Jump to content

Αφροδίτη, 15 Απριλίου 2005.



Αποχή απο τον ήλιο μόνο 4.1 μοίρες.

Τηλεσκόπιο Meade ETX 125 (5ιντσο).

Το τηλεσκόπιο τοποθετήθηκε πίσω απο τοίχο για προστασία απο το φώς του ήλιου. (Επικίνδυνη παρατήρηση-έγινε με πολύ μεγάλη προσοχή).


From the category:

Αφροδίτη

· 137 images
  • 137 images
  • 321 σχόλια εικόνας

Photo Information


Προτεινόμενα σχόλια

Ηλία, συγχαρητήρια για την επικίνδυνη φωτογράφιση της Αφροδίτης δίπλα στον ήλιο, πολύ κοντά στην αντίθεσή της με τη Γη. Δεν την είχα δεί ποτέ «ολόγιομη». Και εις άλλα...

 

Στέφανος

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλια/Στεφανε,

 

Υπαρχει και το φιλτρο της Baader (Venus-U) που επιτρεπει την φωτογραφηση των συννεφων στο υπεριωδες (μονο 48$/36 ευρω). Ηδη εχω βαλει μπρος και πιστευω να το εχω εντος εβδομαδας για τη μακροχρονη καταγραφει του φαινομενου.

 

Αντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Στέφανε ευχαριστώ.

Πέρισυ έκανα χειρότερα...

Εντόπισα το δρεπάνι της Αφροδίτης στις 6 Ιουνίου 2004 με ένα τηλεσκόπιο Buschnell 60 χιλιοστών, όταν είχε αποχή 2.9 μοίρες! Το θέαμα ήταν ανεπανάληπτο.

Η περιγραφή δημοσιεύθηκε απο τον παπα Γιώργη Γεωργιάδη στο περιοδικό "Αστροσκάν" Οκτωβρίου 2004.

Περίμενα αυτή τη μέρα απο το 1988 και το 1996, δυστυχώς όμως δεν είχα καλό τηλεσκόπιο και εξοπλισμό για να κάνω φωτογράφηση. Τώρα πάλι το 2012 Θεού θέλοντος.

 

Αντώνη, ο Lazzarotti έχει κάνει πολύ καλή δουλειά στο

http://www.paololazzarotti.com/cielo.html

Σύνδεσμος για σχόλιο

Ηλία συγχαρητήρια

για την πολύ ενδιαφέρουσα φωτογραφία. Η παρατήρηση της Αφροδίτης την ημέρα είναι κάτι που μου αρέσει και εμένα πολύ. Στη φωτογραφία βέβαια το φωτοστέφανο δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, η ατμόσφαιρα της Αφροδίτης αλλά φαινόμενο περίθλασης; Ποιά είναι η δική σου άποψη;

 

Αρίσταρχε,

Δεν είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω μέχρι στιγμής το φίλτρο U της Βaader αλλά έχω και εγώ μεγάλη περιέργεια. Με εκπλήσσει πάντως ότι κάπου το βρήκες με 37 Ευρώ - καλά θα κάνεις να το πάρεις τότε - γιατί η Βaader εμας μας το δίνει πολύ ακριβότερα:

 

(τιμή Baader: 89 Ευρώ (με ΦΠΑ), τιμή ΑΚΤΙS: 98 Ευρώ (με ΦΠΑ), τιμή Alpineastro (αντιπροσωπεία Βaader στις ΗΠΑ) 106 USD (χωρλς ΦΠΑ).

 

Γιάννης

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κυριε Γιαννη,

 

Σε πολη λιγο χρονο θα υπαρχουν και αποτελεσματα με το φιλτρο U της Βaader απο τη δικη μου πλευρα. Οσον αφορα τη τιμη, ηδη το εχω αγορασει και το περιμενω με αγωνια. Θα σας στειλω με email το λογαριασμο απο την Astrovid (μολις τωρα εψαξα το site της Astrovid και βλεπω την τιμη ξαφνικα στα 99$).

 

Aντωνης.

Σύνδεσμος για σχόλιο

Κύριε Γιάννη, ευχαριστώ πολύ.

Το λευκό φωτοστέφανο εκτιμώ ότι είναι αποτέλεσμα της ευαισθησίας της μηχανής στο φώς (με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις).

Η Αφροδίτη σχεδόν πάντα φαίνεται εκτυφλωτική στο προσοφθάλμιο, ακόμη και τη μέρα και η ατμόσφαιρα αναλύει τα χρώματά της.

Τη συγκεκριμένη στιγμή είχε surface brightness +0.8 που σημαίνει ότι κάθε τετραγωνικό δευτερόλεπτο της επιφάνειάς της είχε λαμπρότητα +0.8! (Φαιν. διάμετρο είχε 9.70").

Ηλίας

Σύνδεσμος για σχόλιο

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης