babgia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Μετά τη συζήτηση εδώ για το MEADE ETX-70AT του LIDL: http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=7452 Εγώ θέλω τα παρακάτω: Εξοπλισμό δύο τηλεσκοπίων που αν είναι δυνατόν να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ίδια αξεσουάρ (φυσικά δεν εννοώ φίλτρα 70mm ή 100mm σε 10"). Να δέχονται φωτογραφική (έχω την Canon350D) & τι χρειάζεται με τι κόστος. 1. Σκέπτομαι για βασικό τηλεσκόπιο (& σταθερό στο σπίτι) το Skywatcher Dobsonian 10" σε αυτά προσαρμόζεται η Cannon μου.2. Ένα φορητό για γεγονόντα όπως εκλείψεις (ήλιου, σελήνης) & αποδράσεις Σαββατοκύριακου (βουνό με ποδαρόδρομο). Ποια κατά την γνώμη σας λύση μπορώ να έχω;Είμαι άσχετος με το θέμα & κάθε βοήθεια είναι χρήσιμη για μένα. Ευχαριστώ. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Γεια χαρα . Θα σου προτεινα ενα 5" maksutov .Απολυτως φορητο κι αν θες μεγαλο πεδιο χρησιμοποιεις εναν μειωτη εστιακου λογου . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Bi2L Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 1. Σκέπτομαι για βασικό τηλεσκόπιο (& σταθερό στο σπίτι) το Skywatcher Dobsonian 10"To Skywatcher Dobsonian 10" ειναι μια χαρα τηλεσκοπιο. Παντως αν σας αρεσει η αστρονομια θα προτεινα να παρετε οσο πιο μεγαλο μπορειτε (μιας και θα ειναι σταθερο στο σπιτι). Να δέχονται φωτογραφική (έχω την Canon350D) & τι χρειάζεται με τι κόστος.Υπαρχει ενας ανταπτορας που βιδωνει μπροστα στην καμερα - T-Ring. Μπαινει σε ολα τα τηλεσκοπια (1.25¨ή 2" inch). Εγώ θέλω τα παρακάτω: Εξοπλισμό δύο τηλεσκοπίων που αν είναι δυνατόν να μπορώ να χρησιμοποιήσω τα ίδια αξεσουάρ Ολα τα προσοφθαλμια/φιλτρα/κτλ μπαινουν σε ολα τα τηλεσκοπια αρκει να εχουν εστιαστη 1.25" και 2" inch. Βασίλης ΜεταλληνόςOO 16 1600 f4ΟΟ 12.5 1525 f4.8 NEQ6TOA130 1000 f7.7 ΕΜ200ED80 600 f7.5, Vixen9x63Canon eos 6D, Sony a7s2, Wat120n+,Asi1202009年7月22號日食 - 2017 Aug 21www.metallinos.net
babgia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Γεια χαρα . Θα σου προτεινα ενα 5" maksutov .Απολυτως φορητο κι αν θες μεγαλο πεδιο χρησιμοποιεις εναν μειωτη εστιακου λογου . Δηλαδή αυτό το θεωρείς σαν μια λύση 2 σε 1.Ή απλά σαν δεύτερο φορητό;Το maksutov είναι τύπος σαν εταιρεία ποια να δω. Σημείωση:Δεν θέλω το κόστος του όλου εξοπλισμού να είναι πάνω από 1000€.Αν γίνετε θα ήθελα στις προτάσεις σας & περίπου κόστος. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Πολλα ειναι πανομοιοτυπα .Το Σkywatcher ειναι μια καλη λυση .Γνωμη μου ειναι να αποφυγεις το C 130 της Celestron καθως και τα astronomica αν μιλαμε για αγορα απο εξωτερικο . Ειδικα για τα 2α ειναι ποιο μεγαλο το ρισκο αν θα πεσεις σε καλο κομματι ή οχι . Το προτεινω ως δευτερο τηλεσκοπιο αφου γραφεις οτι θες κατι μεγαλυτερο . Το 10 " θα σε ανταμειψει καλυτερα στη παρατηρηση γιατι εχει μεγαλυτερη διαμετρο . Τι στηριξη σκευτεσαι ωστε να την υπολογισουμ εκι αυτη στο συνολικο κοστος ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
babgia Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δεν έχω ιδέα τι υπάρχει, ούτε από τηλεσκόπια ούτε από βάσεις.Κάτι να είναι βολικό & εύχρηστο. Αν υποθέσω ότι το 10" θα πάει γύρω στα 700€Τότε για το δεύτερο με βάση μένουν 300€, με αυτά παίρνω κάτι αξιόλογο για φορητό; EDITΆλλη λύση είναι να πάρω ένα καλό φορητό & να αγοράσω αργότερα το 10" σταθερό. Μέλος Συλλόγων:Ελληνικής Αστρονομικης ΕνωσηςΣυλλόγου Ερασιτεχνικής Αστρονομίας.Όμιλος Γερόντων Αστροπαρατηριτών.Ε.Λ.Φ.Ε.ΑΣhttp://users.otenet.gr/~babgia/
filiatra Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 To Nightwatch είναι ένα καλό εισαγωγικό βιβλίο που θα σου λύσει πολλες απορίες.30 ευρώ απ τον Παπασωτηρίου ή απ το πλανητάριο.Σχεδόν όλοι εδώ μέσα μ αυτό ξεκινήσαμε.Στο λέω γιατί οι ερωτήσεις που θέτεις δεν γίνεται να απαντηθούν αν δεν ξέρεις κ εσύ δυο πραγματάκια. Με εκτίμηση Παναγιώτης Φωτεινέας
Polykarpos Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Μπορώ να σου προτείνω αυτό...http://www.astrovox.gr/forum/viewtopic.php?t=5762
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 24, 2008 Φίλε Χαράλαμπε έχει δίκιο ο filatra στο να αγοράσεις πρώτα το βιβλίο.Αλλά επειδή σε καταλαβαίνω οτι θές να αρχίσεις τις παρατηρήσεις όπως και όλοι μας θέλαμε στην αρχή, θα σου πρότεινα: SkyWatcher 200/1000 EQ5 κατοπτρικό.Τηλεσκόπιο πολύ καλο όχι μόνο για αρχή(άλλως ένας λόγος μια και τώρα ξεκινάς), κάνει την δουλεία του και με το παραπάνω για όλα αυτά που θέλεις, μπορείς να το έχεις μόνιμα στο σπίτι, αλλά εάν στην βαρέσει να μπορείς να το πάρεις και στο χωριό βρε αδελφέ να δείς τα πράγματα με άλλο μάτι, και με την ισημερινη που διαθέτει EQ5 θα σε βοηθήσει πιστεύω πολυ περισσότερο απο ένα Dob.Πολύ καλό και οικονομικό. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Τύπος : Κατοπτρικό Οπτικός σχεδιασμός : Κατοπτρικό Newtonian (Νευτώνιο) Διάμετρος : 200 mm ( 7,87″ ) Εστιακή Απόσταση : F 1000 mm Εστιακός Λόγος : f/ 5 Στήριξη : Ισημερινή EQ5 Ερευνητής : 9x50 Προσοφθάλμιο : Super 10 (100X) & Super 25 (40Χ), Ø Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση : 400 x Μέγιστο Φαινόμενο Μέγεθος Αστέρα : 13 Θεωρ.Διακρ. Ικανότητα : 0,6 arc sec Τιμή στο πλανητάριο 673 € Τώρα για το δέυτερο που λές και για αυτο που το θές ακόμη και το ΕΤΧ70 του Lidl με 150€ την δουλεία του την κάνει.To έχω και εγώ και βολεύει πάρα πολυ στην μεταφορά,στην επίγεια παρατήρηση μια και πάς στα βουνά και βλέπεις αυτά που θές.Εγώ το χρησιμοποίησα ανετότατα προχθές στην έκλειψη.Τώρα εάν θές κάτι ακόμη καλύτερο η αποψή μου είναι για ένα απο τα 2 τηλεσκόπια: 1. Διοπτρικό 102/500 skywatcher οπότε έχεις και ένα καλό διοπτρικό(εκτός απο το πρώτο που σου ανέφερα) και για ουρανό και για επίγεια παρατήρηση και για φωτογράφιση.(η γνώμη μου είναι για αυτό) Τιμή 399€ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Τύπος : Διοπτρικό Οπτικός σχεδιασμός : Διοπτρικό Αχρωματικό Διάμετρος : 102 mm ( 4,02″ ) Εστιακή Απόσταση : F 510 mm Εστιακός Λόγος : f/ 5 Στήριξη : Αλταζιμουθιακή Ερευνητής : Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer) Διαγώνιο Πρίσμα / Κάτοπτρο : 45° Πρίσμα Προσοφθάλμιο : Super 20mm & Super 10mm, Ø31.8mm Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση : 204 x Μέγιστο Φαινόμενο Μέγεθος Αστέρα : 13,1 Θεωρ.Διακρ. Ικανότητα : 1,15 arc sec 2. SkyWatcher Maksutov 90EQ1 καλό,φορητό και όπως είπε και ο βωλιότης με μειωτή εστιακού κάνεις την δουλεία σου πιο άνετη.Τιμη 314€ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΣΤΑΝΤΑΡ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ Τύπος : Καταδιοπτρικό Οπτικός σχεδιασμός : Καταδιοπτρικό Maksutov-Cassegrain Διάμετρος : 90 mm ( 3,54″ ) Εστιακή Απόσταση : F 1250 mm Εστιακός Λόγος : f/ 14 Στήριξη : EQ1 Ισημερινή Ερευνητής : Κόκκινης Κουκίδας (Star Pointer) Διαγώνιο Πρίσμα / Κάτοπτρο : 90° Κάτοπτρο Προσοφθάλμιο : SUPER 10mm (125x) & SUPER 25mm(50x), Ø31,8mm Μέγιστη Ωφέλιμη Μεγέθυνση : 180x x Καθαρό Βάρος: 12 Kg Οι τιμές που για αυτά που σου λέω στο συνολό είναι:1. 673+399=10722. 673+314=9873. Η πιο φτηνή βέβαια 673+150 Lidl=823 Στα παρλκόμενα (προσοφθάλμια,φίλτρα κτλ) κάνουν όλα, για όλα 1,25" Αυτή βέβαια είναι η γνώμη μου και δεν συμμένει επουδενή ότι είναι πανάκεια και αλάθητη, και σίγουρα πολύ θα διαφωνήσουν, αλλά είπαμε αυτή είναι γνώμη μου. Οι φωτο που ακολουθούν ειναι από τα τηλεσκόπια κατά σειρά που σου λέω. Ελπίζω να σε βοήθεισα. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2008 Το 90αρι maksutov το ειχα .Ειναι ωραιο και μεταφερεται πανευκολα . Απο εξωτερικο εχεις ψαξει τιμες ; Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Δημήτρης Κουτρούμπας Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2008 Αλέξανδε η ερωτησή σου απευθύνεται σε μένα ή στον Χαράλαμπο.Συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΑΣ Αυτά που ο ΘΕΟΣ μας έχει δώσει πρέπει να τα σεβόμαστε , να τα προστατεύουμε και να τα αγαπάμε. ΔΕΝ μας ανήκουν , τα έχουμε όλα δανεικά!!!!!!!!!!!!
βολιωτης Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2008 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2008 Μαλλον δεν ημουν κατανοητος Για τον Χαραλμαπο ηταν . Τα πάντα ειναι Μαθηματικά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είσαι μέλος για να αφήσεις ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε για έναν νέο λογαριασμό στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!.
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣυνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό? Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα