Jump to content

g.giorgos

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    238
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από g.giorgos

  1. Περάσαμε θαυμάσια. Το μενού εκτός από αστρονομία περιελάμβανε και την ιστορική παρουσίαση του τόπου, εκδρομές και περιηγήσεις στη φύση, επαφή με την τοπική χλωρίδα και πανίδα.

    1081887801_IMG_0402.png.thumb.png.6653cfdb66e73e2d6c9bfd6c5e347bdd.png

    1191716973_IMG_0390.png.thumb.png.e0892384196d217ecd626951d670b127.png

    783488043_IMG_0386.png.thumb.png.4d9d9f5366687f524c40e96cc8f4ca9a.png

  2. Καθώς η έκλειψη πλησιάζει, εύχομαι και εγώ σε όλους τους φίλους μας που ταξίδευσαν Αυστραλία καλή επιτυχία στην παρατήρηση και τη φωτογράφηση, να περάσουν καλά, να το ευχαριστηθούν και να επιστρέψουν με πολλές όμορφες φωτογραφίες!
  3. Χαιρετώ το δελτίο και όλους τους φίλους, ωραίο τα σκίτσο του Στράτου και πανέμορφες οι φωτό του Πέτρου όπου του εύχομαι και χρόνια πολλά. Πολύ όμορφος ο δίσκος κατά τις 5 το απόγευμα 29-6-2012, δέσποζε μια προεξοχή σαν πυρσός. Στέλνω μια προσπάθεια φωτογράφησής της που έκανα να πάρετε μια ιδέα...

    0005.png.2d6c4ef68f2ea7fdedbb28ac8503fd72.png

  4. Γειά σου Βαγγέλη, είδα το βιντεάκι και πιστεύω θα βγεί αρκετά εντυπωσιακή! Με το θέμα της εστίασης έχω και εγώ πρόβλημα με το αντίστοιχο Lunt (35άρι) και την web camera που χρησιμοποιώ. Εάν για να εστιάσει χρειάζεται να απομακρύνεις την κάμερα, πρέπει να βάλεις κάποιο πρόσθετο πχ συνέδεσε τον αντόπτορα της μηχανής με το σωλήνα χωρίς το φακό ενός μπάρλοου και τοποθέτησέ το στο τηλεσκόπιο (δηλ θα τραβηχτεί προς τα έξω η κάμερα). Εάν όμως θέλει προς τα μέσα, δοκίμασε να βιδώσεις στον αντάπτορα της κάμερας μόνο το γυαλί ενός μπάρλοου (συμβατού, εμένα πχ βίδωνε ο απλός sky wacher) και έτσι συνέδεσέ τα στο τηλεσκόπιο. Καλή επιτυχία.
  5. Καλησπέρα και από εμένα σε όλους τους φίλους του δελτίου. Σε μια ανάπαυλα της συνεφιάς μπόρεσα να παρατηρήσω για λίγο στις 18¨30 τοπική ώρα. Η προεξοχή που αναφέρεις Στράτο πολύ εντυπωσιακή έχει αρχίσει να παίρνει άνα αψιδωτό σχήμα (ωραίο υλικό για φωτογράφηση), στην ενεργή περιοχή που αναφέρεις έχουν αρχίσει και φαίνονται αμυδρά κάποιες κηλίδες (το επιβεβαίωσα και στο spaceweather), ενώ εμφανίστηκε και μια κηλίδα στα νοτιοανατολικά (ελπίζω να μη με γέλασε το μάτι μου).
  6. Καλησπέρα και από εμένα σε όλους τους φίλους του δελτίου, δεν μας επιφύλαξε καμια έκπληξη σήμερα ο ήλιος, πολύ κατατοπιστικό το σκίτσο του Στράτου και οι φωτογραφίες του Πέτρου που αποτυπώνουν με ακρίβεια τις μοναδικές αξιόλογες προεξοχές. Από αύριο πάλι συννεφιές όπως είδα.
  7. Καλησπέρα στους φίλους του δελτίου. Ωραία ημέρα για παρατήρηση η σημερινή, αλλά δεν βλέπω ούτε φωτογραφίες του Πέτρου ούτε και σκίτσο του Στράτου. Ελπίζω να είναι τυχαίο και να μην επηρεάστηκαν από διάφορα..... Στέλνω μια κακότεχνη φωτό μου στο υδρογόνο μάλλον απεικονίζονται οι περιοχές με τις κηλίδες 1479,1482 και 1484. Αναμένω το σκίτσο του Στράτου να επιβεβαιώσω και ελπίζω να αφυπνηστεί και ο Πέτρος και να στείλει καμιά καλή από αυτές που συνηθίζει να απολαύσουμε. Γειά σου Τάκη που βρίσκεσαι?

    0002.png.de6204b437b6cf81b02c1c81f936321e.png

  8. Καλησπέρα στους φίλους του δελτίου. Συνδέθηκα με το δελτίο προκειμένου να περιγράψω την εικόνα του ήλιου όπως φαινόταν από το ηλιακό μου τηλεσκόπιο, στις 18:00 τοπική ώρα αλλά διάβασα τα όσα διάβασα και λυπήθηκα....... Παραθέτω λοιπόν και εγώ την ταπεινή μου άποψη: τα σκίτσα, οι φωτογραφίες και οι περιγραφές αποτελούν ήτε κακότεχνες, ήτε καλότεχνες και εκλεπτυσμένες προσωπικό μόχθο του δημιουργού τους και ώρες πρακτικής ενασχόλησης με την ερασιτεχνική αστρονομία, επίσης αποτελούν αφετηρία διαλόγου και ανταλαγής απόψεων τα οποία οδηγούν στη γνώση του αντικειμένου. Τώρα όσον αφορά την αντιγραφή εικόνων από άλλα επιστημονικά σάιτ, καλή είναι και αυτή,............. αλλά όλοι μας με ένα κλικ μπορούμε να μεταφερθούμε στο soho, spaceweather, k.l.p. Επίσης η ευγένεια και η μετριοπάθεια είναι αυτή που πρέπει να χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο που θέλει να λέγεται και να θεωρείται επιστήμονας και μορφωμένος. Τα ως άνω τα γράφω χωρίς να μεροληπτώ υπέρ κανενός για τον απλό λόγο ότι κανένα δεν γνωρίζω από τους προλαλήσαντες. Αναμένω λοιπόν ως επισκέπτης του δελτίου και άλλα σκίτσα και φωτογραφίες.
  9. καλησπέρα σε όλη την παρέα, πανέμορφος ο δίσκος το απόγευμα περί 16:30 τοπική ώρα, αν και παίζαμε το κρυφτό με τα σύννεφα. Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον φωτοπειρασμό, στέλνω μία με την 11476 και μία με προεξοχή, τραβηγμένες με το Lunt 35 Ha και IS DBK, έτσι για ποικιλία...

    0004.png.ed5b12ce8bcc99be604e5075ed345451.png

    0007.png.a1be79260abece9154e4ff8ae21bc825.png

  10. Καλησπέρα και από εμένα σε όλους, όπου μετά τις εντυπωσιακές φωτογραφίες του Πέτρου και το σκίτσο πλήρως κατατοπιστικό του Στράτου παρακινήθηκα και παρατήρησα μεταξύ 17:30 - 18:00 τοπική ώρα. Μικρές οι προεξοχές, μου άρεσε κυρίως η μεγάλη κηλιδα στην ενεργή περιοχή 1471. Έχω την απορία και συγνώμη αν είναι αφελής που πήγε η 1470 που αναφερόταν ως εχθές? Είχα την εντύπωση ότι είναι εκεί που αναγράφεται η 1472. Τάκη περαστικά ελπίζω να μην είναι σοβαρό το χτύπημα. Κοίταξε στο spaceweather για το χθεσινό φαινόμενο που απόλαυσες.
  11. Ενημερώνω ότι έλαβα πάρα πολλά π.μ. από ενδιαφερόμενους για τον 3Χ σχεδόν ταυτόχρονα και ως εκ τούτου τον έδωσα στον Ηλία που μου έδωσε τηλ. ώστε να μπορέσω να επικοινωνήσω άμεσα και γρήγορα. Ζητώ συγνώμη από τους υπόλοιπους.
  12. Ναι έχεις δίκιο Πέτρο. Η κάμερα που χρησιμοποιήθηκε είναι η IS-DBK21AU04 (βέβαια ξεχάσαμε να την ρυθμίσουμε στο έγχρωμο και τράβηξε ασπρόμαυρα). Η εστίαση εν τέλει επιτεύχθει όταν στην άκρη του αντάπτορα που συνδέουμε την κάμερα με τον εστιαστή βιδώσαμε το γυαλί (το κάτω μέρος) του 2χ μπάρλοου της tele vue.
  13. Χαιρετώ και εγώ την παρέα, πράγματι εκπληκτικός ο ηλιακός δίσκος σήμερα, όπως και εκπληκτικές οι φωτογραφίες του Πέτρου. Ας μου επιτραπεί να αναρτήσω και εγώ μια φωτογραφία της τεράστιας αψιδωτής προεξοχής που τραβήξαμε με το lUNT 35 Ha μαζί με τον Παναγιώτη τον Καζασίδη μετά από παλλές δοκιμές και συνδιασμούς παρελκομένων, καθώς το Lunt δεν εστίαζε με τίποτα!!! Εκεί βοήθησε και η δια τηλεφώνου υπόδειξη του Ιάκωβου Στρίκη ώστε να ξεκλειδώσει ο γρίφος της εστίασης. Αρκετά πρωτόγονη η φωτογραφία, όμως μπορούμε να θαυμάσουμε την προεξοχή. Ευελπιστώ για καλύτερες φωτογραφίες στο μέλον μετά από την πολύτιμη βοήθεια των ως άνω αναφερόμενων τους οποίους και ευχαριστώ.

    .png.672dda04abc490bd162aa0f05e80e2af.png

  14. Χαιρετώ όλους τους φίλους, πολύ κατατοπιστικό και ωραίο το σκίτσο σου και η φωτογραφία με τις κηλίδες Στράτο. Στις 18:00 περίπου τοπική ώρα που παρατήρησα υπήρξε μια εντυπωσιακή προεξοχή που εξελισσόταν μέσα σε λίγα λεπτά σαν δύο στρόβιλοι φωτιάς που ξεπετάχτηκαν και μετά αποκόπηκε εντελώς από τον ηλιακό δίσκο και αιωρούταν στο διάστημα! Πιστεύω ότι κάποιες αναφορές θα κάνουν τα σχετικά σάιτ τις επόμενες ώρες.
  15. Καλησπέρα σε όλους της ηλιοπαρέας. Ωραία ημέρα σήμερα για ηλιοπαρατήρηση και ελπίζω όλοι να παρατηρήσατε: νήματα αρκετά εντυπωσιακά, κηλιδες στο κέντρο του ηλιακού δίσκου (Νο 1455?) και μικρές αλλά αρκετές προεξοχές περιμετρικά. Αναμένουμε για σκίτσο και φωτογραφίες.... Καλό Πάσχα σε όλους από εμένα αφού φεύγω για διακοπές χωρίς τηλεσκόπιο και ίντερνετ!
  16. Καλησπέρα και από εμένα σε όλους, πράγματι μαγευτικός ο ήλιος σήμερα μέσα από το προσοφθάλμιο. Περίπου στις 17:30 -18:οο τοπική ώρα δέσποζε το μεγάλο νήμα και η όμορφη προεξοχή όπως αποτυπώνονται στις φψτό του Πέτρου,η μεγάλη κηλίδα (μοναδική) αλλά και μια σειρά πανέμορφων προεξοχών στην αντιδιαμετρικά αντίθετη πλευρά του ηλιακού δίσκου από την μαύρη κηλίδα. Μου θύμιζαν τέσσερα δένδρα το ένα δίπλα στο άλλο!
  17. Καταπληκτικές οι φωτογραφίες σου, στην παρατήρηση που έκανα και εγώ από Αθήνα περίπου 17¨30 τοπική ώρα πράγματι δέσποζαν οι μεγάλη κηλίδα και οι σειρά προεξοχών που έχεις καταγράψει με το φακό σου. Χαιρετώ, όλους...
  18. Παρατηρώ με το Lunt 35 ha, όχι πολύ συχνά λόγω έλλειψης ορίζοντα και έτσι πρέπει να μεταφέρομαι σε ταράτσα (τα δεινά της Αθήνας). Αυτό που με προβλημάτισε είναι πιός ο σωστός προσανατολισμός του ηλιακού δίσκου σε σχέση με αυτό που βλέπουμε στο προσοφθάλμιο και στις φωτογραφίες. Αν βρεί χρόνο και διάθεση κάποιος από τους πιό έμπειρους παρατηρητές (Πέτρος, Στράτος, Τάκης, κ.λ.π.) ας κάνει μια ανάλυση....
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης