ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Κοιταχτε τι θέλω να κάνω: Στο Clamp της Baader και στο σημείο που δείχνει η κάθετη, θα ανοίξω μία τρύπα 11mm και μετά θα κόψω σπείρωμα Μ12. Επειδή το σημείο εκείνο είναι σχετικά λεπτό (5,5 mm), όταν βιδώσω τη Μ12 ντίζα θα το καργάρω απο πίσω με ένα παξιμάδι. Και τώρα η ερώτηση.Η κατασκευή αυτή θα αντέξει να περιστραφεί επάνω της ένα Celestron 9,25;Φανταστείτε το σαν Dobson.... Γιαααααα πείτε.......Με Μαστορικούς χαιρετισμούςΔημήτρης Δημήτρης
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Μάστορα αν κατάλαβα καλά η ντίζα θα βιδώσει στο baader θα πιάσεις απο κάτω κόντρα παξιμάδι και στην επιφάνεια του clamp θα είναι "πρόσωπο" για να μπορεί να περνάει το dovetail ;Αν ναι τότε το clamp με το βάρος θα γίνει βίδα και θα ξεβιδώσει (την συνέχεια δεν στην λέω )Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά κάντο πιο λιανά http://pegasusastro.com/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Μάστορα αν κατάλαβα καλά η ντίζα θα βιδώσει στο baader θα πιάσεις απο κάτω κόντρα παξιμάδι και στην επιφάνεια του clamp θα είναι "πρόσωπο" για να μπορεί να περνάει το dovetail ;Αν ναι τότε το clamp με το βάρος θα γίνει βίδα και θα ξεβιδώσει (την συνέχεια δεν στην λέω )Αν πάλι δεν κατάλαβα καλά κάντο πιο λιανά Καλά το κατάλαβες φιλαράκο και μου έκοψες τα πόδια. Μα γι αυτό το ανέβασα το θέμα. κι εμένα κάτι δεν μου κόλλαγε. Δεν πειράζει, κάτ θα σκεφτώ... Ευχαριστώ πάντως για την συνεισφοράΔημήτρης Δημήτρης
Bi2L Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δεν νομίζω ότι θα αντέξει το βάρος, Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 27, 2012 Μαστρομήτσο δεν μας λες τι θες να κάνεις μπας και σου αντιπροτείνουμε τίποτα άλλο ;Με αυτά τα μπιχλιμπίδια όσο νάναι λίγο πολύ έχουμε μπλέξει όλοι οπότε κάτι θα βρεθεί εναλλακτικό. http://pegasusastro.com/
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Λοιπόν,Την κλοπή που με σακάτεψε τον Νοέμβριο την θυμάστε. Ανάμεσα στα κλέμμένα και το χειριστήριο της EQ6.Σκέφτομαι λοιπόν το εξής:Αφου μου έχουν απομείνει1) 1 Τηλεσκόπιο SCT 9,252) 2 Dovetails3) 2 Baader clamps4) Το τρίποδογιατί να μην τα φτιάξω ένα Dob πάνω στο τρίποδο et Voila! ξαναβρίσκομαι πάλι με τηλέ. Και χέσε με με τα goto και τους αυτοματισμούς, να θυμηθούμε λίγο τα παλιά αδερφέ.Ολα τα υπόλοιπα τα έχω ΟΚ, το μόνο που μου μένει να λύσω είναι η στήριξη του SCT στη βάση.Για πές ρε ΜαστροΑγγελε καμία ιδέα. Είναι και καλοκαίρι κάτι και η ανεργία και ένα καλό project θα βοηθήσει στο ηθικό. Δημήτρης Δημήτρης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Ο μηχανισμός ενός Skywatcher Dob, με τον μοχλό ελέγχου τριβής και ένα καλό ζύγισμα μήπως κάνει; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Κώστα, μπορεί και να κάνει, το θέμα είναι πως θα τον προσαρτήσω στον σωλήνα Δημήτρης
kkokkolis Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Του Skywatcher Heritage δέχεται απευθείας Vixen Dovetail. Φυσικά δεν προορίζεται για το βάρος του 9.25, θα ήταν καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το αντίστοιχο των 10-12". Αν μάλιστα το έκανες με 2 βραχίονες à la CPC θα ήταν σταθερότατο. Αγοράζοντας μια βάση από ένα 8ρι (περίσσευμα από κάποιον που το έκανε ισημερινό) και προσαρμόζοντας άλλο ένα Dovetail.Βεβαίως πρόκειται για μεγάλη φασαρία και θέλει και ξυλουργική δουλειά (να στενέψεις το άνοιγμα των βραχιόνων ώστε να χωρά το 9.25) αλλά εγκεφαλοθύελλα κάνουμε, να κατεβάσουμε ιδέες.Αν δεν υπήρχε το οικονομικό η λύση θα ήταν μια κεφαλή σαν την Giro με αντίβαρο. Κάτι τέτοιο μπορείς να φτιάξεις; Οὖτιν με κικλήσκουσι My Optics
Aggelos Kechagias Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Κάνε την καλή και δώσε μας σε φωτογραφίες όλα τα εξαρτήματα να φτιάξουμε το Puzzle. http://pegasusastro.com/
sportikus Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 28, 2012 Μπορείς να μετρήσεις την περιφέρεια του τηλεσκοπίου στα σημεία του dovtail(αρχή και τέλος) για να δω αν υπάρχουν κάτι δαχτυλίδια που έχω κατα νου,μπας και σε βολεύουν για την δουλεία που θες. Επίσης δες εδώ μπας και έρθει καμιά ιδέα.... http://www.cloudynights.com/ubbarchive/showflat.php/Cat/0/Number/815512/page/60/view/collapsed/sb/6/o/allhttp://www.astronomyhints.com/tripod.html ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ!!!!!!! «Δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία. Και για το σύμπαν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ...» Άλμπερτ Αϊνστάιν.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 29, 2012 Παιδιά Ευχαριστω για τη αθρόα συμμετοχή, αλλα δυστυχώς τώρα πρέπει να φύγω και να αφήσω πίσω μου πολλά αναπάντητα ερωτήματαΔεσμεύομαι όμως την Κυριακή το βράδυ που θα επιστρέψω, να στείλω τις απαντήσεις και (αν ακόμα έχτε όρεξη δηλαδή) να το μαστορέψουμε ΦιλικάΔημήτρης Δημήτρης
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 9, 2012 Λοιπόν επέστρεψα και παραθέτω λίστα υλικών πιό κάτω και οι φωτό 2 Dovetails2 Baader clamps2 Ρουλεμάν με τρύπα 12 mm Για πείτε....... Δημήτρης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα