Jump to content

DJMIKE

Μέλη
  • Αναρτήσεις

    55
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    1

DJMIKEτελευταία νίκη στο Φεβρουάριος 9 2023

Το DJMIKE είχε το πιο αγαπημένο περιεχόμενο!

Σχετικά με DJMIKE

  • Γενέθλια 03/30/1975

Πρόσφατοι επισκέπτες προφίλ

176 επισκέψεις προφίλ

του/της DJMIKE Επιτεύγματα

  1. Δεν το έχω κάνει ποτέ αλλά έχει πολλά Video στο youtube αν ψάξεις πχ clean refractor
  2. Περισσότερο το πήρα για το 10" dob που εχω. Και εμένα με χαλάει που έχουν αφαιρέσει το ταμπελάκι με τα βιδάκια. Το Bat wing είναι κάπως περίεργο αλλά τα περισσότερα προσοφθάλμια τα χρησιμοποιώ με το eyeguard κατεβασμένο οπότε μπορεί και να το βγάλω. Μπαίνει και από Televue . Το μάτι λογικά πρέπει να στρίβει όπως και με τα APM που έχω. Πληρωμή 81800 γιεν για το nav και 10000 ευρώ για τα μεταφορικά που μεταφράζονται σε 625,32 ευρώ μέσω του paypal. Στο στέλνουν με DHL EXPRESS. Στον εκτελωνισμό πλήρωσα το ΦΠΑ (μάλλον της Ιαπωνίας 22%) από όλο το ποσό με τα μεταφορικά μαζί + 53 ευρώ τα εκτελωνιστικά. 193 ευρό περίπου. Σύνολο 815,48 όλα μαζί . Περίπου 300 ευρώ λιγότερα απο το αν το έπαιρνα από Γερμανία και 200 ευρό απο το Ethos. Η διαδικασία ήταν εύκολη και ξεκάθαρη. Μου ζήτησαν 1 screenshot του paypal και εγώ τους έστειλα το invoice του μαγαζιού και το screenshot του paypal με την πληρωμή που γράφει και την ισοτιμία που σε χρεώνει. Το δήλωσα ως προσοφθάλμιο για τηλεσκόπιο και δεν είχε Δασμούς. Έφυγε 18/4 από Οσάκα και το είχα στα χέρια μου 24/4 εκτελωνισμένο.
  3. Να το ξεθάψω λίγο το θέμα μιας και είπα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου. Έχω την σειρά της APM και αποφάσισα να πάρω ενα 17mm ethos μιας και τα APM πάνε από 20mm σε 13mm αλλά για μια ακόμα φορά το ethos έφαγε άκυρο και σήμερα παρέλαβα το NAV 17HW απο www.kyoei-osaka.jp. Τελικό κόστος 815,48 ευρώ
  4. Οταν έβαλες το 1,25 προσοφθάλμιο έβγαλες τον ανταπτορα των 2" η τον άφησες πάνω στο τηλεσκόπιο. Αν τον άφησες επάνω είναι φυσιολογικό να μην εστιάζει. Ανάλογα με το προσοφθάλμιο βάζεις τον ανάλογο αντάπτορα και όχι τον 1,25" πάνω στον 2" .
  5. Φίλε Βασίλη. Μην μπλέξεις με eq βάσεις σαν αρχάριος διότι θα παιδευτείς λίγο μέχρι να βγάλεις άκρη και σε αυτές τις τιμές δεν είναι και τόσο σταθερές. Θα προτιμούσα AZ βάση. Τα dob είναι καλύτερη και πιο εύκολη λύση. Το 8¨ είναι σίγουρα το καλύτερο από όλα. Στο 6¨ και το 8" η βάση τους νομίζω ότι πιάνει ακριβώς τον ίδιο χώρο. Τα haritage είναι μία πολύ καλή λύση. Είχα το 130 το οποίο το χαίρετε ένας ανιψιός μου σε μία ταράτσα στη Θεσσαλονίκη και μετά αγόρασα το 150. Είναι πανεύκολο στην μετακίνηση (το βιδώνεις τέρμα κάτω στη βάση και το μεταφέρεις απο το χερούλι) και στην αποθήκευση διὀτι μπορείς να το κρύψεις μέσα σε ντουλάπα η πάνω από αυτή, Το κακό είναι ότι θέλει κάποιο σκαμπό η τραπεζάκι να το σηκώσεις ψηλότερα. Εγώ έχω βάλει τον σωλήνα πάνω σε μία az gti. Ο εστιαστής δεν είναι ότι καλύτερο αλλά ποτέ δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα . Φωτοχιτώνιο μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα από μαύρο ματ χαρτόνι. Προσωπικά το χρησιμοποιώ περισσότερο απο όλα τα τηλεσκόπια που έχω από το μπαλκόνι μου (και έχω αρκετά).
  6. Το πρόβλημα σου πιθανών οφείλετε στη βάση που πιθανών να είναι οριακή για το βάρος και το μήκος αυτού του σωλήνα και έχει κενά και όχι στο dovetail που θες να αλλάξεις.
  7. DJMIKE

    Dobsonian Trust

    Εχω το 10¨ truss goto Skywatcher .Μπορεί να μην είναι τεράστια η διαφορά σε μέγεθος του σωλήνα αλλά πιάνει λιγότερο χώρο στη μεταφορά ιδιαίτερα με αυτοκινητο .Οσο για το collimation είναι πανεύκολο και ποτέ δεν με απασχόλησε ιδιαίτερα . Κάθε φορά που το βγάζω έξω βγάζω πρώτα την βάση και μετά τον σωλήνα. Τα έχω πάρει και πακέτο αλλά είναι ζόρι για την μέση. Είχα αγοράσει το light shield της astrozap από την 1η στιγμή για την προστασία αλλά και για καλύτερα views. Πολύ καλό ποιοτικός αλλά ιδιαίτερα ακριβό 200+ ευρό. Μπορείς να φτιάξεις και μόνος κάτι αντίστοιχο . Με τα κολονάκια ποτέ δεν είχα θέμα. Όταν κλειδώσουν είναι αρκετά στιβαρά και σταθερά κατά την χρήση.
  8. Με βάση Dob είναι καλη περίπτωση αν και η τιμή του ως πακέτο είναι εξίσου καλή.
  9. Θα συμφωνήσω με τον Κώστα και ειδικά για την υπομονή. Το πρώτο μου τηλεσκόπιο ήταν ένα 90/800 skywatcher refractor πάνω σε μία eq2 όπως ακριβός το πουλάν μέχρι σήμερα. Θες η απειρία μου, θες η στήριξη, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ. Εκείνο που με ξεκλείδωσε ήταν η αγορά ενός dob 8 . To που μένεις παίζει ρόλο. Το πως θα το μετακινήσεις παίζει ρόλο. Το τηλεσκόπιο που πρότεινε ο Κώστας είναι σίγουρα καλύτερο και πιο ολοκληρωμένο από το haritage 130 / 150 αλλά χρειάζεται μια βάση και εκεί είναι που αρχίζουν τα προβλήματα. Το βάρος του χωρίς προσοφθάλμιο είναι 5,9 κιλά και η skywatcher το δίνει με μία eq 2-3 η οποία είναι οριακή για αυτό με μέγιστο βάρος που μπορεί να σηκώσει τα 5 κιλά. Αρα για να δουλέψει σωστά η όλη ιστορία θέλει βάση που να σηκώνει μεγαλύτερο βάρος από 6 κιλά και εκεί είναι που ανεβαίνουν τα κόστη. Η καλύτερη λύση για εμένα όταν έρθει αυτή η ώρα της αγοράς του πρώτου τηλεσκοπίου και είμαστε σίγουροι ότι θα ασχοληθούμε είναι ένα ένα dob 8. Ήταν το 2ο τηλεσκόπιο που πήρα. Βέβαια πιάνει λίγο χώρο στην αποθήκευση και θέλει σίγουρα αυτοκίνητο στη μετακίνηση. Εκτός αν παρατηρείς από το σπίτι. Μάζεψε λίγα χρήματα ακόμα, μάθε τον ουρανό και περίμενε καμιά αγγελία γιατί υπάρχουν πολλά που έχουν καταλήξει κρεμάστρα για ρούχα η ο ιδιοκτήτης θέλει να αναβαθμιστεί σε κάτι άλλο οπότε ξεπετάγονται στις αγγελίες. Αν δεν ήμαστε σίγουροι ότι θα ασχοληθούμε η δεν έχουμε τρόπο μετακίνησης ή ακόμα και την οικονομική δυνατότητα τότε και το haritage είναι τέλειο για αρχή. Οικονομικό και εύκολο στη χρήση. ps : Υπάρχει ένα πολύ όμορφο post καρφιτσωμένο στην κορυφή αυτής της ενότητας "10 Βήματα για Επιτυχημένη Αστροπαρατήρηση " που μακάρι να υπήρχε και να το είχα διαβάσει όταν ξεκίνησα. Θα γλίτωνα από πολύ χρόνο ,κόπο, παίδεμα και χρήμα.
  10. Έχει εδώ στις αγγελίες ένα haritage 150 και ενα 130. Το 130 το είχα και το χάρισα σε έναν ανιψιό μου και είναι ξετρελαμένος. Έχει διάμετρο σαν αυτό που θέλεις. Με τα ρέστα παίρνεις και κάνα προσοφθάλμιο plossl όπως και collimator για ευθυγράμμιση. Επίσης δεν θα παιδεύεσαι με την ισημερινή eq2 που δεν είναι και ότι πιο σταθερό έχω δοκιμάσει. Απλά θέλει ένα τραπεζάκι, και κάνα 2 πατέντες εύκολες για να είναι πιο εύχρηστο . Το haritage 150 είναι το ίδιο με το 130 απλά με μεγαλύτερη διάμετρο. Το έχω και είναι αυτό που χρησιμοποιώ πιό συχνά (και έχω πολλά τηλεσκόπια) διότι είναι ελαφρύ και το έχω είτε πάνω στη βάση του είτε πάνω σε μια ρομποτική AZ GTI . Το βγάζω έξω στη στιγμή. Το καλύτερο τηλεσκόπιο είναι αυτό που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εύκολα χωρίς να το σκέφτεσαι.
  11. Δεν νομίζω να έχει βγει πιο καινούργιο. Έχει ένα και στις αγγελίες εδώ σε καλή τιμή. πόσα χρήματα μπορείς να διαθέσεις?
  12. DJMIKE

    Αρχάριος

    Θα συμφωνήσω με το βιβλίο και την παρατήρηση με η ακόμα και χωρίς κιάλια. Μάθε τον ουρανό και μετά προχώρησε σε αγορά τηλεσκοπίου. πολλοί όπως και εγώ το πρώτο τηλεσκόπιο που αγόρασαν από ενθουσιασμό ήταν λάθος επιλογή. Αποτέλεσμα να με δυσκολέψει και να με φρενάρει.
  13. DJMIKE

    Αρχάριος

    Πολύ καλό το βιβλίο και σε πολύ καλή τιμή λόγο black friday.
  14. DJMIKE

    Επιλογή τηλεσκοπίου

    Καλησπέρα. Το 130p η το 150p haritage θα ήταν μια σημαντική αναβάθμιση. Σταθερή στήριξη, φορητότητα με ένα μικρό συμβιβασμό στον εστιαστή. Θα χρειαστεί και ενα τραπεζάκι. Το 150p εχει καινούργιο 365 ευρώ. Δείτε και τις αγγελίες εδώ. Θα βρείτε ειδικά το 130p σε πολύ καλές τιμές και θα περισσέψουν χρήματα και για ένα προσοφθάλμιο ευθυγράμμισης που χρειάζεται για τα νευτώνεια +προσοφθάλμια. Το 130 το είχα και το χάρισα σε έναν ανιψιό μου όπου παρατηρήσαμε τον Δια και τον Κρόνο μέσα από Θεσσαλονίκη. Διακρίναμε εύκολα τους δακτυλίους και των 2 πλανητών. Τους δορυφόρους του Δία. Για την ερυθρά κηλίδα δεν θυμάμαι να τη παρατήρησα. Πάντα ισχύει ότι όσο μεγαλύτερη διάμετρος περισσότερο φως κτλπ . Το μεγάλο κλικ σε εμένα ήταν το Dob 8. Σταθερή αξία. Η φορητότητα και η αποθήκευση του είναι ένα θέμα αν το σπίτι είναι μικρό. Μεταφέρετε στο πίσω κάθισμα ενός μικρού αυτοκινήτου. Πλανήτες και βαθύ ουρανό. Τηλεσκόπιο για μια ζωή. Προσωπικά θα έκανα υπομονή και θα ανέβαζα το μπάτζετ 50/100 ευρό για να το πάρω.
  15. DJMIKE

    Γνώμη σχετικά με τηλεσκόπια

    Προσωπικά θα έπαιρνα το heritage150 (είχα το 130). Αν είχα χώρο θά έβαζα στην εξίσωση το 150 classic σε καινούργιο. Για τα άλλα 2 δεν θα ασχολούμουν λόγο των στηρίξεων. Με 500 μπορείς να πάρεις και ένα μεταχειρισμένο dob 8 από Ελλάδα (παρακολούθησε τις εισαγγελείς εδώ. έχει κατά καιρούς). η καινούργιο από εξωτερικό. Nextstar Slt 127 goto ( πουλάω ένα σαν καινούργιο στις αγγελίες σε αυτήν την τιμή) που είναι πολύ καλό για πλανήτες αλλά όχι για βαθύ ουρανό. Μπορείς σε 2ο χρόνο να προσαρμόσεις πχ ένα 130mm νευτώνειο στην στήριξή του slt. Η να βαρείς ένα μεταχειρισμένο με στήριξη az gti goto που είναι πάρα πολύ καλή επίσης. Δες τι χώρο έχεις και βασικό πώς θα το μετακινήσεις αν χρειαστεί να πας κάπου για παρατήρηση. To heritage είναι πολύ καλό και φορητό αλλά θέλει τραπεζάκι. Το classic 6 η 8 πιάνουν χώρο και θέλουν όχημα για μετακίνηση. Τα slt η τα az gti παίρνεις το τρίποδο στο χέρι και τον σωλήνα σε θήκη στον όμο και πας. Δουλεύουν και με μπαταρίες. Όταν ξεκίνησα είχα πάρει ένα 80mm σε μία τέτοια φθηνή ισημερινή στήριξη και εκτός ότι ταλαιπωρήθηκα σαν νέος στον χώρο να μάθω να την στήνω σωστά , δεν ήταν καθόλου σταθερή. Πριν τα παρατήσω έδωσα μια ευκαιρία στον εαυτό μου με ένα dob 8. Αυτό ήταν κόλλησα.
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης