Jump to content

VARG83

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    5
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

του/της VARG83 Επιτεύγματα

Rookie

Rookie (2/14)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Flat πρεπει να παρω ακομα κ αν κανω φωτογραφιση μονο με την dslr, χωρις τηλεσκοπιο. Τα ADU δεν λεει πως μπορω τα τα δω. Απο τα προγραμματα που προανεφερα υπαρχει σε καπιο μενου που μπορω να το αυξομειωσω;
  2. Προσπαθω να εξοικιωθω με τα flat frames και δεν ξερω α) σε τι μορφη τα αποθηκευουμε και β) τι ειναι το ADU και πως μπορω να το επεξεργαστω (εχω τα CS6, Deep Sky Stacker, Maxlm DL5). Η μηχανη που εχω ειναι μια ΝΙΚΟΝ D3200 και για την ωρα δεν τη χρησιμοποιω στο τηλεσκοπιο, προσπαθω να εξοικιωθω μονο με τη μηχανη και το τριποδο.
  3. VARG83

    Αρχειο tif

    OK ευχαριστω πολυ. Θα τα δοκιμασω...'' καιρου επιτρεποντος''....
  4. Επειδη ειμαι νεος στο ''σπορ'' δεν ξερω πως να ανοιξω ενα αρχειο tif που αποθηκευσα μεσω του DSS. Το photoshop μου λεει οτι δν μπορει να το ανοιξει λογω μη επαρκους μνημης. Μπορει να βοηθησει καποιος;
  5. Καλησπερα και κλως σας βρηκα απο Πετρουπολη. Εδω και χρονια ειμαι κατοχος του πολυ απλου τηλεσκοπιου της deagostini. Εχω δει μονο το φεγγαρι, τον Δια, τις Πλειαδες και τον Αρη. Τωρα τελευταια (1-2 εβδομαδες) αρχισα να ξαναζεσταινομαι με την παρατηρηση μιας και πηρα μια DSLR Nikon D3200. Θα προσπαθησω να ''εξοπλιστω'' οσο καλυτερα μπορω για παρατηρησεις και αστροφωτογραφηση. Κατα τις 28/2 -3/3 θα προσπαθησω να τραβηξω φωτο το γαλαξια (μονο με την DSLR). Νομιζω οι πρωτες πρωινες ωρες ειναι οι καλυτερες εκεινες τις μερες (4-5 το πρωι).
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης