|
AstroVox Η ερασιτεχνική αστρονομία στην Ελλάδα
|
Επισκόπηση προηγούμενης Θ.Ενότητας :: Επισκόπηση επόμενης Θ.Ενότητας |
Πόσα τηλεσκόπια έχετε; |
Κανένα |
|
7% |
[ 19 ] |
1 |
|
42% |
[ 108 ] |
2 |
|
23% |
[ 61 ] |
3 |
|
13% |
[ 34 ] |
4+ |
|
13% |
[ 35 ] |
|
Σύνολο Ψήφων : 257 |
|
Συγγραφέας |
Μήνυμα |
diorip Εξωγήινος
Ένταξη: 03 Δεκ 2013 Σύνολο δημοσιεύσεων: 523 Τόπος: Αθήνα Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/02/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9:01 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Πριν από 3 χρόνια αποφάσισα να σταματήσω το κάπνισμα. Για να μου έρθει λίγο καλύτερα αυτή η απόφαση είπα πως θα δίνω τα μισά λεφτά, από αυτά που έδινα για τσιγάρα, σε αστρονομικό εξοπλισμό.
Έτσι, μαζεύτηκαν πάνω από τέσσερα τηλεσκόπια και αντίστοιχος εξοπλισμός. Σίγουρα είναι περισσότερα από όσα χρειάζομαι, αλλά δεν μου κάνει καρδιά να πουλήσω και κάποια...
Μήπως να ξαναρχίσω το κάπνισμα;;..  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
theoatc Εξωγήινος Ένταξη: 11 Φεβ 2015 Σύνολο δημοσιεύσεων: 281 Τόπος: ΙΩΑΝΝΙΝΑ Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/02/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:13 Θέμα δημοσίευσης: re |
|
|
diorip έγραψε: | Πριν από 3 χρόνια αποφάσισα να σταματήσω το κάπνισμα. Για να μου έρθει λίγο καλύτερα αυτή η απόφαση είπα πως θα δίνω τα μισά λεφτά, από αυτά που έδινα για τσιγάρα, σε αστρονομικό εξοπλισμό.
Έτσι, μαζεύτηκαν πάνω από τέσσερα τηλεσκόπια και αντίστοιχος εξοπλισμός. Σίγουρα είναι περισσότερα από όσα χρειάζομαι, αλλά δεν μου κάνει καρδιά να πουλήσω και κάποια...
Μήπως να ξαναρχίσω το κάπνισμα;;..  |
εγώ έχω 15 μέρες άκαπνος. Πάω για αστεροσκοπείο δηλαδή σε λίγους μήνες !!!!! |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
nkarytia Εξωγήινος
Ένταξη: 30 Σεπ 2005 Σύνολο δημοσιεύσεων: 267 Τόπος: Αθήνα Ηλικία: 48 Φύλο: Ανδρας |
Δημοσιεύθηκε: 07/02/2020, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11:21 Θέμα δημοσίευσης: |
|
|
Άρχισα μ' ένα φτηνό, το Celestron Astromaster 130. Μετά ικανοποίησα ένα ψώνιο από τη δεκαετία του 90 με ένα Meade ETX-90EC.
Την ψώνισα ακόμα παραπέρα και αγόρασα ένα ΤΑΛ-200Κ. Είναι πολύ βαρύ και σπάνια το στήνω. Παρόλ' αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να το δώσω. Το ξύλινο κιβώτιο του έχει περίοπτη θέση στο "γραφείο".
Το τελευταίο απόκτημα είναι ένα αχρησιμοποίητο ETX-125. M' άρεσε το ΕΤΧ-90 και είπα γιατί όχι ένα επίσης "φορητό" με μεγαλύτερη διάμετρο. Τελικά αποδείχθηκε όχι και τόσο φορητό, αλλά μοστράρει όμορφα δίπλα από το ΕΤΧ-90.
Όμορφα όλα αυτά, αλλά δεν έχω κανένα διοπτρικό! Να μην πάρω κι εγώ ένα ο κακομοίρης;  |
|
Επιστροφή στην κορυφή |
|
 |
|
|
Δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε νέο Θέμα σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης Δεν μπορείτε να επεξεργασθείτε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν μπορείτε να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας σ' αυτή τη Δ.Συζήτηση Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου στα δημοψηφίσματα αυτής της Δ.Συζήτησης Μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία σε αυτό το forum Μπορείτε να κατεβάζετε αρχεία σε αυτό το forum
|
|