Jump to content

sv1cidgmail.com

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    73
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από sv1cidgmail.com

  1. On 1/6/2022 at 9:29 ΠΜ, Canopus said:

    Καλημέρα σε όλους,

    Πολύ ευχάριστο νέο, μακάρι να βρεθούμε όλοι τον Ιούλιο με το καλό 

    Ξερουμε αν ο τελικός χωματόδρομος/ ανηφόρα προς το πεδίο παρατήρησης έχει ασφαλτοστρωθεί / πατηθεί κάπως από την τελευταία φορά; 
     

    Η εμπειρία που είχα το 2018 με «κανονικό» μικρό αυτοκινητο ήταν κάπως extreme από τις πέτρες/σκόνη, είχα ακούσει δε ότι υπήρξαν και «απώλειες» από αυτοκίνητα άλλων συμμετεχόντων…

    Ο Δόμος θα είναι οκ για όλους, όχι με άσφαλτο φυσικά, αλλά σε κατάσταση που δεν θα δημιουργεί κανένα πρόβλημα στα ΙΧ ... έχουμε δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό το θέμα και είμαστε σε συνεχή επαφή με τον Δήμο Θέρμου και την αντίστοιχη υπηρεσία για την οδοποιία. 

    • Μου αρέσει 3
    • Ευχαριστώ 1
  2. 54 Μετεωρίτες από όλον τον κόσμο, σπάνιοι και μοναδικοί, όλων των κατηγοριών, πωλούνται λόγω ανάγκης σε εξαιρετική τιμή. Όλοι συνοδεύονται από πλαστικοποιημένες έγχρωμες Α4 πληροφορίες, με κάρτες γνησιότητας οι περισσότεροι και είναι προστατευμένοι σε διάφανα πλαστικά κουτάκια για αποφυγή οξείδωσης.

    Έχουν αγοραστεί από μέλη της IMCA οι περισσότεροι.

    Τιμή συζητήσιμη μέσω pm, e-mail η τηλεφωνικά στο 6989567401

    Φωτογραφίες τους θα σταλούν με email λόγω του μεγάλου αριθμού τους.

  3. καλησπέρα σας αν πραγματι ειναι σε καλη κατασταση με ενδιαφερει το SII 8nm

    αν βρουμε και τροπο να πληρωσουμε λιγα για την αποστολη του χωρις φυσικα να μας το διαλυσουν οι μεταφορεις και μου ελθουν ολα στα 100 ευρω ειμαι στην ιδια τιμη με το να το παρω απο τον Αγγλο ...

    το τηλ μου ειναι 6989567401 Κωστας Μπακολιτσας

  4. Πωλειται εντελως καινουργιο Sky-Watcher 2" Di-Electric Star Diagonal ΤΙΜΗ 95 ΕΥΡΩ

    Χρησιμοποιήθηκε μόνο μια φορά.

    Χαρακτηριστικα του εδώ: https://www.planitario.gr/diagwnio-katoptro-90-dielectric-o-50-8mm.html

    Εάν θέλετε να βελτιώσετε την απόδοση του τηλεσκοπίου σας σε φωτεινότητα και οξύτητα εικόνας, τότε προτιμήστε το διαγώνιο 90o της SkyWatcher με διηλεκτρικές επιστρώσεις. Πρόκειται για ένα καλοσχεδιασμένο οπτικό όργανο το κάτοπτρο του οποίου υποβάλλεται σε ειδική διαδικασία επίστρωσης με διηλεκτρικό υλικό υψηλής ανακλαστικότητας. Το αποτέλεσμα είναι να ανακλά προς το προσοφθάλμιο το 99% του πολύτιμου φωτός που εισέρχεται στο τηλεσκόπιο (τα τυπικά διαγώνια ανακλούν το φως σε ποσοστό 90 – 95%). Ουσιαστικά είναι σαν να βλέπει κανείς απευθείας μέσα από τον εστιαστή.

     

    Η είσοδος και η έξοδος του διαγωνίου είναι 2’’ (50,8mm), αλλά στην έξοδο υπάρχει αντάπτορας για χρήση προσοφθαλμίων 1 ¼’’ (31,8mm). Οι βίδες του διαγώνιου σφίγγουν μπρούτζινους δακτύλιους ώστε να μην τραυματίζονται τα προσοφθάλμια. Διαθέτει επίσης σπείρωμα για την υποδοχή φίλτρων διαμέτρου 48mm.

     

    Το διαγώνιο Dielectric μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τηλεσκόπια διοπτρικά ή κατοπτρικά που διαθέτουν εστιαστή 50,8mm(2’’). Είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιηθεί και σε οπτικούς σωλήνες τύπου Schmidt-Cassegrain με την προσθήκη του ειδικού αντάπτορα της Baader, ΒΑ-2958144.

     

    Τα εξοδα αποστολης επιβαρύνουν τον αγοραστη.

    ΤΗΛ 6989567401

    2019-11-05_20-28-25.jpg.24a33b311d0d99b3c7ef9962c9f5e829.jpg

  5. Αγαπητέ Άγγελε σε ευχαριστώ.

    Το ρετούσαρα πλέον σωστά βάση των οδηγιών και δουλεύει επιτέλους ο εστιαστής μια χαρά χωρίς να γλιστράει προς τα πίσω. 2 βιδάνια ήταν εντελώς χαλαρά.

    Tο βράδυ θα τον ξαναδοκιμάσω στο SGPro.

  6. Έχω κάποιο πρόβλημα με τον focuser Dual-Speed 2" Crayford του Sky-Watcher Evostar 80ED DS-Pro

    οταν σφίγγω τη βιδα που φρεναρει τον εστιαστη λιγο ο σωληνας γλυστραει προς τα πισω επειδη ειναι φορτωμενος με καμερα κλπ ενω οταν το σφιξω λιγο περισσοτερο μπλοκαρει την κινηση του σωνηνα με αποτελεσμα να μην δουλευει ο αυτοματος εστιαστης Pegasus. Δεν μπορω να βρω τη θεση που να μην γλυστραει προς τα πισω αλλα και ουτε φρεναρει την κινηση του εστιαστη. Υπαρχει καποια πατεντα για να λυσω το προβλημα αυτο?

  7. Απόστολε θα ήθελα και δημόσια να σου πω ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά σου. Χαίρομαι που συνεργαζόμαστε και ελπίζω σύντομα η προσπάθεια αυτή να έχει σημαντικά αποτελέσματα και να αποτελέσει ένα κίνητρο για ερασιτέχνες Αστρονόμους να ασχοληθούν με την Ραδιοαστρονομία.

    Ήδη τα "ακούσματα" του ουρανού που κατέγραψες για εμένα είναι πρωτόγνωρα και μου έδωσαν δύναμη να συνεχίσω την ενασχόλησή μου με το project αυτό. Το ποιο σημαντικό νομίζω από όλα είναι το ότι μοιράζεσαι τη γνώση με άλλους ανιδιοτελώς και αυτό μαρτυρά μεγαλείο ψυχής. Εύγε.

  8. Καλησπέρα σε όλους στην συζήτηση...

    Διαθέτω και εγώ ένα παραβολικό πιάτο (ντουραλουμίνιο) μασίφ διαμέτρου 3,20 μέτρων το οποίο με την συνεργασία και την βοήθεια του Απόστολου φοράει ένα feedhorn για τους 1.42 Ghz, ένα LNA και φυσικά ακούει με έναν δέκτη SDR που μεταφέρει το σήμα σε ένα PC. Φυσικά είναι σαφώς αναβαθμίσιμο το σύστημα και μπορεί να το χρησιμοποιεί όποιος επιθυμεί από απόσταση.

    Ο Απόστολος ήδη το κάνει.

    Οι γνώσεις μου στην ραδιοαστρονομία είναι οι βασικές μόνο, γιατί ως Βιολόγος ξεκίνησα πριν 20 χρόνια να ασχολούμαι με το SETI ψάχνοντας για ufo O:) O:) O:)

    Διψάω όμως για μάθηση και θα παρακολουθώ την συζήτηση με ενδιαφέρον.

    P1210314.thumb.jpg.75b64531ab5440e26d27c6bbb93c7b61.jpg

×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης