Jump to content

15η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων

    

astrovox
Αστροημερολόγιο

Λεπτομέρειες γεγονότος

15η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων


Προτεινόμενα σχόλια

Μπήκαμε στην τελική ευθεία,
σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες η καρδιά της ερασιτεχνικής Αστρονομίας θα χτυπάει στον Πάρνωνα. Workshop οπτικής παρατήρησης, Αστροφωτογραφίας, Ηλιακής παρατήρησης, ομιλίες προσκεκλημένων, παιδικά εργαστήρια, ουρανογραφία και πολλές άλλες αστρονομικές δραστηριότητες μας περιμένουν!
Κάντε την εγγραφή σας εδώ https://astroexormisi.gr/ και δείτε το πρόγραμμα του τριημέρου εδώ : https://astroexormisi.gr/event/program/

peeaposter.jpg

  • Μου αρέσει 1
Σύνδεσμος για σχόλιο

Αγαπητοί ερασιτέχνες αστρονόμοι και φίλοι του ενάστρου ουρανού,
Το αστρονομικό γεγονός του καλοκαιριού η ετήσια συνάντηση μας πλησιάζει.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα τελευταία νέα της εξόρμησης και κάποιες οδηγίες ώστε να προετοιμαστείτε κατάλληλα.

·   Φτάνοντας στην είσοδο του γηπέδου θα σας περιμένει η γραμμάτια μας όπου θα κάνετε την εγγραφή σας, θα παραλάβετε υλικό από τους χορηγούς, το πρόγραμμα της εξόρμησης, κόκκινη ζελατίνα για λάπτοπ, φακούς, φανάρια - λαμπάκια αυτοκίνητων.

·   Για να καλυφθεί μέρος από έξοδα της διοργάνωσης μπορείτε να αγοράσετε από την γραμματία τα αναμνηστικά μπλουζάκια της εξόρμησης και λαχνούς για την κλήρωση που θα γίνει το βραδι του Σαββάτου με πλούσια δώρα όπως τηλεσκόπιο, κιάλια, αστρονομικά βιβλία & παιχνίδια, αστροκούπες, αστρονομικά κοσμήματα, παραδοσιακά προϊόντα και πολλά άλλα.    

·   Οι εθελοντές μας θα σας δώσουν όλες τις απαραίτητες οδηγίες για το που μπορείτε να στήσετε την σκηνή σας και τον εξοπλισμό σας.

·  Στο χώρο του γηπέδου θα εισέρχονται μόνο αυτοκίνητα με βαρύ εξοπλισμό όπως τηλεσκόπιο που θα στηθεί εντός του γηπέδου. Το Αυτοκινητο μπορεί να πραμένει δίπλα στον εξοπλισμό.

·  Τα ΙΧΕ εντός του γηπέδου θα μπορούν να κινηθούν από το πρωί έως την δύση του Ηλίου. Μετά την δύση του ηλίου θα υπάρχουν μπάρες στις εισόδους του γηπέδου. Τα ΙΧΕ χωρίς αστρονομικό εξοπλισμό & των επισκεπτών θα παρκάρουν στους δρόμους πέριξ του γηπέδου και από τον προαύλιο χώρο του καταφυγίου και κάτω.

·   Στον χώρο της εξόρμησης θα υπάρχουν χημικές τουαλέτες και υπαίθριοι νιπτήρες με σαπούνι. Για όποιον θέλει να κάνει ντους θα πρέπει να φέρει μαζί του σακούλες ντουζ για κάμπινγκ και να τις γεμίζει στην πηγή ή σε δεξαμενή νερού που είναι θα δίπλα στο χώρο του γηπέδου.

·   Για πόσιμο νερό υπάρχει η πηγή στα 50 μέτρα από το γήπεδο. Καλό θα είναι να φέρεται μαζί σας παγούρια ή και εμφιαλωμένο νερό. 

·   Στο χώρο της εξόρμησης θα μπορείτε να παραγγείλετέ μαγειρευτά & της ώρας φαγητά από τις ταβέρνες του Άγιου Πέτρου τα οποία θα πρέπει να τα παραγγέλλεται έγκαιρα ώστε να τα παραλάβετε στην επιθυμητή ώρα. Παραδόσεις φαγητών από τις ταβέρνες θα γίνονται 2-3 φορές την ημέρα κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

·  Στον χώρο της εξόρμησης κατά την διάρκεια της ημέρας θα υπάρχει ψησταριά που θα ψήνει σουβλάκια ενώ  θα υπάρχουν διαθέσιμα και παγωμένα αναψυκτικά.

·  Ρεύμα θα παρέχεται από την διοργάνωση με γεννήτριες κυρίως τις  νυχτερινές ώρες μόνο για χρήση από τους αστροφωτογράφους & παρατηρητές. Απαραίτητο είναι να έχετε μαζί  σας μια μικρή μπαλαντέζα 5-10 μέτρων. Προσοχή το ρεύμα δεν επαρκή για οτιδήποτε άλλο π.χ. ψυγείο, σεσουαρ, φωτισμό σκηνής κλπ. Στην γραμματεία θα υπάρχει δυνατότητα να φορτίσετε τα κινητά σας και ορισμένες ώρες την ημέρα και καλό είναι να έχετε ένα μικρό πολύμπριζο.

·  Μην ξεχάσετε να φέρεται μαζί σας τον προς πώληση μεταχειρισμένο αστρονομικό σας εξοπλισμό ώστε να μπορέσετε να τον πουλήσετε στο Bazar μεταχειρισμένων ειδών που θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου στις 13:00 

·  Παρόλο που προβλέπεται καύσωνας την ερχόμενη εβδομάδα ο καιρός στο βουνό τις βραδινές ώρες μπορεί να είναι δροσερός έως κρύος, οπότε μην παραμελήσετε να έχετε μαζί σας  τα κατάλληλα ρούχα. Επίσης κατά την διάρκεια της ημέρας καλό είναι να έχετε μαζί σας καπέλο και αντηλιακό !

Παρακαλούμε πολύ για την ομαλή διεξαγωγή  της εξόρμηση σας να σεβαστείτε του κανόνες παρατήρησης δίνοντας μεγάλη έμφαση, στην απαγόρευση λευκών φώτων, στο άναμμα φωτιάς και στην διατήρηση της καθαριότητας σε όλους τους χώρους της εξόρμησης.  

Σας περιμένουμε στον Πάρνωνα για ένα πλούσιο αστρονομικό τριήμερο  !

Το επεξεργάστηκε ο Φαρμακόπουλος Αντώνης
  • Μου αρέσει 2
Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης