Jump to content

mst

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από mst

  1. Ισως τα παρατηρείς ενώ είναι χαμηλά, δοκίμασε με το Δία όσο γίνεται πιό ψηλά.

     

    Ναι η Αφροδίτη ήταν κοντά στον ορίζοντα γιαυτό ρωτάω αν όντως παίζει ρόλο η ατμόσφαιρα σε αυτό γιατί διάβασα ότι γενικά δεν θα έπρεπε να έχω τέτοια σφάλματα...

  2. Είμαι ένας ευτυχής κάτοχος ενός dobson 8''.

    Το τηλεσκόπιο το αγόρασα πρόσφατα και έχω παρατηρήσει ότι σε ορισμένες περιπτώσει υπάρχει ένα χρωματικό σφάλμα "έτσι έμαθα πως λέγεται".

    Συγκεκριμένα έχω παρατηρήσει κοιτάζοντας τον Δία ότι στις άκρες μου έβγαζε κόκκινο και μπλε αντίστοιχα. Θεώρησα πως ίσως να μην είχα στο κέντρο το αντικείμενο και έτσι ξαναδοκίμασα και όντως όσο είναι στο κέντρο δεν βγαίνει χρώμα. Αυτό όμως δεν ίσχυε και στην περίπτωση της "ατίθασης" Αφροδίτης που όπως και να την παρατηρούσα ,κέντρο ή μη, μου εμφάνιζε χρώμα. Υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα τηλεσκοπίου - προσοφθάλμιου ή είναι απλά θέμα ατμόσφαιρας;

     

    Το πρόβλημα υπάρχει και με το προσοφθάλμιο των 25mm και με το zoom 7-21

  3. στο registax πατάς το select πανω αριστερά και σου ανοίγει το open files κάτω απο εκεί που βάζεις το όνομα του αρχείου σου έχει να επιλέξεις τι τύπος είναι μπορείς να βάλεις jpeg,bmp,tiff η και βίντεο. Αν επιλέξεις πχ jpeg σου εμφανίζει τις φωτογραφίες σου επιλέγεις αυτές που θέλεις και τις ανοίγεις.
  4. Θα ήθελα ν' ανεβάσω φωτό αλλά είπα πρώτα να ρωτήσω κιόλας μήπως ξέρει κανείς για το αν μπορώ να κάνω stacking με χρήση κάποιου προγράμματος free απο το net των φωτό που είναι σε μορφή .jpg Μέχρι τώρα τη δουλεία αυτή την έκανα με το photoshop αλλά είπα να ρωτήσω μήπως υπάρχει καλύτερη λύση να γλυτώνω κόπο και χρόνο.

     

    μπορείς να κάνεις με το registax

    http://www.astronomie.be/registax/

  5. να ρωτησω και κατι ακοαμ η "2 ροδες που ειναι για το ζουμ του φακου" ρυθμιζουν την ποιοτητα εικονας ετσι? γιατι παρατηρησα καθως επαιζα πανω κατι το αστερι καλυτερευε οταν το εφερνα περιπου στην μεση..

     

    οι δύο "ρόδες δεν ειναι ζουμ είναι η εστίαση. Το πόσο κοντά "μεγάλα" βλέπεις τα αντικείμενα το κάνει το προσοφθάλμιο που χρησιμοποιείς ή και το barlow"

     

     

    χωρις το 2* το barrow lens και με τον φακο 12,5mm ειδα ενα αστερι.

    βαζοντας το 8mm το ψιλοεχασα αλλα φαινοταν.

    βαζοντας ομως το 4mm μαυρη μαυριλα γιατι?

     

    όταν αλλάζεις προσοφθάλμιο δλδ απο 12,5 βάζει 8 πρέπει να ξανα εστιάσεις σωστά.

  6. την εστιαση πως ακριβως να την κανω δλδ?

     

    στην εικόνα που σου έστειλε ο kookoo_gr αυτά τα δύο τα κυκλικά δεξιά και αριστερά είναι για την εστίαση έχεις και εσύ τέτοια δοκίμασε πόσο πρέπει να τα γυρίσεις μέχρι το αντικέιμενό σου να είναι καθαρό.

  7. τσέκαρε αν το τηλεσκόπιο σου είναι εστιασμένο....(αυτό που λες για μικροσκόπιο και βλεφαρίδες τα έχω δει και εγώ οταν δεν έχω εστιάσει)

    Επίσης μπορεί το στόχαστρο να στοχεύει αλλού απ' οτι το τηλεσκόπιο, μπορείς να στοχεύσεις και μπακαλίστικα με το ματι στο σωλήνα και πάντα να ξεκινάς με προσοφθάλμιο 20mm και χωρίς barlow

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης