Jump to content

Dahris777

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    12
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις δημοσιεύτηκε από Dahris777

  1. On 3/7/2023 at 12:44 ΜΜ, Γιαννης Ντασιος said:

    Ειμαι 16 χρονον και πρεπει να επιλεξουμε κατευθυνση του χρονου και σκευτικα ως επιλογη το φυσικο και μετα μεταπτυχιακο αστροφυσικης. Η ερωτηση μου ειναι, υπαρχουν επαγγελματικες ευκαιριες στην ελλαδα οσον αφορα αυτον τον τομεα.

    Καλησπερα Γιαννη. Τα ερευνητικα αστεροσκοπεια στην ελλαδα δεν ειναι πολλα αλλα αυξανονται. Τα πρωτα που σκεφτομαι περα απο το αθηνων ειναι του σκινακα, της κεφαλονιας, του χελμου, μερικα ιδιωτικα και βλεπουμε ακομα. Βαλε επισης και το αστεροσκοπειο Τροοδους στην Κυπρο που ειναι ολοκαινουργιο και κοσμημα. Σιγουρα απο το φυσικο εχεις πολλες επιλογες να ακολουθησεις ακομα και μεταπτυχιακο στην αστροφυσικη, ομως σιγουρα για να ανεβασεις το επιπεδο των γνωσεων και κυριως των εμπειριων και των δεξιοτητων σου θα πρεπει να βγεις εξω για λιγα χρονια. Ισως στην ESA που σιγουρα θα ψαχνει για δυναμικο στο μελλον. 

  2. Γειά σε όλη την παρέα! Είμαι κάτοχος του 10" sw goto dobsonian εδώ και 1.5 χρόνο. Αρχικά το πήρα για παρατήρηση αλλά αποδείχθηκε  γρήγορα ότι στην περιοχή που μένω η τοπική κυρίως φωτορρυπανση δεν θα με άφηνε ποτέ να δω κάτι αμυδρό. Οπότε έβαλα την dslr κάμερα πάνω του και άρχισα να βγάζω φωτογραφίες μικρής έκθεσης(10sec). Αν γίνει καλή ευθυγράμμιση  του goto τότε η παρακολούθηση του αντικειμένου  είναι καλύτερη από ότι περιγράφεται στις περιγραφες του τηλεσκοπίου. Ανάλογα πάντα με την θέση του αντικειμένου μπορώ να το έχω στην εικόνα μου για πάνω από μια ώρα. Επίσης αυτό διευκολύνει όποιον θέλει να κάνει και αστροφωτογραφιση αντικειμένων δεδομένου και ότι έχει αρκετά γρήγορα οπτικά στο f4.7. Χρειάζεται οπωσδήποτε διορθωτή κόμης και αντίβαρο ειδικά αν μπει κάμερα η βαρυ προσοφθαλμιο στον εστιαστη. Προσωπικά επειδή έχω φτάσει σε σημείο που με τραβάει η αστροφωτογραφηση περισσότερο σκέφτομαι να διαμορφώσω τον σωλήνα και να τον βάλω σε μια μεγάλη ισημερινη βάση όπως η cgx. Για κάποιον που ενδιαφέρεται για παρατήρηση είτε οπτική είτε με την μέθοδο του EAA(live stacking), αν έχει και από bortle 5 και κάτω ειδικά, είναι ένα φοβερό εργαλείο που θα τον απασχολεί για χρόνια μέχρι να αλλάξει σύστημα. Παραθέτω μερικές φώτο.

    20220419_202338.jpg

    FB_IMG_1647982856350.jpg

    FB_IMG_1647808006259.jpg

    • Μου αρέσει 1
    • Ευχαριστώ 1
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης