Jump to content

John Ziogas

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    32
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    2

Σχόλια εικόνων δημοσιεύτηκε από John Ziogas

  1. Ευχαριστώ!

    Η βάση είναι το \"bresser photo mount\" σετ με τρίποδα, δύσκολο στην ευθυγράμμιση, με 300 δεν μπορώ να πάω πάνω απο 50 με 60s.

     

    Dslr canon 80d, Ο φακός είναι canon 300mm f4L, πολύ οξύς χωρίς παραμορφώσεις και coma αλλά πολύ chromatic aberration στο f4, (ίσως να φταίει η εστίαση μου) στο f5.6 είναι καλύτερα, το οποίο δα δοκιμάσω την επόμενη φορά.

     

    Πρώτα έκανα τα raw tiff, μετά DSS και μετά RNC color sretch (πρόγραμμα του Roger Clark), μετά Photoshop να ενώσω τα δύο sets από stacks, την τελευταία φωτό την βελτίωσα λίγο, πρόσθεσα μερικές λήψεις και αφαίρεσα μια μια το CA, έβαλα Adobe landscape profile καιWB daylight, τελικώς έκανα split toning και έδωσα saturation στα shadows, την φωτογραφία δεν την ανέβασα στο site αλλά μπορώ να σου την στείλω σε pm, δεν ξέρω αν γίνεται.

     

    Το μέρος είναι μετά την Καρυά Ολύμπου με ελάχιστη φωτορύπανση.

  2. Καλησπέρα σας, έχω το tracker Bresser photo mount , για τον φίλο που ρώτησε πιο πάνω.

     

    Όσον αφορά την ευθυγράμμιση, το ότι αρχίζει απόκλιση μετά από μερικά λεπτά που ευθυγράμμιση, μήπως σημαίνει ότι δεν έχω έχω απόλυτα κάθετο τον άξονα RA? Αν τα λέω καλά, προσπαθώ με αλφάδι στο κινητό αλλά πάλι χάνει καθώς δεν συμφωνεί με το αλφάδι του tracker, θα δοκιμάσω με αλφάδι χάρακα, όλα τα άλλα είναι καλά σφιγμένα, εκτός και αν φταίει το βάρος του φακού καθώς δεν παίρνει αντίβαρο.

  3. Η συγκεκριμένη είναι ένωση απο διαφορετικες λήψεις ο ουρανός ειναι απο 30mm και το έδαφος είναι απο fisheye αλλά πολύ crop απλά μου άρεσε το έδαφος απο προηγούμενη φωτο και κολλησα εναν καλό ουρανό που είχα.
  4. Το φαινόμενο της στρεβλωσης στους fisheye είναι περισσότερο εμφανές όταν τοποθετήσουμε τον ορίζοντα πιό πάνω ή πιο κάτω απο την μέση του πλάνου, εγώ το έβαλα για αυτόν τον λόγο στην μέση και επίσης έκοψα και απο τις γωνίες που είναι πιο εμφανές, επίσης το συγκεκριμένο θέμα δέν έχει καθετα ή οριζοντια στοιχεία στις ακρες και τις γωνίες οπότε δέν γίνεται αισθητό το φαινόμενο του fisheye.

    H τοποθεσία είναι στην παλία βροντού Πιερίας λίγα χιλιόμετρα έξω απο το νέο χωριό η πρόσβαση είναι εύκολη και υπάρχουν και αρκετές πινακίδες.

  5. Σε ευχαριστώ Κώστα, η αλήθεια είναι οτι σκευτομουν να την κόψω ελαφρώς απο πάνω για να την κανω 8:10 γιατι μου φαινεται πολύ κενο πανω δεξιά αλλα και έτσι μου αρέσει ίσως το κενό να δίνει και αυτο κατι αισθητικά.. ευχαριστώ ξανα!
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης