Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε

Κοιταχτε τι θέλω να κάνω:

Στο Clamp της Baader και στο σημείο που δείχνει η κάθετη, θα ανοίξω μία τρύπα 11mm και μετά θα κόψω σπείρωμα Μ12. Επειδή το σημείο εκείνο είναι σχετικά λεπτό (5,5 mm), όταν βιδώσω τη Μ12 ντίζα θα το καργάρω απο πίσω με ένα παξιμάδι. Και τώρα η ερώτηση.

Η κατασκευή αυτή θα αντέξει να περιστραφεί επάνω της ένα Celestron 9,25;

Φανταστείτε το σαν Dobson....

Γιαααααα πείτε.......

Με Μαστορικούς χαιρετισμούς

Δημήτρης

Clamp.JPG.77aff82fd4bf79cc34475886f6396ac5.JPG

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Μάστορα αν κατάλαβα καλά η ντίζα θα βιδώσει στο baader θα πιάσεις απο κάτω κόντρα παξιμάδι και στην επιφάνεια του clamp θα είναι "πρόσωπο" για να μπορεί να περνάει το dovetail ;

Αν ναι τότε το clamp με το βάρος θα γίνει βίδα και θα ξεβιδώσει (την συνέχεια δεν στην λέω ](*,) )

Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά κάντο πιο λιανά :-k

Δημοσιεύτηκε
Μάστορα αν κατάλαβα καλά η ντίζα θα βιδώσει στο baader θα πιάσεις απο κάτω κόντρα παξιμάδι και στην επιφάνεια του clamp θα είναι "πρόσωπο" για να μπορεί να περνάει το dovetail ;

Αν ναι τότε το clamp με το βάρος θα γίνει βίδα και θα ξεβιδώσει (την συνέχεια δεν στην λέω ](*,) )

Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά κάντο πιο λιανά :-k

Καλά το κατάλαβες φιλαράκο και μου έκοψες τα πόδια. Μα γι αυτό το ανέβασα το θέμα. κι εμένα κάτι δεν μου κόλλαγε.

Δεν πειράζει, κάτ θα σκεφτώ...

Ευχαριστώ πάντως για την συνεισφορά

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε
Δεν νομίζω ότι θα αντέξει το βάρος,

Βασίλης Μεταλληνός

OO 16 1600 f4

ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6

TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200

ED80 600 f7.5, Vixen9x63

Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi120

2009年7月22號日食 - 2017 Aug 21

www.metallinos.net

Δημοσιεύτηκε

Μαστρομήτσο δεν μας λες τι θες να κάνεις μπας και σου αντιπροτείνουμε τίποτα άλλο ;

Με αυτά τα μπιχλιμπίδια όσο νάναι λίγο πολύ έχουμε μπλέξει όλοι οπότε κάτι θα βρεθεί εναλλακτικό.

Δημοσιεύτηκε

Λοιπόν,

Την κλοπή που με σακάτεψε τον Νοέμβριο την θυμάστε. Ανάμεσα στα κλέμμένα και το χειριστήριο της EQ6.

Σκέφτομαι λοιπόν το εξής:

Αφου μου έχουν απομείνει

1) 1 Τηλεσκόπιο SCT 9,25

2) 2 Dovetails

3) 2 Baader clamps

4) Το τρίποδο

γιατί να μην τα φτιάξω ένα Dob πάνω στο τρίποδο et Voila! ξαναβρίσκομαι πάλι με τηλέ.

Και χέσε με με τα goto και τους αυτοματισμούς, να θυμηθούμε λίγο τα παλιά αδερφέ.

Ολα τα υπόλοιπα τα έχω ΟΚ, το μόνο που μου μένει να λύσω είναι η στήριξη του SCT στη βάση.

Για πές ρε ΜαστροΑγγελε καμία ιδέα. Είναι και καλοκαίρι κάτι και η ανεργία και ένα καλό project θα βοηθήσει στο ηθικό.

Δημήτρης

Δημήτρης
Δημοσιεύτηκε

Του Skywatcher Heritage δέχεται απευθείας Vixen Dovetail. Φυσικά δεν προορίζεται για το βάρος του 9.25, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο των 10-12". Αν μάλιστα το έκανες με 2 βραχίονες à la CPC θα ήταν σταθερότατο. Αγοράζοντας μια βάση από ένα 8ρι (περίσσευμα από κάποιον που το έκανε ισημερινό) και προσαρμόζοντας άλλο ένα Dovetail.

Βεβαίως πρόκειται για μεγάλη φασαρία και θέλει και ξυλουργική δουλειά (να στενέψεις το άνοιγμα των βραχιόνων ώστε να χωρά το 9.25) αλλά εγκεφαλοθύελλα κάνουμε, να κατεβάσουμε ιδέες.

Αν δεν υπήρχε το οικονομικό η λύση θα ήταν μια κεφαλή σαν την Giro με αντίβαρο. Κάτι τέτοιο μπορείς να φτιάξεις;

Οὖτιν με κικλήσκουσι

My Optics

Δημοσιεύτηκε

Μπορείς να μετρήσεις την περιφέρεια του τηλεσκοπίου στα σημεία του dovtail(αρχή και τέλος) για να δω αν υπάρχουν κάτι δαχτυλίδια που έχω κατα νου,μπας και σε βολεύουν για την δουλεία που θες.

Επίσης δες εδώ μπας και έρθει καμιά ιδέα....

http://www.cloudynights.com/ubbarchive/showflat.php/Cat/0/Number/815512/page/60/view/collapsed/sb/6/o/all

http://www.astronomyhints.com/tripod.html

:cheesy:

ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!!](*,)

«Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν. :-$

Δημοσιεύτηκε

Παιδιά

Ευχαριστω για τη αθρόα συμμετοχή, αλλα δυστυχώς τώρα πρέπει να φύγω και να αφήσω πίσω μου πολλά αναπάντητα ερωτήματα

Δεσμεύομαι όμως την Κυριακή το βράδυ που θα επιστρέψω, να στείλω τις απαντήσεις και (αν ακόμα έχτε όρεξη δηλαδή) να το μαστορέψουμε

Φιλικά

Δημήτρης

Δημήτρης
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης