Jump to content

Ψυχογυιός Αλέξανδρος

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    44
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Σχετικά με Ψυχογυιός Αλέξανδρος

  • Γενέθλια 06/08/1984

του/της Ψυχογυιός Αλέξανδρος Επιτεύγματα

Contributor

Contributor (5/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα αγαπητοί αστρόφιλοι. Πήρα την απόφαση, σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Μακρακώμης Φθιώτιδος, να διοργανώσουμε μια βραδιά αστροπαρατήρησης που θα γίνει στον 2ο περιφερειακό δρόμο της πόλης μας, την Δευτέρα 10 Αυγούστου. Ελπίζω να μπορέσω να διαδώσω το πνεύμα του Παγκόσμιου Έτους Αστρονομίας σε όσους έρθουν εκείνο το βράδυ στην εκδήλωση και να τους δώσω την ευκαιρία να κοιτάξουν μέσα απο ένα ερασιτεχνικό τηλεσκόπιο τους θησαυρούς του έναστρου ουρανού. Σας περιμένουμε και ελπίζουμε να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών! Υ.Γ. παραθέτω και την αφίσα που έχω φτιάξει για την εκδήλωση ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΕΝΑΣΤΡΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.doc
  2. Ηλία, η διάμετρος του είναι 2 mm ή 1,25?
  3. καλησπέρα αστρόφιλοι! θα μπορούσε κανείς να μου πει πως μπορώ να γίνω κι εγω συνδρομητής στο sky and telescope?
  4. καληέρα αστροφιλοι. θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει ορισμένες πληροφορίες για αυτου του είδους τα τηλεσκόπια. συγνωμη που το ζητώ αλλα ετοιμάζω μια εργασία σχετικά με τα τηλασκόπια για την σχολή μου και τα αγγλικά μου δεν είναι καλα.
  5. manouso και galileo, οι πληροφορίες σας είναι πολύτιμες για το θέμα. μάλλον θα αγοράσω ένα 5άρι green laser pointer καλής ποιότητας για να μην έχω προβλήματα αργότερα. εξάλλου, ένας καθηγητής μου έχει ένα 5άρι και τις προάλλες που μας έκανε μια επίδειξη στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, φαινόταν πάρα πολυ καλα το ίχνος του laser πάνω στους αστερισμούς!
  6. εντάξει ρε φίλε KonstantinisM. μην παρεξηγείσαι! δεν χρειάζεται αυτό το έντονο ύφος μεταξύ αστρόφιλων! πάντως,σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες και εσένα και όλους τους υπόλοιπους. ειλικρινά. με βοηθάτε πολυ κάθε φορά που έχω μια απορία. τα ξαναλέμε!
  7. kalimera Bi2L. τα laser στο πλανητάριο είναι 5 και 10mW. To δικό σου είναι 35mW?
  8. καλησπέρα σε όλους τους αστροφιλους! θελω να αγοράσω ένα green laser pointer για να δείχνω τους αστερισμους με πιο εύκολο τρόπο στους φίλους μου. μήπως ξέρει κανείς απο που μπορώ να το αγοράσω?
  9. πήγα και ρωτησα στον Παπασωτηριου αλλα δεν το εχει το βιβλιο 'η μυθολογία, η ονοματολογία και τα αξιοπαρατηρητα των αστερισμων'. εσεις από ποιο βιβλιοπωλέιο το αγορασατε?
  10. καλησπέρα Tsaprazi. επειδη έχεις διαβασει το βιβλιο ''η μυθολογία, η ονοματολογία και τα αξιοπαρατηρητα των αστερισμών'' μήπως ξερεις ποιος ειναι ο εκδότης του?
  11. καλησπέρα Altinakis. εχω την εντυπωση οτι το φίλτρο που λες είναι καλύτερο για πλανητικη παρατηρηση. θα το έχω στο μυαλό μου πάντως για μελλοντική αγορα. σε ευχαριστω!
  12. μάλλον θα πάρω και το φίλτρο της Celestron UHC-LPR και το φίλτρο Baader OIII για να δω την διαφορά αν και το πρώτο είναι την φωτορύπανση! ελπίζω το OIII να μου δώσει ωραίες εικόνες των πλανητικών νεφελωμάτων οταν θα κάνω παρατηρηση απο το χωριό μου σε σκοτεινο ουρανο. σας ευχαριστω ολους για τις αποψεις σας!
  13. καλησπέρα σe όλους. θέλω να αγοράσω ένα φίλτρο για παρατήρηση. είμαι ανάμεσα σε 3 φίλτρα. α) Baader O-III b) Baader UHC-S c) Celestron UHC/LPR Νεφελωμάτων & Μείωσης Φωτορύπανσης οι τιμές τους είναι 67 67 124 Ποιο απο τα 3 είναι το καλύτερο για παρατήρηση?
  14. ρε παιδια, επειδη δεν ξέρω, τι είναι η κεντρική παρεμπόδιση?
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης