Jump to content

KC

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    3055
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    13

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από KC

  1. Γεια σας

    Αντιμεωπίζω εδώ και καιρό το πρόβλημα που βλέπετε στη φώτο με την κάμερα sbig st2000xm.

    Αυτό που βλέπετε είναι ένα dark frame.

    Και θέλω να διαπιστώσω αν φταίει το τροφοδοτικό της κάμερας ή η ίδια η κάμερα.

    Έχει κανείς εντός Αττικής το τροφοδοτικό αυτής της κάμερας να έκανα μια δοκιμή;

     

     

    Untitled3.jpg

  2.  Ωραία η απεικόνηση σου Γιώργο, σπο μακριά ο κομήτης δείχνει σαν όλους τους άλλους όταν πλησιάσει και άλλο σε εμάς θα έχει ενδιαφέρον πιστεύω η μορφολογία της ουράς του κυρίως.

  3. Γεια σου Δημήτρη

    Δεν υπάρχει μια απάντηση στην ερώτηση σου αλλά πολλές υποκειμενικές απαντήσεις... Εξαρτάται με τι σύστημα παρατηρεί κανείς, από ποιον ουρανό, ποιά εποχή του έτους, τι ηλικία έχει αυτός που παρατηρεί, πόσο έμπειρος αστροπαρατηρητής είναι...όπως βλέπεις εξαρτάται απο πολλές παραμέτρους...

    Επομένως πιστεύω δεν έχει νόημα καν η ερώτηση εξ αρχής αφού δεν επιδέχεται απάντησης μιας και μοναδικής :)

  4. Στην εποχή των smartphones δε θα μπορούσε να λήψει ένα βιβλίο σαν και αυτό. Για να κάνει κάποιος όμως σοβαρή αστροφωτογραφία θα πρέπει να κινηθεί προς άλλες λύσεις.

  5. Καλησπέρα 

    Παραθέτω και εγώ κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον κομήτη C/2021 A1 (Leonard). Όποιος θέλει να τον παρατηρήσει/φωτογραφίσει για παράδειγμα στις 7 Δεκεμβρίου 2021 θα πρέπει να το κάνει ξημερώματα κοιτώντας ανατολικά κοντά στον Αρκτούρο στον αστερισμό του Βοώτη. Το φεγγάρι δεν θα αποτελεί εμπόδιο. Το φαινόμενο μέγεθος του κομήτη για την ημερομηνία αυτή θα είναι γύρω στο 5 με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα.

    Παραθέτω εικόνες εντοπισμού του κομήτη μαζί με κάποιες πληροφορίες με βάση τα προγράμματα skytools/TheSkyX.

     Εύχομαι ο καιρός να είναι σύμμαχος να απολαύσουμε αυτό τον υπέροχο επισκέπτη.

     

     

     

     

    skytools1.png

    skytools2.png

    TheSkyX.png

  6. Υπέροχη δουλειά όσον αφορά το νέο εκσυγχρονισμένο site του astrovox. Οι εποχές αλλάζουν, η τεχνολογία αλλάζει συνεχώς και δε θα μπορούσε να μείνει έξω από όλη αυτή τη νέα εποχή το astrovox.

    Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν για το σκοπό αυτό εύχομαι το ανανεωμένο site να προσελκύσει περισσότερο νέο κόσμο στο θαυμαστό χώρο της αστρονομίας.

  7. Το συμπέρασμα πιστεύω για το φίλο στο αρχικό του ερώτημα μετά από όλα τα μηνύματα που ανταλλαχθήκαν είναι βρες κάτι να κάνεις που να το αγαπάς και να το κάνεις πολύ καλά. Από εκεί και πέρα όλο και κάποια πόρτα του σύμπαντος θα ανοίξει και για εσένα αρκεί να σκέφτεσαι θετικά και να έχεις καλή ψυχολογία. Και μη ξεχνάς μπορεί η ζωή να σε κάνει να πέσεις πολλές φορές αλλά σε κάνει να ξανασηκώνεσαι με περισσότερη ενέργεια μετά. Ο αγώνας συνεχίζεται.

     

    Φίλε Γιώργο χάρηκα για την επικοινωνία που είχαμε σου εύχομαι κάθε επιτυχία σε όλα αυτά που κάνεις και να είσαι πάντα καλά.

  8. Φίλε Γιώργο

     

    Διάβασα με ενδιαφέρον όλα αυτά που έγραψες αλλά βλέπω και εσύ ότι παρόλο σου άρεσε η Φυσική και σπούδασες συνειδητά την επιστήμη αυτή στο τέλος επαγγελματικά κάνεις κάτι άλλο που σχετίζεται με τα οικονομικά. Τα οικονομικά όμως δεν είναι Φυσική. Δε θα μπορούσες εξαρχής να σπουδάσεις οικονομικά και να συνεχίσεις τις σπουδές σου στον τομέα αυτό;

     

    Όταν είσαι νέος και πρέπει να αποφασίσεις για το μέλλον σου σκέφτεσαι ρομαντικά να κάνεις αυτό που σου αρέσει αλλά μετά μεγαλώνοντας βλέπεις ότι σου αρέσει κάτι άλλο. Μετά η πραγματικότητα σε προσγειώνει και γίνεσαι ρεαλιστής αφού βλέπεις με το πτυχίο Φυσικής και εξειδίκευση στη Φυσική δεν έχεις πολλές επαγγελματικές διεξόδους και κάνεις στροφή καριέρας όπως και εσύ πχ στα οικονομικά για να βρεις δουλειά.

     

    Επίσης δε μπορούν όλοι ή δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν καριέρα και σπουδές στο εξωτερικό στη Φυσική. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που μπορούνε να το κάνουν αλλά συνειδητά μένουν Ελλάδα παρόλες τις δυσκολίες γιατί τους αρέσει να βλέπουν τον ήλιο, τη θάλασσα, την οικογένεια τους. Αν μείνεις στην Ελλάδα επαγγελματική απασχόληση με τη Φυσική έχεις μόνο σαν καθηγητής σε δημόσιο/ιδιωτικό σχολείο ή φροντιστήρια/ιδιαίτερα ή καθηγητής σε πανεπιστήμιο. Δηλαδή το επάγγελμα του καθηγητή.

     

    Το πτυχίο Φυσικής για εμένα είναι ένα πτυχίο που σου δίνει γενικές γνώσεις σε πολλές θεματικές περιοχές της Φυσικής. Από εκεί και πέρα μετά σου ανοίγονται διάφορες επιλογές για master, διδακτορικό σε άλλους τομείς για να μπορέσεις να βρεις δουλειά. Προσωπικά έχω πτυχίο Φυσικής και master σε πληροφορική (όλα από ελληνικά πανεπιστήμια) και εργάζομαι αδιαλείπτως από το 2001 στην Ελλάδα στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

  9. Κρίμα όμως πάντως να έχεις ρίξει τόσο κόπο στο πανεπιστήμιο να έχεις τελείωσει το τμήμα Φυσικής και να μη μπορείς να βρεις δουλειά μετά στο αντικείμενο. Ακόμα και ιδιαίτερα/φροντιστήριο να κάνεις οι τόσες γνώσεις που απέκτησες πάνε πάλι χαμένες αφού καλείσαι να διδάξεις Φυσική γυμνασίου/λυκείου που το επίπεδο εκεί είναι πιο χαμηλό από αυτά που έμαθες στη σχολή..
  10. Θα συμφωνήσω με το φίλο Γιώργο για να βρεις δουλειά μετά με πτυχίο Φυσικής και εξειδίκευση (μεταπτυχιακό/διδακτορικό) στην καλύτερη θα βρεθείς σε κάποια εταιρεία αλλά εκεί θα κάνεις πράγματα άσχετα με αυτά που σπούδασες...Η συμβουλή μου είναι στρέψου σε σχολή πληροφορικής ή πολυτεχνείου αν θες να δεις πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση μετά. Αν έχεις πάθος με τη Φυσική το εξωτερικό είναι μονόδρομος , πας εκεί σε κάποιο πανεπιστήμιο αποκτάς εμπειρία και μετά γυρνάς περιζήτητος στην Ελλάδα αν είσαι τυχερός και έχεις τις γνωριμίες και τα προσόντα να βρεις δουλειά σε πανεπιστήμιο εδώ..
  11. Καλύτερα βρες μια άλλη σχολή να σπουδάσεις...με το πτυχίο Φυσικής δεν υπάρχουν προοπτικές εργασίας στην Ελλάδα εκτός και αν σου αρέσει να διδάσκεις σε φροντιστήρια...το δημόσιο απλά το ξεχνάς δεν προκηρύσσονται θέσεις για Φυσικούς παρά μόνο για καθηγητές μέσης εκπαίδευσης αλλά και αυτές μετρημένες στα ψίχουλα.
  12. Ζητούντε πλανητικά προσοφθάλμια

     

    Celestron X-Cel LX 2.3 mm 1.25" planetary eyepiece - 60° field

    Explore Scientific 1.25" 82° LER Eyepiece 4.5 mm AR

    Pentax XW Series 1.25" Wide Angle Eyepiece - 3.5 mm Focal Length, 70° Field

    TeleVue 1.25" Eyepiece DELOS 3.5 mm - 72° Field

     

    ή και

     

    Tele Vue Powermate 5x Barlow Lens, 1.25"

     

     

    Ευχαριστώ

  13. Εγώ πάντως είτε κάνοντας χονδρική πολική ευθυγράμμιση με το μάτι είτε με sharpcap...μετά κάνοντας plate solving οποιοσδήποτε στόχος, ύστερα από 4-5 επαναλαμβανόμενα plate solving, έρχεται ακριβώς στο κέντρο του ccd chip...
  14. Τα booth των ccds φαντάζομαι είναι όπως τα booth των αυτοκινήτων. Σε ένα booth mercedes δεν πατάει κανείς σε ένα booth suzuki πάνε όλοι. Χωρίς βέβαια να θέλω να πω οτι η sbig είναι κατηγορία mercedes. Είναι η πρώτη μου ccd και δεν έχω μέτρο σύγκρισης.

    Έχεις να προτείνεις κάποια καλή και οικονομική cmos;

  15. Για να βρείς το στόχο σου και να είναι κέντρο το επόμενο βήμα μετά την πολική είναι το plate solving. Αλλά θες εξειδικευμένα προγράμματα για να το πετύχεις αυτό. Φαντάζομαι με ccd κάμερα φωτογραφίζεις;
  16. Πάντως δε νομίζω ότι το maximdl έχει πεθάνει αν δεις βγάζει συνέχεια ενημερώσεις...

    https//cdn.diffractionlimited.com/help/maximdl/Release_Notes.htm

     

    Ο προβληματισμός μου με το phd2 ξεκινάει όταν φωτογραφίζω σε Ha. Η κάμερα μου sbig st2000xm αν και πολύ παλιά αρχαιολογία θα έλεγα (την κάνει όμως τη δουλειά της ακόμη) διαθέτει δυο τσιπάκια ένα για φωτογράφιση και ένα για οδήγηση. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν χρησιμοποιώ το Ha φίλτρο που εκεί το οδηγητικό τσιπάκι τις πιο πολλές φορές δε βρίσκει guiding star. Υπόψη με LRGB φίλτρα δεν αντιμετωπίζω τέτοιο πρόβλημα. Ε λοιπόν με το Ha για να κάνω αυτόματη οδήγηση θα πρέπει να χρησιμοποιήσω το phd2. Αλλά εκεί έχω θέμα όταν γίνεται meridian flip/dithering όπως έγραψα. Ευτυχώς το έλυσα το πρόβλημα συνδέοντας σαν δεύτερη κάμερα στο maximdl τη dmk21au04 που διαθέτω η οποία συνδέεται στο 9x50 finderscope. Οπότε τώρα κάνωντας pulse guiding μια χαρά δουλεύει το σύστημα μετά το meridian flip/dithering.

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης