Jump to content

Vagg

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    120
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Όλα αναρτήθηκαν από Vagg

  1. Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και ο Σύλλογος Αστρονομίας Χίου διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Αυγούστου (ώρα 20:30) μια ξεχωριστή εκδήλωση, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου. Κύριος ομιλητής ο Δρ. Σταμάτης Κριμιζής που θα μιλήσει για την επικείμενη βουτιά του Cassini στον Κρόνο. Θα ακολουθήσει παρατήρηση με τηλεσκόπια. Περισσότερες πληροφορίες, στα παρακάτω site: http://astraparis.gr/voutia-sto-diastima-me-odigo-kai-xenago-ton-stamati-krimizi/ http://www.politischios.gr/zoi/o-st-krimizis-mas-systinei-diastima-sto-moyseio-mastihas Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσης!
  2. Kαλή αρχή να έχουμε και..καθαρούς ουρανούς! Ελπίζουμε πως ο σύλλογος θα μπορέσει αποκτώντας σταδιακά την απαιτούμενη εμπειρία, να προσφέρει πολλά στους ανθρώπους του νησιού
  3. συγχαρητηρια και απο μεναα σε ολους!! ειμαι σιγουρη πως περασατε ενα πολυ ομορφο διημερο! με το καλο και του χρονου! υγ--οντως η παρεα ηταν ελλειπης! μπορει να μην ειμασταν σωματικα αλλα σιγουρα ειμασταν πνευματικαα εκειι!! καληη ανταμωσηη οσο συντομοτερα γινεται με ολη την παρεα!!
  4. και εγω μεσα στην ομαδα! το εχω περιπου ενα χρονο..
  5. μα σιγουρα αυτοι που διδασκουν το διωρο αυτο της αστρονομιας δεν εχουν ειδικευτει στο αντικειμενο..ειναι συνηθως μαθηματικοι(αφου η αστρονομια πριν μερικα χρονια διδασκοταν πολυ στα μαθηματικα τμηματα) ή και φυσικοι.. το θεμα ειναι πως αν τεθεις υπευθυνος να διδαξεις,ειτε σου αρεσει ειτε οχι,ειτε ξερεις ειτε δε ξερεις πολλα απο αστρονομια,πρεπει λιγο να το ψαξεις και να ασχοληθεις για να μπορεις να σταθεις μεσα στο τμημα!
  6. μαλιστα..φανταζομαστε ολοι δηλαδη σε τι σημειο εχουν φτασει πια τα πραγματα.. ειναι λογικα βεβαια αυτα τα περιστατικα,αν οι καθηγητες δεν εχουν μερακι και δεν ενδιαφερονται γιαυτο που κανουν..(χωρις βεβαια να το γενικευω! υπαρχουν και ανθρωποι που το μαθημα της αστρονομιας το διδασκουν φοβερα) το θεμα ειναι οτι καποια παιδια νοιαζονται και θελουν να μαθουν και να ασχοληθουν και ειναι υποχρεωμενοι αυτοι με τη σειρα τους να κανουν σωστα τη δουλεια τους..αλλααα.. το τι πρεπει και το τι δεν πρεπει...ειναι μαλλον αλλο θεμα..:/
  7. Μπραβο σας παιδιαα θερμα συγχαρητηρια και απο μεναα! παντα επιτυχιες ευχομαι σε ολους!
  8. δε μας εκαναν το χατηρι πολλες φετος λοιπον.. ειδικα σε σχεση με περσι..καμια συγκριση!
  9. ειδικα τωρα στο λυκειο τα πρααγματα θα γινουν ακομη πιο ξεκαθαρα για σενα..(γιατι και εγω τα ιδια ερωτηματικα ειχα και σταδιακα λυνονται,να το ξερεις! ) μην αγχωνεσαι! ακομα και καθηγητες εκει ειναι πιο ενημερωμενοι,θα το ψαξεις κ εσυ λιγο περισσοτερο και θα καταληξεις.. παντωσ το φυσικο(παντα κατα τη γνωμη μου) ειναι μια πολυ καλη λυση και προσφερει πολλεσ διεξοδους επαγγελματικης αποκαταστασης (περισσοτερο στο εξωτερικο βεβαια,αφου ειμαστε αρκετα χρονια πισω δυστυχως) αλλα και τα αλλα τμηματα οπως μαθηματικο η υπολογιστες ειναι ενδιαφεροντα..ψαχνοντας τα μαθηματα και τα τμηματα ολων μπορεις να συγκρινεισ!
  10. ασε..η παραπληροφορηση ηταν και θα ειναι παντα γεγονος.. τουλαχιστον αυτα εσενα στα λενε παιδακια και οχι μεγαλυτεροι που επιμενουν κ ολας ψιλοπαρομοια πραγματα παντωσ ακουσα και εγω.. τεσπα-παντως εχετε δικιο..καμια σχεση με περσι../
  11. Vagg

    Άρης, Κρόνος και Αφροδίτη

    χμμ..ναι οντως πλησιαζουν και σχηματιζουν κατι..σαν τριγωνο περιπου απ'οτι βλεπω! οι φωτογραφιες ειναι οπως θα τις δουμε στσ 8 και στσ 13 ετσι? ξερουμε για συνοδο ποτε υπαρχει περιπτωση να ερθουν..>?
  12. θα κανουμε τα παντα,και ο καθενας οτι περισσοτερο μπορει, για να ξαναμαζευτουμε ολοι μαζι μεχρι τοτε...we'll keep in touch! ..Απο τις πιο ομορφες μερες μασ..!
  13. Και περασαμε ομορφααα..! ηταν πιστευω 5 μερες που μενουν αξεχαστες! Η οργανωση αρκετα καλη και τα μαθηματα μια χαρα,ικανοποιιητικα(αν και θα προτιμουσαμε να υπηρχε περισσοτερο και μια πιο πρακτικη πλευρα)! Ολα ηταν ομως πολυ ενδιαφεροντα απο διακεκριμενους ανθρωπους και επιστημονες! Η βραδια στα Χανια ηταν πραγματικα πολυ ομορφη και πανω απο ολα με πεντακαθαρο ουρανο! Απο τωρα ανυπομονουμε για το επομενο θερινο.. χαχα!!
  14. να περασετε ολοι τελεια.. αν και δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει αυτο..! μακαρι να μπορουσα να δηλωσω και εγω παρουσα αλλα ειναι δυσκολο.. καλαα ξενυχτια και..περιμενουμε φοτογραφιες!!
  15. Vagg

    βοηθεια - προβλημα με την παρατηρηση!

    οχι ισα ισα σας ευχαριστω πολυ! ομως δεν εχω καποιο προβλημα με την εστιαση..τουλαχιστον οσο το εχω ψαξει..το εχω απομακρυνει,το εχω ξαναεστιασει αλλα παλι δεν φαινεται το αντικειμενο οπως φαινοταν καθαρα στην αρχη.Αυτο με προβληματιζει..οτι μερα με τη μερα χειροτερευε η εικονα.Σημερα το βραδυ θα το βγαλω για παρατηρηση να αρχισω παλι απο την αρχη ενα ενα..ευθυγραμμιση,εστιαση κ αλλες μικροτερες λεπτομερειες και θα δω Να ειμαι και εγω περισσοτερο συγκεντρωμενη ..
  16. Vagg

    βοηθεια - προβλημα με την παρατηρηση!

