Jump to content

Light Shield για τηλεσκοπιο


kookoo_gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επειδη το δευτερων κατοπτρο στα νευτωνια γενικα ειναι επιρεπη σε φωτορυπανση λογω της αποστασης του απο την ακρη του σωληνα αποφασισα να κανω μια ασπιδα για το ανεπιθυμιτο φως. τα υλικα που χρησιμοποιησσα ειναι το πλαστικο που βαζουμε στα λουκανικα (οσοι εχετε παει στρατο ξερετε τι εννοω) και μπορειτε να το βρειτε στο μοναστηρακι στα στρατιωτικα ειδη, δυο ζευγαρια κομματια απο βελρκο (το γνωστο σκρατς) και πηρα επισης και μαυρο αυτοκολλητο βελουδο. εκοψα το πλαστικο στην διαμετρο του τηλεσκοπιου μου με μηκος 37 εκ. (το μηκος της ασπιδας ειναι μιαμιση φορα η διαμετρος του κυριως φακου αλλα εγω το εκανα λιγο πιο μακρυ), το εντυσα εσωτερικα με το μαυρο βελουδο μιας και το πλαστικο κανει εντονες αντανακλασεις του φωτος και επιασα με μεγαλο συραπτικο τα βελκρο στις ακρες της ασπιδας και ειναι ετοιμο. ενα κολπο για την αποθηκευση του οταν δεν χρησιμοποιειτε ειναι να το περασετ στο υπολοιπο κομματι του σωληνα. τελος μην ξεχασετε να περασετε με ηλεκτρικη σκουπα το μαυρο βελουδο για να μη βγαζει χνουδι και να φυγει τυχον σκονη που εχει κολλησει με βαση το τοπικ στο μαστροβοξ ''μεγαλητερη αποδοση για νευτωνεια''

 

υ.γ. θα μου πειτε τωρα γιατι δεν εντυνες τον σωληνα με μαυρο βελουδο. ειπα να δοκιμασω πρωτα αυτη την κατασκευη μιας και το κοστος ειναι γυρω στα 10 ευρω σε σχεση με τα 50 ευρωπουλα που κανει το buffle αυτοκολητο σε αυτους τους δυσκολους οικονομικα καιρους.

P4290305.jpg.537c1ca4f5eefd6ead3c9be2a4804f48.jpg

P4290304.jpg.a98d669285d7d5263b0057be3b8cf64c.jpg

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Ωραίο. Εγώ το κρατάω με clips για χαρτιά. Τα λένε binders για την ακρίβεια, δηλαδή συνδετήρες.

Το βελούδο κρατάει πολλή σκόνη όμως.

Έχεις δει εδώ; Το υλικό λέγεται Kydex.

 

http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=11575&start=30

Οὖτιν με κικλήσκουσι

 

My Optics

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

το ειχα δοκιμασει πρωτα χωρις το μαυρο βελουδο και απο τις γυρω κολωνες οταν εστρεφα το τηλεσκοπιο προς την γενικη περιοχη της κολωνας ειχε πολυ ασχημες αντανακλασεις στο εσωτερικο με η χωρις την ασπιδα, οι οποιες φαινοντουσαν στο προσοφθαλμιο. επισης οταν καποιος αναβε ενα floodlight τοτε γινοταν το ελα να δεις οπου και αν εστρεφα το τηλεσκοπιο. η συγκεκριμενη κατασκευη θα χρησιμοποιειτε μονο σε περιβαλλον με καποια φωτορυπανση μιας και σε σκοτεινο ουρανο η συγκεκριμενη ασπιδα δεν νοημα να την χρησιμοποιησεις.

Φιλικά Κώστας

 

http://www.astrobin.com/users/kookoo_gr/

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης