Jump to content

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας θα ηθελα να με θοηθησετε πηρα εχθες ενα ζευγαρη κυαλια και πηγα το βραδυ στην ταρατσα μηπως και δω τιποτα εχω παρει κ το βιβλιο NIGTHWATGH αλλα δεν ειδα ουτε την αδρομεδα τιποτα θα ηθελα να σας ρωτησω τι φταιει τα κυαλια ειναι 10χ50 ή η φωτορυπανση μενω στην αθηνα σας παρακαλω απαντηστε μηπως κανω εγω τιποτα λαθος :?: :?: :?: :-s :-s
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Όντως από Αθήνα ακόμη και η Ανδρομέδα είναι αρκετά δύσκολη υπόθεση.

Πρέπει να παρατηρήσεις με συνθήκες καλής διαύγειας, δηλ. όταν φαίνονται περισσότερα αστέρια στο γυμνό μάτι. Και οπωσδήποτε όταν η Ανδρομέδα μεσουρανεί. (αυτές τις ημέρες 2:30 μετά τα μεσάνυχτα) Βέβαια φτάνει τις 86 μοίρες ύψος και καλύτερα να παρατηρείς ξαπλωμένος.

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Κατ αρχας για να βαλουμε φιλε Κωνσταντινε τα πραγματα σε μια σειρα..

 

Εχεις βαλει ενα θεμα που αφορα καθαρα την αστρονομικη παρατηρηση σε λαθος χωρο. Εδω αυτος ο χωρος αφορα την Αστρονομια αστροφυσικη και κοσμολογια. Στις αστρονομικες παρατηρησεις λοιπον παει αυτο το θεμα.

 

Οσον αφορα τη προσπαθεια σου και τον εξοπλισμο σου τωρα. Ενα κυαλι 10χ50 σε ενα καταμεστο απο φωτα ουρανο οπως αυτος της Αθηνας ειναι ενα οργανο πολυ μικρο και διχως ικανοτητα να δειξει κατι αξιολογο. Χρειαζεσαι λοιπον σκοτεινο ουρανο. Αρκετα σκοτεινο και στη καλυτερη περιπτωση διαολεμενα σκοτεινο ουρανο. Η καλυτερη περιπτωση θα ηταν να βρισκοσουν σε μια περιοχη με τοσο σκοταδι που πλεον να μη διακρινεις τιποτα. Εαν αυτο ηταν δυνατο τοτε ακομα κι αυτα τα κυαλια που διαθετεις θα ηταν ικανα να αναδειξουν ενα τεραστιο ποσοστο αυτων των αντικειμενων που βλεπεις στα βιβλια (οχι βεβαια με την ιδια ευκρινεια).

Για το γαλαξια της Ανδρομεδας, ακομη και να τον εβρισκες δε θα καταφερνες να δεις τιποτα παραπανω απο ενα αστερακι το οποιο δεν εστιαζεται. Μια θολουρα μεσα στο πεδιο η οποια δε θα σου εκανε καμια εντυπωση. Η εικονα αυτη βεβαια με τα ιδια κυαλια αποκαλυπτει πολλα περισσοτερα οταν καταφυγεις σε πιο μακρινα μερη απο την Αθηνα. Σε ενα κατασκοτεινο ουρανο θα επαιρνες μια ιδεα της εκτασης του γαλαξια μεσα στο πεδιο σου.

 

Αυτο που χρειαζεσαι λοιπον ειναι μια εξορμηση σε ενα σκοτεινο μερος. Διαλεξε το εξοχικο ενος φιλου ή μπορεις να πας μια βολτα ως το Σουνιο που ειναι ο κοντινοτερος προορισμος με σχετικα καλυτερο ουρανο. Εκει θα καταφερεις να δεις πολλα! Μαζι με το βιβλιο σου παντα το οποιο γι αυτη τη στιγμη ειναι το ευαγγελιο σου.

 

Κι επισης χρειαζεσαι υπομονη. Πολυ υπομονη φιλε μου. Κι επιμονη. Ψαξου και η αγορα παντα διαθεσιμη ειναι οταν σου ερθει η αναγκη να πας να χτυπησεις το πρωτο σου τηλεσκοπιο για μια καλυτερη ματια εκει πανω

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Αγαπητέ KOTS, παρακολουθώ εδώ και λίγο καιρό τις δημοσιεύσεις σου και ... το στυλ σου γενικότερα.

 

Είσαι μήπως φοιτητής του Φυσικού τμήματος γιατί φαίνεται να έχεις πολλές γνώσεις και να είσαι πολύ σίγουρος για τον εαυτό σου.

 

Φιλικά chder

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Φιλε chder οχι. :)

 

Ειμαι πολιτικος μηχανικος στο 4ο ετος. Με την αστρονομια ομως εχω μια ιδιαιτερη σχεση και ασχολουμαι απο 9 χρονων. Και με τη παρατηρησιακη απο 10. Εχω μπει στον ομιλο του Νικου Ματσοπουλου απο το 1995 αλλα αποσυρθηκα λογω εξετασεων για σπουδες καποιο διαστημα.

 

Εχω αρκετες γνωσεις, εμπειρικες ομως. Τις εχω διδαχθει δηλαδη οχι απο καποιο βιβλιο αλλα απο μονος μου μεσα απο την ενασχοληση μου με το αντικειμενο και εκ των υστερων απο βιβλια. Οποτε γι αυτο για καποια πραγματα ειμαι αρκετα σιγουρος. Εχω ερθει σε αδιεξοδα με καποιες λυσεις και γι αυτο προσπαθω να αποτρεπω ή να ενθαρυνω.

 

Το λες με εναν τροπο ομως περιεργο. Ελπιζω να μην προσεβαλα καποιον. Δε το θελω :)

STARFINDER EQUATORIAL 8\" FL 1200mm MEADE

 

Series 4000 MEADE 6.7mm - 40mm 52

 

HYPERION 13mm 68 :mrgreen:

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Παντως παιδια οτι και να ειναι ο φιλος μας ο KOTS εγω πρωσοπικα τον ευχαριστω,γιατι οπου δεις αρχαριο ειναι μεσα και βοηθαει,χωρις να θελω να προσβαλω κανενα φιλο προς θεου.Οσο για σενα φιλε Κωσταντινε,αν θελεις μιας και μενεις αθηνα,ειναι καλο να κανονισουμε μια εκπαιδευτικη εξωρμηση καπου σχετικα κοντα.Και αλλοι φιλοι να ερθουν καλυτερα θα ειναι.Πιστευω εμας τους αρχαριους θα βοηθησουν αυτες οι εξωρμησεις.

Τα βιβλια μας επ' ομου και παμε.

φιλικα Γιωργος.

rc 6"
Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Πάντως 22-24/9 θα γίνει εξόρμηση στον Πάρνωνα, θα ήταν οτι καλύτερο να έρθεις, να δοκιμάσεις τα κυάλια, και να δεις "επι-τόπου" τι παίζει..

οσο για τα κυάλια, για αρχή είναι πολύ καλά, βέβαια δεν βλέπεις νεφελώματα, γαλαξίες, κτλ.. (τουλάχιστον οχι οπως στα βιβλία) όπως λεει και ο ΚΟΤS, Ανδρομέδα θα την δείς σαν ενα θολό συνεφάκι που δεν εστιάζει με τίποτα..

είναι ιδανικά όμως για σμήνη, αστερισμούς, σελήνη, κτλ..

Σκέψου οτι εγω χρησιμοποιώ 7Χ40 και δε νομίζω οτι χρειάζομαι κάτι πολύ ισχυρότερο.. (ακόμα)

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

:)

Το λες με εναν τροπο ομως περιεργο. Ελπιζω να μην προσεβαλα καποιον. Δε το θελω :)

 

Όχι καθόλου, το εννοώ. Εάν είσαι στο τμήμα ΠΟΛ-ΜΗΧ της Αθήνας σου εύχομαι ... καλή δύναμη.

 

Όμιλος του Ματσόπουλου ... εννοείς μήπως την Ελληνική Αστρονομική Ένωση?

 

Ζητώ συγνώμη από τα άλλα μέλη για αυτή την παρεμβολή προσωπικών μηνυμάτων.

 

chder

Σύνδεσμος για σχόλιο
Κοινή χρήση σε άλλους ιστότοπους

Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Συνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Δημιουργία νέου...

Σημαντικές πληροφορίες

Όροι χρήσης