    το εχω τσεκαρει με επιγεια αντικειμενα και μου τα δειχνει καθαρα! αλλα αυριο αν ειναι θα τα ξαναδω παλι ολα απο την αρχη,μαζι με την υγρασια που μου ειπες και καποιες αλλες λεπτομερειες που μου επισημανε μια φιλη.Οποτε, για τυχον εξελιξη θα σας πω αυριο Σευχαριστω παρα πολυ!
  17. καλησπερα σε ολους! εδω και αρκετο καιρο εχω προβλημα με το τηλεσκοπιο μου και την παρατηρηση..εχω ενα dob 8' και τις τελευταιες μερες που το βγαζω για παρατηρηση ενω βρισκω κανονικα το φωτεινο αντικειμενο(ειτε τη σεληνη,ειτε την αφροδιτη κτλ) εκτος απο το οτι φαινεται εντελως μα εντελως αχνα και θαμπα,διακρινω κ απο μεσα τα σιδερα στ ακρο του τηλεσκοπιου πανω στο αντικειμενο...αρχικα λεω θα φταιει το seeing ktl(για την ασχημη και θαμπη εικονα)..αλλα χειροτερευουν τα πραγματα και σκεφτομαι μηπως τελικα ευθυνεται το dob-αν και τ εχω ψαξει για τυχον προβληματα οσο μπορουσα και εξωτερικα φαινονται ολα καλα.. θα ηθελα τη βοηθεια σας αν εχετε αρχικα καταλαβει το προβ. η αν σας εχει τυχει κατι παρομοιο! (ισως ευθυνεται μια κακη ευθυγραμμιση η αλλο προβλημα με τα εξαρτηματα?? αλλα επιφανειακα δν φαινεται κατι πως δεν παει καλα...) Σας ευχαριστω εκ των προτερων!
  18. αντε παιδια μπραβο σε ολους καλη προετοιμασια για το πεκινο ευχομαι σαυτους που θα πανε! και..οπως λεει και η ουρανια ραντεβου στο θερινο!
  19. οο παιδια thnx για την ενημερωση για να αρχισουμε να το σκεφτομαστε..
  20. ΜΠΡΑΒΟΟ σε ολους παιδιααα!! προσωπικα και εγω ειμαι πολυ χαρουμενη!! τα λεμε στο Βολοοο στις 13!
  21. Υπάρχουν και εργαστήρια και εξοπλισμός, δεν υπάρχει χρόνος και διάθεση . οχι παντα..και δεν μιλαω για πρωτευουσα και μεγαλες πολεις..μιλαω για ολη την ελλαδα και για παραμεθωριο που μενω και εγω...στον τοπο μου μπορω να πω ειμαι απο τους τυχερους γιατι το σχολειο μου εχει ενα πολυ καλο εργαστηριο φυσικης αλλα μενει μονο στο ονομα "εργαστηριο".. οταν ρωταμε τον καθηγητη.."κυριε γιατι να μην κανουμε και μεις κανενα πειραμα?" και απαντα.."παιδια δε σας δινω εξοπλισμο για να μην το χαλασετε γιατι τα οργανα που αγορασαμε περσυ δεν προκειται να αντικατασταθουν/ανανεωθουν ουτε σε 60 χρονια.." (και τονιζω ειμαστε απο τα λιγα σχολεια που δοθηκε δανειο για εξοπλισμο ο οποιος τελικα δεν χρησιμοποιειται...) τι να πεις τωρα??! (σορρυ αν βγηκα off αλλα ενιωθα την αναγκη να το πω αυτο..) +σιμφωνω με sylar!! και μενα ενα αστερακι στη φυσικη
  22. μπαα! συγκεκριμενα νομιζω κανεις δε ξερει απλα περιμενουμε ακομα! δεν πιστευω πως θα αργησουν παντως πολυ γιατι δεν ειναι μακρια και η τριτη φαση.. καλη επιτυχια σε ολουςς!
  23. Vagg

    Stellarium beta for N900

    πολυ καλο ειναι-δινει οδηγιες για τις λειτουργιες του προγραμματος μονο που ειναι στα γερμανικα...αλλα και παλι εμφανιζει καποιους αγγλικους υποτιτλους απο κατω για οσους δε ξερουν τη γλωσσα
  24. χμμ..σωστη σκεψη για να στειλουμε καμια αιτηση λοιπον σε κανενα υπουργειο να μας πουν
  25. χαχα...ελα ντε..ποση θα ειναι αραγε? εγω νομιζω αρκετα μεγαλη παντως
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης