώνα του 1991-1992 στην Αθήνα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης