Jump to content

softice

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με softice

  • Γενέθλια 04/28/1967

του/της softice Επιτεύγματα

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Τα ΜΜΕ πουλάνε οτι έχει ζήτηση. Με απλά λόγια πιστεύω οτι παίρνουμε αυτό που αξίζουμε. Αν δεν σε κάλυψα μπορούμε να το αναλύσουμε περισσότερο αν και νομίζω οτι βγαίνουμε αρκετά εκτός θέματος.
  2. Και η διάσπαση του ατόμου οξύμωρο είναι (ά-τομο = αυτό που δεν διασπάται) αλλά έγινε και συνεχίζουμε να το λέμε άτομο. Ας βρούμε άλλα συμπαντα και ας είναι και ... οξύμωρα Φίλε softice νομίζω πως δεν κατάλαβες τι θέλει να πει ο Χρήστος. Το Σύμπαν εξ ορισμού είναι το σύνολο των πάντων. Δεν μπορεί να είναι υποσύνολο άλλου συνόλου. Αν υπάρχουν πολλά "σύμπαντα" τότε κανένα απ' αυτά δεν είναι (το) Σύμπαν, αλλά όλα μαζί αποτελούν το Σύμπαν. Αν αλληλεπιδρούν μεταξύ τους αργά η γρήγορα θα τα αντιληφθούμε και θα τα εντάξουμε όλα σε ένα καθολικό Σύμπαν. Αν δεν αλληλεπιδρούν δεν θα έχουμε ποτέ καμιά πειραματική απόδειξη, και η θεωρία τους θα μείνει σαν μιά από τις πολλές κοσμολογικες θεωρίες. Νομίζω οτι κατάλαβα πολύ καλά τι θέλει να πει ο Χρήστος και συμφωνώ 100% μαζί του ως προς την κυριολεκτική ένοια της λέξης σύμπαν. Νομίζω όμως (θεωρητικά) αν κάποτε ανακαλύψουμε οτι κάποια μαύρη τρύπα οδηγεί σε κάποιο άλλο αχανές μέρος, παρόμοιο η διαφορέτικό απο το "γνώριμο" μας σύμπαν, θα το ονομάσουμε και αυτό σύμπαν. Αυτό που πιστεύω είναι οτι το θέμα οξύμωρο δεν έχει και πολύ σημασία αν σκεφτείς την προέλευση των λέξεων "άτομο", "πλανήτης" κτλπ που είναι κι αυτές οξύμωρες.
  3. Και η διάσπαση του ατόμου οξύμωρο είναι (ά-τομο = αυτό που δεν διασπάται) αλλά έγινε και συνεχίζουμε να το λέμε άτομο. Ας βρούμε άλλα συμπαντα και ας είναι και ... οξύμωρα
  4. Υπάρχει βέβαια το παράδοξο που λέει ότι αν η εμφάνιση της ζωής καθώς και η εξέλιξη αυτής, ήταν κάτι συνηθισμένο στο σύμπαν, τότε αν δούμε την ηλικία του γαλαξία μας, θα έπρεπε αυτοί οι πολιτισμοί να μας είχαν βρει ήδη. (Το παράδοξο του Φέρμι) Παρ όλα αυτά ο καθένας μπορεί να πιστεύει ότι θέλει με την φαντασία του και με την λογική του. Εγώ βρίσκω πολύ πιθανότερο να υπάρχουν χιλιάδες πολιτισμοί στον γαλαξία μας απο το να υπάρχει μετα θάνατον ζωή. Αν υπάρχουν γιατί δεν μας βρήκαν; Απαντήσεις με σιγουριά δεν έχω, αλλά υπάρχουν πολλοί παράμετροι που θα μπορούσαν να δικαιλογήσουν την "μοναξιά" μας στο σύμπαν. (απο το focus) 1. Δεν μπορούν. Μη ξεχνάμε το όριο της ταχύτητας του φωτός και τις αποστάσεις απο το ένα αστέρι στο άλλο καθώς και την ενέργεια που θα χρειαστεί. 2. Μπορούν και δεν θέλουν 3. Μπορεί να εξερευνανε αυτή τη στιγμή τον γαλαξία μας και να μη μας έχουν βρεί ακόμα η να έχουν βρει την γη πριν την έλευση του ανθρώπινου είδους. Μη ξεχνάμε οτι ο ανθρωπος δεν ζει ούτε ένα εκατομύριο χρόνια ενω ο πλανήτης μας υπάρχει εδώ και δισεκκατομύρια χρόνια.. 4. Μας έχουν βρει ήδη αλλά αποφάσισαν να μην εμφανιστούν. 5. Ισως είναι νόμος της φύσης...όποιος πολιτισμός φτάνει σε σημείο να μπορεί να κάνει διαστρικά ταξίδια, θα έχει όπλα τεράστιας ισχύος και ασύληπτες ενεργειακές ανάγκες και ο συνδυασμός αυτών τους οδηγεί σε πολεμους που οδηγούν στην αυτοκαταστροφή. Το 5 το βλέπω σαν το πιο πιθανό σενάριο ακόμα και για το μέλλον του πλανήτη μας.
  5. Νομίζω οτι μπορείς να πάρεις απάντηση στην ερώτηση σου κοιτάζοντας λίγο το παρελθόν του δικού μας πλανήτη. Οι ανεπτυγμένοι Ευρωπαίοι εκμεταλεύτηκαν τους πρωτόγονους ινδιάνους. Οι Ισπανοί κονκισταντόρ λήστεψαν και έσφαξαν τις φυλές της κεντρικής Αμερικής Πριν δυο τρεις αιώνες ακόμα η Αφρική σχεδόν αποδεκατίστηκε με το εμπόριο σκλαβων οι οποίοι προοριζοταν για τους "ανεπτυγμένους" Αμερικανους κυρίως. Ακόμη και σήμερα η ανεπτυγμένη Αμερική εκμεταλεύεται την θέση της για να κάνει τον παγκόσμιο χωροφύλακα με βάση τα συμφέροντα της. Αρα η ιστορία μας διδάσκει οτι όταν ένας πολιτισμός αναπτύσετε και έχει την δύναμη να εκμεταλευτεί κάποιον υποανάπτυκτο πολιτισμό, συνήθως...το κάνει.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης